До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Jamesmagno написа:
Забавно беше
КОЕ, бе, колега!? КАК???
веднъж-два пъти седмично запалвахме по една-две цигари.
Е ЗАЩО, БЕ, Д'ЕЕЕ*А???
Забавно беше
Пак питам: КОЕ му беше ЗАБАВНОТО, бе??????? Аз ли не знам к'во значи тая дума или...?
Ми пушехме по 3 цигари синьо Виктори и после половин час не можехме да станем от земята от смях. По такъв начин беше забавно. :lol: Просто ни ставаше супер весело и лигаво.

А защо пушехме - ми първият път беше просто от любопитство и изтрично си казахме, че ще е и за последно. Еми не беше за последно, щото видяхме, че пада смях и някой реши, че то ако сме пушели веднъж седмично нямало да ни стане нищо.

На мен щом спря да ми е забавно спрях и да пуша (т.е. след около месец). Един също уж спря, ама по-късно пак пропуши и в момента изразходва по две кутии на ден. Другият така и не спря - все разправяше - тая е последна, тая е последна, от утре спирам, аз си нося един пакет само в случай, че някоя мацка ме помоли за цигара.. после спря и да се оправдава :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ми пушехме по 3 цигари синьо Виктори и после половин час не можехме да станем от земята от смях. По такъв начин беше забавно. Просто ни ставаше супер весело и лигаво.
Б******си майката! Мноу евтино ги дават тия цигари, бе - тряа и аз да се възползвам от далаверата, докато не са се усетили, че тфа тютюна е вълшебно нещо и не са у12-торили цените... :(
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

На въпроса "Защо пушите?" не отговаряйте "Защото е забавно."
Едва ли това е единственият начин да се забавлявате. Освен това изкуственото стимулиране на забавление е доста жалко нещо...
Ако пък си мислите "Еми кво пък - на мен си ми харесва" то вие сте егаси нещастните егоисти.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
LustfulEmbraceOfWhore
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от LustfulEmbraceOfWhore »

пуша... дори в момента правя това
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не ти ли е тъпо? Или имиджът който се опитваш да изградиш у другите за себе си вече те е превзел напълно.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

не можете да промените мисленето на пушачите по една много проста причина - те все пак са различни хора с индивидуален начин на мислене
Nie aufgeben!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Значи аз съм някъв ненормален че ги спрях...
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Methuselah написа:Не ти ли е тъпо? Или имиджът който се опитваш да изградиш у другите за себе си вече те е превзел напълно.
Цигарката е неразделна част от представата ми за нея от последните 10мин (снимки, ник) :D
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Dr. Socrates
В началото бе словото

Мнение от Dr. Socrates »

:oops:
Последно промяна от Dr. Socrates на 24 Ное 2007, 11:04, променено общо 1 път.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз ги отказах,и то не защото толкова исках - щото бях обещала на приятеля си ( и той ги спря - иначе нямаше да стане номера да изпързаля само мен :")

мина година откакто не пуша и все още понякога така зверски ми се пуши,че не е реално.И ми беше много хубаво докато пушех :) Всъщност и в момента ми се пуши :) Такива малки удоволствие,като цигара с кафето,след ядене,докато седя и чакам рейса,просто да слушам някое парче и да си запаля,няма как да ги забравя.... те си ме глождят на моменти :) И няма с какво да ги заменя.Просто си ми беше кеф.

Всеки има право да пуши ако иска.А що се отнася до пасивното пушене - то ако бяха само цигарите,които вредят щеше да е добре.Ами ПРАХТА,ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ,БОКЛУЦИТЕ ОТ ЗАВОДИТЕ и прочие и прочие? Не - вашите дробчета се прецакват само от цигарите :)

Вярно е че е много тъпо да се пуши в асансьора например.Все пак и пушачите трябва да се съобразяват.Както и изхвърлянето на фасовете по улиците,но друг е въпроса че няма кошчета на много места - ти какво да направиш,да си влачиш боклука километри? ( Сещам се за Несебър - баш в стария град 20 минутки търсихме кофа и не намерихме... е като общината не слагат кофи какво? после да си чистят боклуците! ) Но според мен всеки има право на избор и никой няма право да казва на когото и да е било къде/какво да прави и как да го прави.Все едно аз да забраня на някого да готви,щото докато минавам на улицата ми мирише на гадната му манджа.И аз като подуша риба минавам на отсрещния тротоар щото не я обичам,по морето особено ми е някакъв ад.Ама нищо не мога да направя.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Pisobella написа:
Всеки има право да пуши ако иска
То всеки има право и да си отреже ръката ама ако го направи до мен ще ме напръска с кръв и няма да ми е готино... Това е идеята. Не казвам "Не пушете", а "Не ми пушете на главата"
Толкова ли не се разбира какво казвам бе мааму стара
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Methuselah написа:
Pisobella написа:
Всеки има право да пуши ако иска
То всеки има право и да си отреже ръката ама ако го направи до мен ще ме напръска с кръв и няма да ми е готино... Това е идеята. Не казвам "Не пушете", а "Не ми пушете на главата"
Толкова ли не се разбира какво казвам бе мааму стара
ти толкова ли не разбираш аз какво казвам?

тва е като да ти забраня да хрупаш чесън,щото ми смърдиш,т.е. когато си приказваш с мен,да не си хрупал чесън :) Като ми смърдиш - няма да си приказвам с тебе.Както и обратното - като знам че на хората им е неприятно,като излизам например няма да плюскам чесън.Щото връзката е двупосочна.Иска се и от двете страни да се съобразяват.

Иначе аз искам много работи,ама не зависят само от мене.Никой не те спира да си искаш да не ти пушат на главата - въпрос на толерантност и на разбиране е вече от друга страна пушачите да не го правят.Както и не само те трябва да се съобразяват.Аз като спирах цигарите като не исках да се дразня от дима не съм ги карала да не пушат,ами просто не стоях край пушачи или пък като излизаха да изпушат една цигара навън,не съм ходила да си приказвам с тях,ами съм си киснела сама.И толкоз. Както пушачите са "егоисти" , щото си пушат където си искат и си правят кефа,така и непушачите са "егоисти" щото искат никъде да не се пуши и щото квичат че ги опушват и щото никой с никого не се съобразява.
Ако едните и другите са по-разбрани мисля че нещата щяха да са по-различни :)

Поне така си мисля аз.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

[Както пушачите са "егоисти" , щото си пушат където си искат и си правят кефа,така и непушачите са "егоисти" щото искат никъде да не се пуши и щото квичат че ги опушват и щото никой с никого не се съобразява.
Ако едните и другите са по-разбрани мисля че нещата щяха да са по-различни :)

Поне така си мисля аз.[/quote]

напълно те подкрепям, пушенето не е престъпление, всеки може да отиде да си купи цигари - въпрос на личен избор.
въпросът кой има повече права-пушачът или непушачът, според мен е неразрешим.съжалявам, че ще прозвучи прекалено философски, но все някой някъде за нещо ще ви пречи/дразни/досажда....не може да се достигне до състояние в което отделния човек да се чувства абсолютно идеално сред тълпата.....защото това на практика би означавало всеки да иска същото като всички останали
Nie aufgeben!
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Pisobella,
с мааааалка разлика, че димът е и вреден, не е като чесъна и рибата :?
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

доста голям процент от хората реално изобщо не им пука за здравето им,особено на крехките 20-21-22..,когато не се замисляш кое колко ти вреди.Димът-че е задимено някъде и не виждаш,или просто кълбото дим през което не ти е особено приятно да минеш,миризмата са главният проблем-затова го сравнявам с други подобни дразнители ;)

Иначе реално за мен димът не е най-големият проблем за дробчетата в град като София :) Даже хич.Кофтито идва вече в една зверски задимена кръчма.Те иначе и пушачите не обичат да им е задимено и да не могат да дишат.

Така че някой да твърди че точно пък цигареният дим е най-голямото зло за въздуха ми се струва малко абсурдно,при положение че има и други неща,които замърсяват супер много.
Заключено

Обратно към “Мнения”