така е...Tripio написа:често за да изпълним някое наше съкровено желание, трябва да платим с частица от душата си![]()
образно казано де
Границата между любовта и омразата
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Re: Границата между любовта и омразата
Toto-I will remember
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Koгато човек изпитва много силни чувства, понякога се бърка, особено ако досега не ги е изпитвал. Например, ако никога не е мразил или пък обичал толкова силно.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Неразбирането не променя фактитеДъждът върху лицето написа:Koгато човек изпитва много силни чувства, понякога се бърка, особено ако досега не ги е изпитвал. Например, ако никога не е мразил или пък обичал толкова силно.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
любовта е константа,или е там,или я няма.Тя е насочена към самото същество.
Докато омразата е към човека...
Toto-I will remember
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Молба - можеш ли да обясниш подробно мнението си, не можах да разбера 'докато омразата е към човека' - сякаш любовта е не към него, а към парите/къщата/колата му (тва за колата дори беше у една тема у форума...)Ice_Spirit написа:любовта е константа,или е там,или я няма.Тя е насочена към самото същество.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
*да разтупам тази тема от праха*
Защо противопоставяте любовта на омразата?
Обратното на любовта е безразличието. Този, който не обича, не мрази... а мълчи и убива с безразличие.
~
A по останалата част от, хм, въпроса, се съгласявам с Плазмодий.
Обратното на любовта е безразличието. Този, който не обича, не мрази... а мълчи и убива с безразличие.
~
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
We can argue a bit about that...
- Amellie
- Постоянно присъствие
Безразличието е по-лошо наказание от омразата. Съгласна съм с MERCES_LETIFER.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
По принцип е така...аз по-скоро визирах конкретни събития, конкретни хора...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
^ then go on
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
не съм съгласен с теб - опозицията на обич е омраза, безразличието може да бъде позитивно или негативно... зависи от човека... с безразличние не можеш да нараниш някого, защото не си избрал да го мразиш...MERCES_LETIFER написа:*да разтупам тази тема от праха*
~
пс: кое му е лошото на безразличието толкова много? омразата е по-мощна...
Омразата вреди и в двете посоки и, което е по-лошо, води до бръчки.
Безразличието, особено когато е искрено и добре демонстрирано, може да срине душевния мир на човек. Заради което аз го предпочитам - не хаби калории, не предизвиква самоунищожителни импулси като омразата, като цяло ми подхожда на равнодушния и енергоспестяващ характер. И вреди на адресатите си
Безразличието владее във времето. Омразата е временна - като самата любов.
Безразличието, особено когато е искрено и добре демонстрирано, може да срине душевния мир на човек. Заради което аз го предпочитам - не хаби калории, не предизвиква самоунищожителни импулси като омразата, като цяло ми подхожда на равнодушния и енергоспестяващ характер. И вреди на адресатите си
Безразличието владее във времето. Омразата е временна - като самата любов.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Съгласна съм с Акулката и Боромир.
Ако знам, че някой ме мрази, ще ми е смешно, защото ще хаби нерви заради мене и така ще наказва себе си. Ако пък ми е важен и все пак ме мрази, даже ще ми е кеф, защото това ще значи, че дори и да не може да е мой, все пак предизвиквам силни чувства, които разбутват и неговото същество.
Обаче безразличието показва липса на емоции, т.е. все едно не пораждам никакви емоции у някого=все едно ме няма за него. А аз бих искала да ме има - ако и да ме мрази. Ето защо за мен поне е по-кофти да знам, че съм безразлична някому, особено ако ми е важен по някакъв начин.
Не знам дали някой разбра нещо...
А по самата тема - не, за мен поне границата е огрооооомна пропаст. Много рядко някой може да предизвика толкова силни негативни емоции у мен, та чак да го намразя. За момента, това са само 2-3 същества от женски пол. Но не бих могла да ги заобичам пак, защото колкото и добро да видя оттук насетне от тях, няма да заличи лошото (впрочем, да си кажа - много рядко помня обиди или някакви мръсотии, които са ми направили. Обаче веднъж запомня ли ги...
). Та така - на същия принцип, смятам, биха били и мъжете. Ако се случи да намразя някого, то за това ще е имало конкретен повод и този повод няма да ми позволи да го заобичам. Нещо такова.
Ако знам, че някой ме мрази, ще ми е смешно, защото ще хаби нерви заради мене и така ще наказва себе си. Ако пък ми е важен и все пак ме мрази, даже ще ми е кеф, защото това ще значи, че дори и да не може да е мой, все пак предизвиквам силни чувства, които разбутват и неговото същество.
Обаче безразличието показва липса на емоции, т.е. все едно не пораждам никакви емоции у някого=все едно ме няма за него. А аз бих искала да ме има - ако и да ме мрази. Ето защо за мен поне е по-кофти да знам, че съм безразлична някому, особено ако ми е важен по някакъв начин.
Не знам дали някой разбра нещо...
А по самата тема - не, за мен поне границата е огрооооомна пропаст. Много рядко някой може да предизвика толкова силни негативни емоции у мен, та чак да го намразя. За момента, това са само 2-3 същества от женски пол. Но не бих могла да ги заобичам пак, защото колкото и добро да видя оттук насетне от тях, няма да заличи лошото (впрочем, да си кажа - много рядко помня обиди или някакви мръсотии, които са ми направили. Обаче веднъж запомня ли ги...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много рядко? Но все пак има 2-3... е, по моите стандарти са наистина малко. Може би ината да намразиш някого е по-силното чувство от това че просто те те дразнят. Но при мен ината идва от това, че познавам наистината дразнещи личности, които ми идва да им кажа - "пич, ти си адския идиот" (по-често са момчета обаче)... но омразата идва по-късно. И омразата не е към хора, които ме дразнят, а като ограничителна мярка срещу хората, определените хора. И в тази връзка, я считам за антипод на любовта. Безразличието може да не е свързано с интимни чувства. Омразата винаги Е! Аз съм безразличен към руските автомобили, но това показва ли дали ги обичам или мразя повече? Предпочитам да кажа "мразя москвичи и волги", вместо "руските коли са ми безразлични"...А по самата тема - не, за мен поне границата е огрооооомна пропаст. Много рядко някой може да предизвика толкова силни негативни емоции у мен, та чак да го намразя. За момента, това са само 2-3 същества от женски пол. Но не бих могла да ги заобичам пак, защото колкото и добро да видя оттук насетне от тях, няма да заличи лошото (впрочем, да си кажа - много рядко помня обиди или някакви мръсотии, които са ми направили. Обаче веднъж запомня ли ги...). Та така - на същия принцип, смятам, биха били и мъжете. Ако се случи да намразя някого, то за това ще е имало конкретен повод и този повод няма да ми позволи да го заобичам. Нещо такова.
Злопаметността ми е голяма слабост... но не искам да се отърва от него, кефи си ме някакси...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да бе, ама на Волгите не им пука дали ги обичаш или ги мразиш. Докато човекът отсреща има чувства и, поне от личен опит говоря, че на мен би ми било много гадно, ако знам, че на някой не му дреме за мене, докато ако ме мрази, както казах, бих се чувствала поласкана, един вид.
Иначе те разбирам какво искаш да кажеш и със сигурност си прав за себе си, просто всичко опира до чувствителността на конкретния човек.
Пък за тия 2-3 чавки... чак ме е яд на мен самата, че съм позволила да ми разбъркат душевния мир, та да хабя емоции по тях. Сега като се замисля, май е останала само една, която предизвиква по-силни чувства от безразличие и една, която е на път да мине към безразличните. Who cares, anyway?
Иначе те разбирам какво искаш да кажеш и със сигурност си прав за себе си, просто всичко опира до чувствителността на конкретния човек.
Пък за тия 2-3 чавки... чак ме е яд на мен самата, че съм позволила да ми разбъркат душевния мир, та да хабя емоции по тях. Сега като се замисля, май е останала само една, която предизвиква по-силни чувства от безразличие и една, която е на път да мине към безразличните. Who cares, anyway?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември