Атанас Буров е отговорът. Не съм чела книгата само разни ревюта за нея
Един лесен въпрос. Кое е общото между Боян Биолочев, Стефан Кисьов и Георги Тенев?
Lord написа: Едит: сега виждам, че вече има въпрос. Давам рандъм шот, че и тримата са ректори на СУ. Иначе имената, освен това на Биолчев, нищо не ми говорят.![]()
числото би трябвало да е еднакво.Lord написа: Ето и въпроса: в света в момента се използват около 6700 езика. На колко от тях е преведена Библията? А на колко езика са преведени Евангелията?

Да но "библия" се нарича съвкупността от стар завет и четирите нови евангелияFaith написа:напротив, не би трябвало, понеже Библията е все пак Стар и Нов завет, а освен четирите канонични евангелия, които съставят Новия завет има и един куп апокрифни
С разлика от +-20 езика, това отговаря на инфото, с което раполагам. Твой ред е.Лорд Носферату написа:Пълната християнска библия е превеждана на 450 езика. Един от заветите е на 1100 езика.
нз дали е глупав или не, но не е много по-различен от повечето въпроси в темата.Smoking Mirror написа:ма тоя въпрос е малко глупав. ако ми потрябва статистиката ще питам гугъл. тъпо е да знаеш такива работи.
По принцип имаш някакво право. Все пак на всеки един въпрос може да се отговори като питаш гуугълLord написа:нз дали е глупав или не, но не е много по-различен от повечето въпроси в темата.Smoking Mirror написа:ма тоя въпрос е малко глупав. ако ми потрябва статистиката ще питам гугъл. тъпо е да знаеш такива работи.