Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Да е то на приказки е лесно. Всеки иска да се живее в едни добри условия, но само с искане не става. Ако може да измислиш проект който да включи СУ в някоя европейска програма, измисли, ако е добър ще се включат хора, ще се реализира, но с работи като "искам", "направят" и такива, не става. Като искаш направи не дей чака другите.
Последно промяна от launcher на 01 Сеп 2012, 01:24, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ми менажирай, купи ел.уреди, направи Студентски град едно по-хубаво място. Проблемът е, че не виждам какво правиш по въпроса, освен да се оплакваш? Другите колеги от Студентски правят градинки пред входовете си, садят дървета, организират нощни библиотеки, пребоядисват тук-там, сега се готви откриването на нов студентски център само от студенти... Хората не мрънкат, а действат. А ти? Ти искаш някой друг да я свърши тая работа, ако правилно те разбирам?
Никой от тях не скланя глава пред администрацията, пред държавата или пред СУ, те просто действат, а други само мрънкат.
Никой от тях не скланя глава пред администрацията, пред държавата или пред СУ, те просто действат, а други само мрънкат.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
- Специалност: turizam
- Курс: кандидат-студент
Знаеш ли името ми и с какво се занимавам?svetlio.varna написа:Ми менажирай, купи ел.уреди, направи Студентски град едно по-хубаво място. Проблемът е, че не виждам какво правиш по въпроса, освен да се оплакваш? Другите колеги от Студентски правят градинки пред входовете си, садят дървета, пребоядисват тук-там, сега се готви откриването на нов студентски център само от студенти... Хората не мрънкат, а действат. А ти? Ти искаш някой друг да я свърши тая работа, ако правилно те разбирам?
Хубави препоръки ми давате, но и това което казвате не е правилно. Аз ли работя в СУ, или в Министерството по еврофондовете или в строителното министерство? Аз ли работя в общината? Не знаете, но ще ви кажа, че не работя.
Но има хора, на които им се плаща да работят, а те не го правят. Има хора, които получават пари, получават заплати от държавата, но както всички ние виждаме ясно не си вършат работата добре. Те са тези, които трябва да измислят решението, защото са наети затова и някой им плаща пари, а този някой е държавата. Държавата ни е майка и ние трябва да работим за нея, не да я крадем, а като седим и играем на игри в канцеларията на СУ, ние я крадем.
В развития свят всеки работи и когато си върши качествено работата получава заплата. Не тряба някой друг да върши чуждата работа. Това мое изказване е относно поста на launcher.
svetlio, да подкрепям доброволческите инициативи, но това не може да реши проблемите. Има институции, които трябва да ги решат. Нито ми е в компентността, нито във възможностите. Но аз плащам данъци и давам пари на държавата и искам от институциите и правителството да си вършат работата. Аз и целият останал народ сме коректива на властта.
Протести - това е решението. Силно развито гражданско общество. Това е, което можем да направим всички. Не всичко на запад е добро, но нека взимаме пример от добрите практики, а не да живеем в Средновековието. Как в други държави може, а при нас не?
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
тва че съм жена не значи че го карам на солети, хахах!abbaabgm написа:Ти си жена, аз съм мъж! Ти, ако си по-слаба ще ти стане само по-кеф, а при мен не е така.И сто процента ям повече от теб. Имам приятелки, които изкарват цял ден на брускети, беик ролс и солети. То и аз ще оживея, ако съм само на това цял ден, ама причината е, че не искам да съм.
И виж сеа... не ги сравнявай нещата със затвор, ако си в затвора ти мятат помията и ядеш независимо дали ти харесва тва или не, независимо дали е топло или направо от хладилника - ядеш по график, спиш по график, ставаш и си праиш упражненията в двора по график! И ще ядеш , квото са ти направили готвачите от затвора, колкото и да е гадно, ще го ядеш щот си толкова гладен че и хлебарка да ти дадат и нея ще изядеш.
Таа... мисълта ми е, не очаквай да те галят с перце където и да си - нито в общежитията, нито в затвора.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Аз не мрънкам, аз се боря. Опитвам се да ви убедя, че пораженското мислене не е правилно. Искам да ви кажа, че изрази от сорта на "ами какво да направим така е, така ще живеем" не трябва да използваме. Знам, че преподавателите в СУ са консервативни и коне с капаци, но не знаех, че и студентите са такива....
Студентите трябва да са вятъра на промяната, трябва да са силните, хората, които определят бъдещето, и които се борят за него, а не да бъдат тези, които се примиряват. Навсякъде по света студентите са подкарвали революциите и са променяли света.... колкото и силно да звучи думата революция.
Искам просто да ви кажа, че колкото и за малки хора да се мислите, за такива, от които не зависи нищо - това не е така. Докато всеки се крие и се чуди как да преживява и да се спасява сам по сам....... няма да е розово.
Студентите трябва да са вятъра на промяната, трябва да са силните, хората, които определят бъдещето, и които се борят за него, а не да бъдат тези, които се примиряват. Навсякъде по света студентите са подкарвали революциите и са променяли света.... колкото и силно да звучи думата революция.
Искам просто да ви кажа, че колкото и за малки хора да се мислите, за такива, от които не зависи нищо - това не е така. Докато всеки се крие и се чуди как да преживява и да се спасява сам по сам....... няма да е розово.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Няма тук пораженско мислене. Просто ти казвам, че за толко пари - толко получаваш, такива условия, останалото си зависи от теб , да, и зависи как ти ще си го напраиш - дали ще е ад живота ти в тоя студентски или ще ти е добре тва от теб си зависи. Но недей да обвиняваш веднага хората, че те били с робска психика и т.н. Те са свободни хора, решили са си къде да живеят /както и аз, защото и аз съм на общежитие не щото много ми е кеф и не щото тва ми е било мечта, а щото е най-евтиният вариант/, решили са че тва е най-добрия вариант щото е най-ЕВТИН и точка!
Може само да се радваш, че ще има къде да живееш ако те класират на общежитие на есен.
Кво има да спорим повече.
Може само да се радваш, че ще има къде да живееш ако те класират на общежитие на есен.
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Добре, убедени сме. Сега какво ? Въстание заради това че нямаме тостер ? Революция, защото нямаме кафе машина ? 
Последно промяна от launcher на 01 Сеп 2012, 02:12, променено общо 1 път.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Студентите трябва да си седнат на задника и да учат здраво, защото тези дето обвиняваш, че не си вършат работата и ни ограбвали ги е страх от мислещи хора, а не от разбесняла се тълпа. Като ония, дето уж протестират един ден в защита на природата, а на другия призовават за легализиране на марихуаната.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Мда, ама не ние българите сме открили топлата вода наречена общежитие. Това е международна практика. В останалия свят в общежития живетя и бедни, и богати - всякакви. Опция като квартира е малко странно нещо. Има си кампуси. Всички приемат на общежитие, няма такива да остават на улицата и да се оправят сами. Някъде е безплатно, някъде се плаща повече, някъде е по-малко.The_Viper написа:Няма тук пораженско мислене. Просто ти казвам, че за толко пари - толко получаваш, такива условия, останалото си зависи от теб , да, и зависи как ти ще си го напраиш - дали ще е ад живота ти в тоя студентски или ще ти е добре тва от теб си зависи. Но недей да обвиняваш веднага хората, че те били с робска психика и т.н. Те са свободни хора, решили са си къде да живеят /както и аз, защото и аз съм на общежитие не щото много ми е кеф и не щото тва ми е било мечта, а щото е най-евтиният вариант/, решили са че тва е най-добрия вариант щото е най-ЕВТИН и точка!
Дори да се плаща по 100 евро на месец, на нас като бедни българи ни се струва ужасно скъпо, но при техния стандарт и заплати на тях им се струва както на нас ни изглеждат сегашните ни цени за общежития от сорта на 20-60 лв. Но условията са коренно различни в положителна посока.
Казвате евтино е. Абе при тия заплати, не знам и колко евтино е. Казвате за тия пари - толкова. При средна заплата от сорта на 400 лв (БГ не е София, в провинцията заплатите са по-ниски), да сложат общежития по 100-150 лв, защото са лукс и имат алуминиева дограма, хладилник, паркет, нови легла и печка за мен е подигравка с хората. Гнусно е!
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е то ся нали се говореше, че щели да правят някакъв кампус подобен на тези на запад, естествено финансиран от частни инвеститори. Но работата е там че просто такава промяна не става за един ден. До тогава (ако сме живи
) въоръжи се с търпение и това е.
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Наистина не разбирам защо джавкате за глупости...Светльо,остави го човека да си мечтае,не го лай. Аабб.. , ти пък не се заяждай,сумирано казано - Много Искаш 
Я дайте линк към онлайн подаването на документи,че ме мързи да ровя назад...
Я дайте линк към онлайн подаването на документи,че ме мързи да ровя назад...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- stan_smith
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте! Дойде време да се запишем за участие в класиране за общежития и поради тази причина си спомних, че някъде из форума бях чел, че при записването ни трябва снимка от дипломата. От приятели разбрах, че снимката може да се изтегли от досието на всеки завършил ученик в сайта на МОН. Молбата ми е: може ли някой да даде линк към страницата за влизане в досието?
Балгодаря предварително!
Балгодаря предварително!
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Заповядай - http://193.107.71.10/sbo/ : )Sols написа:Я дайте линк към онлайн подаването на документи,че ме мързи да ровя назад...
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
ЦЪК (виж най-отдолу)Молбата ми е: може ли някой да даде линк към страницата за влизане в досието?
п.п. Освен ЕГН, трябва да знаеш и серийния номер на дипломата!
ДС -