Паметниците от соц. епохата - за или против?
:)
Въпросът май не е толкова дали да ги има или да ги бутаме.
Според мен много по-важно е къде се намират паметниците!!!
Досега не съм чувал друга държава да държи паметници на чужди армии. Българоубийци(съветски, турски, сръбски, гръцки, византийски) навлизат в българската земя, колят, бесеят,изнасилват издигат паметници в ЦЕНТРОВЕТЕ И ВЪЗЛОВИ МЕСТА в населените места, а местното население ги оставя. Наистина не съм чувал да има друга такава държава!
Според мен на българска територия няма място за паметник на чужда армия, воювала и покорила българи. Нямам предвид на паметна плоча за загиналите войници - става въпрос за паметник символ на чужда армия!!!
Още по-малко пък мястото на подобни паметници е на централни и възлови места.
Колкото до мавзолеят на Георги Димитров - първо понаучете нещо за него и тогава коментирайте. Този страхливец, мерзавец и национален предател (страхливец - поведението му като ръководител на въстанието от 1923г, нацинален предател - поведението му спрямо Македония, Благоевградко и Югославия и мерзавец - цялто му съществуване) не заслужава паметник, а още по-малко в България. Затова пък в Сърбия има цели градове кръстени на него!
Според мен много по-важно е къде се намират паметниците!!!
Досега не съм чувал друга държава да държи паметници на чужди армии. Българоубийци(съветски, турски, сръбски, гръцки, византийски) навлизат в българската земя, колят, бесеят,изнасилват издигат паметници в ЦЕНТРОВЕТЕ И ВЪЗЛОВИ МЕСТА в населените места, а местното население ги оставя. Наистина не съм чувал да има друга такава държава!
Според мен на българска територия няма място за паметник на чужда армия, воювала и покорила българи. Нямам предвид на паметна плоча за загиналите войници - става въпрос за паметник символ на чужда армия!!!
Още по-малко пък мястото на подобни паметници е на централни и възлови места.
Колкото до мавзолеят на Георги Димитров - първо понаучете нещо за него и тогава коментирайте. Този страхливец, мерзавец и национален предател (страхливец - поведението му като ръководител на въстанието от 1923г, нацинален предател - поведението му спрямо Македония, Благоевградко и Югославия и мерзавец - цялто му съществуване) не заслужава паметник, а още по-малко в България. Затова пък в Сърбия има цели градове кръстени на него!
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: :)
Паметник символ на чужда армия, народ, държава са църквите,zmey написа:Според мен на българска територия няма място за паметник на чужда армия, воювала и покорила българи. Нямам предвид на паметна плоча за загиналите войници - става въпрос за паметник символ на чужда армия!!!
мостовете, пътищата и т.н. Унищожим ли ги, унищожаваме нещо ценно.
Змей, я се стегни! Какви са тея изказвания?!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Паметника служи, за да се отдава памет и помен!
Мостовете, пътищата и църквите не са паметници, а съоръжения и основната им цел е да се ползват!
И стига си дрънкал глупости!
Мостовете, пътищата и църквите не са паметници, а съоръжения и основната им цел е да се ползват!
И стига си дрънкал глупости!
Други имат и архетуктурна - ще ме извиняваш, ала мавзолеят не беше сред тях 
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Мъртвец на красиво място има точно в мавзолея на Батемберг и в Градската градинаЦиндил-Пиндил написа:Мавзолеят беше грозен. По-грозен и от люлинска панелка.
Освен това не ме кефи идеята в едно от малкото красиви места в София да се строи катакомба с няк'ъв балсамиран мъртвец вътре, чиято роля в политическия живот на страната, както някой вече спомена, е най-малкото спорна
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Добре де мавзолея какво щяхме да го правим, ако беше останал? Аз не знам кога е изнесен Г. Димитров от него, ама мавзолей без тяло за какво е? А сградата не беше красива, че да се държи като някакъв архитектурен паметник. Въобще с какво ВЕЛИКО дело Г. Димитров е заслужил да му пазим мавзолея? 
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какво велико дело е направил кан Паган, за да присъстваcastelo написа:Въобще с какво ВЕЛИКО дело Г. Димитров е заслужил да му пазим мавзолея?
в историята ни?
Какво велико дело са направили Умор, Телец, Сабин, Токту, Чака,
за да ги има в историята ни?
Да ги низвергнем и да обявим, че такива хора в българската история
никога не е имало!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Като изключим Паган, другите за пръв път ги чувам 
Не казвам да заличим когото и да било. Но да се пази празна гробница на личност със спорни заслуги... Само защото има някаква стойност... Каква стойност? Поне да беше хубав. Я го погледнете на снимката
Гробницата на Батенберг е 100 пъти по-хубава. Нищо че кварталните пичове пият в градинката и. 
Не казвам да заличим когото и да било. Но да се пази празна гробница на личност със спорни заслуги... Само защото има някаква стойност... Каква стойност? Поне да беше хубав. Я го погледнете на снимката
Последно промяна от castelo на 26 Юни 2007, 11:14, променено общо 1 път.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!