Кандидат-политолози

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Аз не съм от хората, които само мрънкат, Райков, не ми харесваше, преместих се без да ми пука колко е престижна и сега не си псувам специалността, за разлика от много политолози като започнат да си търсят работа.
Какъв диалог, като досега не съм чула аргументи, които да бъдат оборени.
Стигнахме до консенсус-възможна реализация в НПО-тата, но те не са достатъчно, за да поемат 60 политолози всяка година само от СУ.
Аз ще допълня, политическите партии наемат политолози, обаче ако паднат от власт и останат без пари, гориш, несигурно е. Да не говорим, че и те не взимат много хора.
Свръх големите комании като Лукойл наемат политолози и това е реализацията, която пожелавам на всички, които ще запишат политология, но колко са те и колко хора наемат?
И на практика няма нищо сигурно. Затова, щом ви е толкова интересна политологията (макар, че силно се съмнявам и 10% от вас да са чели политологическа литература и наистина да знаят за какво става въпрос), пишете политология, но си оставете вратичка, някакъв бек-ап план, с който да можете да се прехранвате, ако се наложи.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Е то ако е за бек-ъп планове, винаги може да се фанеш на строителен обект да зимаш по 30-50лв надник на ден и да вадиш поече пари месечно отколкото завършилите и реализирали се от много специалности в СУ и попринцип, ама за сега нали проблема е уж че явно се заплаща труда а не ума.
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
nevena
В началото бе словото

Мнение от nevena »

Райков написа:Можеш да споделиш каква оценка си изкарала. Кажи също така коя специалност ти е най на сърцето и между кои се колебаеш :) Ще се постарая да ти разясня как стоят горе-долу нещата. :tongue8:
ами не е към мен,но :) изкарах 5.25 по история ,което значи че балът ми засега е 27.75...видях,че е последен за момичета от мин.год(за тази спец.). и ме интересува дали всички са се записали след 1 класиране?

Иначе за 1-во желание се колебая между Политология и Културология.
Райков
От дъжд на вятър
Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Никой не е казал, че всичките 60 човека от даден курс ще успеят. Смятам обаче, че лично в моя има доста способни и амбициозни студенти, които ще станат ХОРА 8)
Ти сама изреди няколко места, където може да работят политолози.
Можеш ли да направиш същото за хора, които учат право например? Или европеистика, или културология? Смятам, че политологията ще ми даде повече възможности от изброените по-горе. Лично според теб от кои специалности изобщо има смисъл в този университет?

@FTF - това, че физическият труд в България се заплаща по-добре съм го забелязал и аз :lol:
Think
В началото бе словото

Мнение от Think »

Хора, и на мен ми се работи в някое НПО...ама то4но там е проблема с кои специалности може да стигна до там ? Съвсем се обърках... политология,МО,европеистика....вси4ки биват оплювани,а какъв е всъщност пътя към НПО тогава?!?!?!?!?!?!?!?
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Право :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

То така излиза, че има само два пътя, които не минават през СУ - единият е за жени, а другият за мъже(дано се досещате какво имам предвид)... Наистина не мога да разбера защо се оплюват тези специалности... Така излиза, че и от филологиите няма смисъл - нали всеки може да изкара някой курс и да си вземе сертификат??? Ако ще отричаме всяка специалност - така да бъде!!!
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

От нищо няма смисъл и винаги има и друг начин :lol: Сигурни работи няма. Не се знае след 5 години като завършим кво ще е положението на адвокатите, политолозите и всички други "ати" и "ози". Може НПО да станат повече от депутатите в Парламента. Всичко е възможно. Важното е да имаш знанието и амбицията а пък иначе другото ще си дойде на място. Иначе кажете ми как може да си сигурен за тва че примерно ся както някой учат масово хубави специалности , после масово ще се реализират или обратното-по-"нехубави" да няма 8)
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Точно това е идеята... Поне трябва да учим нещо, което ни харесва, пък за реализация - няма да коментирам... Това няма правила :(
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Радвам се, че сте достигнали до тези изводи :thumbleft:
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

един въпрос: политологията удачно ли се комбинира с журналистика :?
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Да доста! Доколкото знам хора, които са учили политология карат магистратури по журналистика и обратното. Не съм много запознат с магистърските програми :roll:
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Връщам си думите назад след като видях това:

http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... ta+bg.html

Някои хора не мислят. Ще бъдат приети 70 човека + още поне 15-20 допълнителни. Как ще се събират в аудиториите ми е пълна мъгла.
:?: :? :?:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Това може би значи, че балът ще е по-нисък... Или греша?... иначе за пространството не знам... Ще сме на тясно и всички ще сме толкова близки :lol:
Райков
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

Балът ще е по-нисък, но и качеството май също :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”