Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Liona
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от Liona »

На латинския в понеделник се направи опит да се уточни друго време, но логично без успех, защото не може да се намери час, които да не съвпада с ничии упражнения или да не се получава огромна дупка между лекциите. В петък първи поток все още нямат лекции, така че..хайде не :) Изобщо не е толкова натоварващо по латински и продължи до 8 последният път, така че не виждам проблем за тези, които наистина имат желание да го посещават :)
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.

Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

От всичките ми разговори с администрацията ми стана ясно, че Няма как да се направят каквито и да е било промени в програмата, защото Няма свободни зали.
Тъй че.. няма как - латинският ще си е нощна смяна :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами да - латинският е факултативен.Ако на някой му се ходи - ще си прежали понеделнишката вечер - не е като петък вечер или събота рано сутрин.В крайна сметка по-важно е желанието - ако го има няма да има и оплаквания.Така наистина е много удобно за всички, а не да има съвпадения в часовете и човек да се чуди какво да прави. :shock:

А за учебника на проф. Милкова - днес дочух един коментар сред колегите и явно наистина създава проблем .Изречението беше нещо от рода, че в началото на учебника в частта за предмет на правото пишело, че правотго е нещо, което се интересува от много науки... :shock: :shock: :lol: Сега верно, че стилът и си е тежичък и синтезиран, но поне тая част в учебния материал не е толкова сложно поднесена - пише си ясно, че правото като социален феномен е обект на изследване от много науки, а не че то се интересува от много науки.Абе явно ще е шоу с този учебник.Аз лично го разбирам идеално , когато го чета, но трудно после мога да възпроизведа систематизирано прочетенето.Тя предупреди за такъв проблем.Явно ще трябва да се чете много пъти едно и също докато започне само да изниква при говорене, защото иначе на изпита не ми се мисли...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

То въпросът не е, че не се разбира.. А че е написан доста описателно, с излишни повторение. Някакси прекалено силно се набиват на очи тези подробности, особено след като прочетеш 1-2 страници от учебника на Ташев ..
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Леле,хубаво,че се записах първи поток :wink: По ОТП се радвам,че съм при Ташев,той май ще се окаже най-симпатичния преподавател,отнася се добре със всички и преподава стриктно без излишни отклонения , глупости и сухи теории!При Шопов на упражненията също учим много и запомних бая неща...аз още нямам учебници по ОТП,но мога да кажа,че знам доста неща само от часовете :cheers: което е и целта в крайна сметка!
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

@pink floyd
Това което написа за лошия закон ме навежда само на римското - dura lex sed lex - но като принцип ,не се връзва.Да не се бъркаш с ОУД където говорехме за легитимност ?

@колегите първи курс
Колеги , не е тежък стилът на Милкова просто не правете опити да запомните всичко накуп сега.Като понапреднете малко ще видите как много неща които не са ви ясни или трудно ги разбирате ще започнете да ги разбирате тъй като ще ги връзвате.
А относно lingua latina ще научите доста думички.По римско някои неща ще се сетите че сте ги взимали ,но чак когато говорите за тях , тъй като иначе като ви ги обеснят на лекцията по латински ще гледате :shock: и ще си викате "къде попаднахме".Като цяло това което ще учите докато ви дойде римско ,а и по време на него по латиснки (това което аз си спомням от латинския) е : nexum , videx , bonorum possessio и разбира се lapides cadunt ,cadunt ab coelo gutta mihi est corde , което си го пеем и до ден днешен с колеги с които бяхме там когато я накарахме да ни каже таз песничка :) Все пак ако някой му е интересно нека ходи , забавно е на латинския :)
Salus populi suprema lex
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

ОбъркАл си рейса, пич :lol: Има специална тема за целта :arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 1&start=75
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Аз пък започнах по-сериозно да чета и мисля, че учебникът на проф. Милкова е доста приятен : ) Поне в първите си 50 страници за момента..Лошото е, че не откривам техен аналог в този на проф. Ташев. Като че ли в неговия учебник частта с Предмет и функции на ОТП, Същност, Възникване и т.н. на правото е спестена. Или бъркам?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Няма я, да. Но в неговите учебници има 50тина неща, които са спестени при Милкова, така че скоро нещата ще се обърнат. Тая част не мисля, че е от особено значение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

E, така е, но съм спокойна, че я няма, а не че аз просто не мога да се ориентирам :Р
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Стига бе, аз и 1 страница не съм прочел още от който и да е било учебник..

А, май прочетох страница 1 от Конституционно право :mrgreen:
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Advocate написа:@pink floyd
Това което написа за лошия закон ме навежда само на римското - dura lex sed lex - но като принцип ,не се връзва.Да не се бъркаш с ОУД където говорехме за легитимност ?
"Нелегалност"! Даже май беше по-потресаващо -"незконосъобразност"! Яд ме е, че си загубих баш тоя учебник, иначе щях да ти кажа страницата. Помня само, че беше в началото на някой от разделите, ама-на..Ще взема да мина през първи курс тия дни, за да цитирам буквално
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Да нямаш предвид глава 19 "Недействителност на юридическия акт"?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Scorpion написа:ОбъркАл си рейса, пич :lol: Има специална тема за целта :arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 1&start=75
Вярно е и затова мнението му замина директно към правилната тема... :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

ВАЖНО!
За да не обяснявам пак :

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 50&t=15834
Заключено