Централна Университетска Библиотека - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Централна Университетска Библиотека - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!
От това, което пише тук: http://www.libsu.uni-sofia.bg/bulet_74.html излиза, че можеш да унищожиш старата си карта. 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Re:
Искам да знам има ли студент по скандинавистика, успял да ползва "Нордика" от началото на календарната година. Искам да се запозная с такова същество, по всяка вероятност притежаващо свръхестествени способности. Искам да мога да преброя всички случаи, в които съм уцелвала обедната почивка на библиотекарката, която очевидно може да протича в произволни часове от работното й време - онзи ден примерно беше от 14:30 или 13:00. Значи не е достатъчно човек, изпитващ известни затруднения при запомнянето на часове /каквито са студентите по филология клишета/, да отдели няколко мозъчни клетки за работното време на библиотеката, не - нека го променяме всеки ден, за да не се оплаква никой от липса на разнообразие. Нямам нищо против хаотичните личности, даже напротив, но не и когато проявяват тези си склонности на държавна служба и в работно време. Защото ние, скандинавистите, пребиваваме из целия Pекторат и на 4-ти километър, а не само в централното крило, следователно библиотеката не ни е постоянно под носа. И когато искаме да я ползваме, трябва да съобразим програмата си с нещо устойчиво, а именно работното й време. Това очевидно не се случва, и то не по наша вина.Vaskes написа:На нас с едни колеги като ходихме да се запишем в Нордика и ни връчиха голямо парче картон, едни ножици и образец на картон за библиотеката. Почувствах се като в часовете по трудово или приложно изкуство в пети класКакто и да е, изрязахме си картоните, начерахме полетата и т.н. и почнахме да разпитваме кои от книгите, които ни бяха препоръчали да прочетем можем да вземем. Ами нито една, освен учебника Svenska Utifrån. От една имали само две бройки, от друга имали повече, но ние все пак да сме си я купели от книжарницата, а да не я взимаме от библиотеката, трета сме можели да си я купим направо от библиотеката и т.н. Евентуааално има опция и да вземем някоя книга, да я преснимаме и да я върнем възможно най-бързо. Лол.
Искам и да благодаря на студентите, които са се погрижили "Нордика" да бъде почти нефункционална от известно време насам. Ясно ми е, че невръщането на книги е ощетило библиотеката доста и от ограничителните мерки вероятно има полза. Заради чуждия произвол обаче, сега не могат да се заема почти нищо от нея. Алтернативата е използване на читалнята или преснимане на книги. Тези варианти обаче са практически невалидни поради гореспоменатите причини.
Вероятно и тук звуча като Човека с ужасно остарелите и непригодни разбирания, но все ми се струва, че ако се върши нещо, то трябва да се върши добре и при повече съзнание и отговорност и от двете страни ще си имаме истинска библиотека. Догодина ще се поинтересувам как стои въпросът с библиотечния съвет, имам някои идеи.
Вземете си оправете системата. Човек и 100 мегабита връзка да има пак .... Нищо не става от тоя електронен каталог. Рзабирам че може целта да е да ни накарат да се ровим по стария начин за книги ама все пак поне ако едно нещо не работи както трябва направо да го разкарат и тва е . Не може човек да си губи времето в чакане да се отвори някаква кирлива страница 2 килобайта и няма значение с каква големина е базата данни която се покрива. Това не може да продължава така. Не стига че като си отида във факултетната библиотека и чувам непрекъснато некви възгласи от библиотекарката от философската библиотека - "Какво търсите", на всеки един който се доближи до чекмеджетата със свещените им листчета, ами и системата се е насрала отвсякъде. Направо съм бесен. До кога ше продължава така. Ние сме по добри от НБУ за сравнение, но тяхната компютърна система за каквото и да било работи. Е тва ни е проблема нищо не може да стане както трябва. До кога ше продължава тва, до кога?!!!
Като завърша може и да го оправят ... Aleph, е те тогава за чии ... ми е. Направо....
Извинявам се за непристойния език, ама вече ми дойде до гуша от тоя проблем!
Като завърша може и да го оправят ... Aleph, е те тогава за чии ... ми е. Направо....
Извинявам се за непристойния език, ама вече ми дойде до гуша от тоя проблем!
netstat -a
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Приемаме извинението, ама все пак малко ти цензурирах поста 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Kavhan Isbul
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: qoruin
Е колега аз проблеми с ALEF не съм имал а и библиотекарките в ИФ винаги са ми помагалиTHEZOGGO написа:Вземете си оправете системата. Човек и 100 мегабита връзка да има пак .... Нищо не става от тоя електронен каталог.
Последно промяна от Kavhan Isbul на 24 Мар 2009, 19:56, променено общо 1 път.
Историк пишман газовик
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Тетулярки вероятно идва от тетки...
Аз съм доволна от филиала на ФСлФ.
В Централата са малко мудни и кисели,
но са чаровни, а и не ходя често там,
във филиала на факултета има всичко.
Аз съм доволна от филиала на ФСлФ.
В Централата са малко мудни и кисели,
но са чаровни, а и не ходя често там,
във филиала на факултета има всичко.
- Kavhan Isbul
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: qoruin
Ами не ние си казваме лелки в Ямбол мерси че си забелязала грешката ама като пиша много много не чета какво съм написал майmebbeth написа:Тетулярки вероятно идва от тетки...
Историк пишман газовик