Отпада изпитът по литература за журналистиката в СУ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Re: Отпада изпитът по литература за журналистиката в СУ
Кандидатстудентските курсове по журналистика са през пролетната ваканция (април) и през юни.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Хора, току що в новините на националната телевизия съобщиха, че изпитът по литература за журналистиката отпада. не казаха дали и как ще се счита матурата, но това ще разберем на 10,03, когато излезе справочника.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Май вече се радвам на матурите
:):)
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Аз пък не се радвам и си искам изпита, ама те на ... отмениха го
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
- automobiliste
- От дъжд на вятър
И аз си искам изпита
.Сега на писмения по журналистика ще се яви кой ли не,всякакви хора...как ще ни отсяват...А и толкова време подготовка за нищо.Можеше поне по-рано да кажат,за да спестим многооооооо време и средства.Разочарована съм за пореден път от цялата ни "българска"система...
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Аз лично не съжалявам за времето, отделено за подготовка, защото ще се пробвам и за филологията. Но това, че ще се яви кой ли не на изпита е съвсем вярно и изобщо не ми харесва!
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Добре,казаха по новините,но СИГУРНО ли е?Защото ми омръзна от измислици в медиите,дано да е околчателно...Не им ли омръзна да ни разиграват...оффф това май ще го разберем като излезе справочника...
Да, окончателно е! А вие не се притеснявайте от това, че на писмения ще се яви кой ли не - ако са хора, които нямат никаква подготовка, много бързо ще си проличи и ще отпаднат по най-бързия начин, така че - споко! Ще стане ясно кой се е готвил и кой не!
Айде и от мене още едно потвърждение. Тамън станах и ми звъннаха да ми кажат. Аз се обадих пък във ФЖМК и ми казаха, че е вярно. Матурата влиза като балообразуваща за специалностите от ФЖМК, изпитът по литература отпада...Сега, коя матура и как точно ще разберем от справочниците.
На мнение съм, че трябваше да оставят изпита. Сега не само, че на изпитите по журналистика ще се явят всякакви, ами и балът ще скочи до небесата с тия матури...Всеки, който искад а влезе трябва да се цели за над 5.80 на матура по БЕЛ...
На мнение съм, че трябваше да оставят изпита. Сега не само, че на изпитите по журналистика ще се явят всякакви, ами и балът ще скочи до небесата с тия матури...Всеки, който искад а влезе трябва да се цели за над 5.80 на матура по БЕЛ...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Леле... честно ви казвам, много се радвам, че "изкласих" (или поне почти). Приеха ме в гимназията, смениха формата на изпит, объркаха всички. Сега пак така - ако ще и по-лесно да е сега, ще е в пъти по-объркано и, вместо да си мислите за съдържанието на изпитите, ще мислите за формата им.
Не ви завиждам.
Не ви завиждам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
честито или може би пък не?! сега каква резачка ще направят на есетата, но поне ще видим момчета догодина хаха 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
абе по-добре, че го махнаха тоя изпит, иначе 3 изпита за едната журналистика...съжалявам, но смятам, че не си струва. а колкото до това, че ще се яви който и да бил, ами те проверяващите затова имат глави на раменете си, да решат кой ще го мине тоя изпит и кой няма. като не можеш да пишеш свързано, все тая дали си се явил на 2 писмени или на един.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Ами матурата по БЕЛ ще се приема при всички случаи. На мен друго ми е интересно - ще може ли все пак желаещите да си се явят на изпит по БЕЛ за журналистиката, а след това - евентуално да изберат по високата от двете оценки, както ще бъде в някои други университети или...?
Детелина,
Здравей. Ако следиш сутрешните блокове по основните медии + 1, 2, вестника (за предпочитане не Труд и 24часа) мисля, че ще се справиш. На мен много ми помогна следенето на няколко електронни медии, блогове и форуми, но това абсолютно не е задължително. Освен това, ако нещо не ти е ясно чисто политически или исторически - потърси някой да ти го обясни и/или прочети малко по проблема, за да ти се изясни - не наизустявай клишета и изречения, които не разбираш, разсъждавай.
О, и най-важното, което ми бяха казали на мен - добре е да си оригинален, но не се опитвай да оригиналничиш, това никога не е плюс.
Здравей. Ако следиш сутрешните блокове по основните медии + 1, 2, вестника (за предпочитане не Труд и 24часа) мисля, че ще се справиш. На мен много ми помогна следенето на няколко електронни медии, блогове и форуми, но това абсолютно не е задължително. Освен това, ако нещо не ти е ясно чисто политически или исторически - потърси някой да ти го обясни и/или прочети малко по проблема, за да ти се изясни - не наизустявай клишета и изречения, които не разбираш, разсъждавай.
О, и най-важното, което ми бяха казали на мен - добре е да си оригинален, но не се опитвай да оригиналничиш, това никога не е плюс.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Няма да може да се явиш на изпит по БЕЛ за журналистика,направо матурата ти вземат,а не по-високата оценка,а и практически е невъзможно да изкараш повече на изпита по литература.А и доколкото разбрах на устен допускат първите 300 човека с най-високи оценки.На есенцата ще бъде голяма "касапница".