ЗАЩО?
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Защото всичко е стечение на обстоятелствата,започнали далеч преди да се родим и продължаващи своя ход и след като ни няма вече...(това пък откъде изпадназащо животът към едни е по-справедлив?
защо се раждат хора,които в последствие убиват,изнасилват...?
защо няма щастие на 100%?
Защото в природата на човека е агресията,насилието(както при всяко животно
Защото в природата няма нищо идеално(демек на 100%).А също ще перефразирам един цитат започващ с freedom на "hapyness is a state of mind".С което разбира се не искам да кажа ,че щастието не зависи от външни фактори
абе много сложно стана
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Това вече е най-гадният въпрос, който може да се зададе или да се види... дано не ни се налага да си задаваме подобни неща
Последно промяна от peterdi на 13 Окт 2005, 11:19, променено общо 2 пъти.
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Аз четох книга за това! А и знам,какво е! Аз непрекъснато се питам защо това е така, защо светът е толкова несправедливNyssa написа:само един оффтопик..как се забелязва само момичетата колко обичаме да драматизираме нещата..аз за децата в Африка,Химера за болното дете
какво да се прави;)
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Не може да се отговори? Това, че ти или аз или дория цялото човечество в даден момент от времето не може да отговори не значи, че не може да се отговори или най-малкото, че няма отговор. Още повече, че всеки лекар може да ти отговори на въпроса. Напр. Защото точно ти си била предразположена към по-голям риск от ракови образования и при конкретните обстоятелства свързани с начина ти на хранене/живот и т.н. са се създали нужните условия за възникване на такова образование. "Трябва" да умреш по същата тази причина. Проблема ви е, че отказвате да се съгласите с фактите и търсите по-романтични, ако мога така да се изразя, обяснения. Разбирам ви, човешко е, вероятно от тази човешка черта са възникнали и религиите.Himera написа:А защо не?Защо? Много често на този въпрос не може да се отговори. Нещата просто се случват по една или друга причина. Най- трогателно е, когато болно момиченце попита - "Защо точно аз се разболях от рак? Защо трябва да умра толкова млада?"
Когато възникне въпроса "защо" търся отговорите където логиката ме отведе, а не където емоциите ме тласкат. Това е основната разлика явно.