Редовно или задочно

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
animal
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от animal »

kRiss, напълно те подкрепям!

Имам доста познати, които завършиха "редовно" без да са стъпвали на лекции и не мога да кажа, и други, които са посещавали лекции, но и не са пропускали така прочутите "студентски купони"...в същото време има хора, които се опитват да учат по-сериозно и не се възползват от "благото", наречено еженощен купон и получават накрая почти същата дилома, както и купонджиите... А както на повечето е добре известно - накрая се гледа повече оценката в дипломата, а не знанията в главата...за съжаление...
"Ако искаш да разсмееш Бог - разкажи му за плановете си! "
"Усмихвай се повече - за една хубава усмивка са необходими 17 мускула, докато за едно качетвено цупене трябват 47!"
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Само искам лекинко да вметна, че за
мен студенството не се отъждествява с
пиянство. И че подкрепям редовното
само от гледна точка на добрите му страни,
а не на тъпотията да се наливаш по цял ден
по квартири и кръчмета.
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Всичко си зависи от човека. Оказа се, че мога да си посещавам и редовните лекции без проблем, ама, на, записах се задочно. Здраве да е. Мисля да ходя и на редовни и на задочни. След като имам възможността, защо да я пропускам? :) За журналистика иде реч.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

В този дух искам да кажа, че и като задочен студент
можеш да си се наливаш нон-стоп и никой копче няма
да ти каже, не стига, че имаш по 2 седмици лекции на
семестър, ами ще ти пречат на социалния живот, ай сиктир...
Аватар
browneyez
В началото бе словото

Мнение от browneyez »

И редовното, и задочното си имат както своите плюсове, така и минуси! Освен, че си зависи от човека има и още няколко комплексни причини за всеки, но те са си индивидуални!
П.П. май не се изразих мн добре, ама нали аз си се разбирам... :wink:
По-добре да си черната овца, отколкото да си просто овца!!!
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Споко, разбрахме те ;)
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Eneya написа:Оказа се, че мога да си посещавам и редовните лекции без проблем, ама, на, записах се задочно. За журналистика иде реч.
Е ти си направила голяма "глупост", с извинение.... ако ще учиш журналистика, поне я учи редовно :) Няма смисъл от задочното, щото към СУ има курс по журналистика и НЕуспелите да влязат тази специалност имат възможността да запишат тоя курс, който е май че 2 години (не съм сигурна) и да получат абсолютно същите знания, които ще получат и задочниците. Голяма част от чара на обучението по журналистика се крие в срещата с преподавателите във Факултета - а до тях можеш да се добереш възможно най-много, ако си редовно..... от тази гледна точка си мисля, че задочната журналистика не струва. По-добре записвай курса, изкарвай го - дават ти някъв сертификат, че си посещавал "лекциите" и си завършил курса и те пускат да си трошиш главата с тая професия.
Но щом можеш да посещаваш и редовните лекции, може би си си направила сметката добре :) Дано.
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Както казах, кофти се получи, но аз така или иначе ще се преместя след първата година, а и имам намерение да съм често присъствие в университета. Въпрос, а коя е темата на журналистите, че май само тях не ги видях на главната страница?

Календар
Някой ще ми каже ли най-сетне какви са тази първа и втора сесия? (на задочниците) И как първата зимна сесия е от септември до Дември, но втората е януари, февруари?

Същото е и при втория сеемстър.
О.о?
Последно промяна от Eneya на 14 Авг 2007, 11:32, променено общо 1 път.
Voltaire
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Споко бе, почваме на 10ти септември (задочниците) - няма сесии през септември!!! Успокой се =)
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
salvia
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от salvia »

Eneya , за темата на журналистите - и аз не видях такава на първа страница и реших да пусна една -> http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=8031
като се надявам колегите да се активизират във форума :lol:
Изображение
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

kRiss написа:Споко бе, почваме на 10ти септември (задочниците) - няма сесии през септември!!! Успокой се =)
Точно така, освен да имат предвид, че сесията очни занятия е тогава...
Кой знае, но по принцип септември са лекциите, няма изпитна сесия.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”