СУ, ТУ, УАСГ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Курс: друг
Без да се обиждат някои хора (обръщам се най-вече към Бетон) , но много хора вече не са на мнение,че СУ е най-добрият ВУЗ в България . Наистина съм очарована от обичта ти към този университет,но не мога да се съглася с теб.Вярно е,че има най-дългогодишна история,че много велики българи за завършили именно СУ и т.н и т.н.,но има и други университети в БГ,които могат да се мерят със СУ.Това си е лично мое мнение разбира се.Не искам да обременявам никого с него.Ако ме приемат в УНСС и СУ и трябва да избирам....честно казано не съм убедена,че ще избера СУ.
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
Всичко зависи от това какви са желанията ти, тази година имаше доста хора на предварителния по биология, заради откриването на МФ, и то не заради самия СУ, а заради още едната възможност която им се предоставя за така желаната медицина където се влиза най- трудно. За съжаление с тези 15 места надеждите ни умряха, още преди да излязат резултатите, оказа че в МУ имаме по големи шансове!
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
Местата са повече сигурен съм.Фактът ,че тази информация не е качена на сайта на СУ все още е достатъчен аргумент,мисляBB написа:Всичко зависи от това какви са желанията ти, тази година имаше доста хора на предварителния по биология, заради откриването на МФ, и то не заради самия СУ, а заради още едната възможност която им се предоставя за така желаната медицина където се влиза най- трудно. За съжаление с тези 15 места надеждите ни умряха, още преди да излязат резултатите, оказа че в МУ имаме по големи шансове!

- marinela_koleva
- В началото бе словото
- marinela_koleva
- В началото бе словото
Какво ? Да не съм длъжна да мога да чета мислите на всеки ?Maleficus написа:marinela_koleva написа:Какво искаш да кажеш с това ?Joker написа:Гроздето е кисело....marinela_koleva написа:Ако ме приемат в УНСС и СУ и трябва да избирам....честно казано не съм убедена,че ще избера СУ.
![]()
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- marinela_koleva
- В началото бе словото
Относно баснята-знам я.Но не се сетих в първия момент какво имаш предвид с това изказване.И не мога да разбера хора,които твърдо си държат на теорията,че е най-добре да учиш в СУ.Е,може и така да е,но има различни хора с различни предпочитания и не виждам нищо лошо в това да не бъда на твоето мнение.Вярно,кандидатствам и в СУ.Няма да е лошо ако ме приемат,но има време до края на изпитите,когато ще трябва да направя окончателен изборJoker написа:Има една басня за лисицата и гроздето, но е доста дълга, за да я припомням точно сега. Това бих казал и на доста други в този раздел...
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- marinela_koleva
- В началото бе словото
"Вярно,кандидатствам и в СУ.Няма да е лошо ако ме приемат,но има време до края на изпитите,когато ще трябва да направя окончателен избор "
Напълно искрена съм и пиша във този форум,защото все пак СУ е една от алтернативите ми.Просто ми е интересно да гледам как човек като изрази различно от общоприетото мнение веднага се започва с нападките.Не съм казала,че не искам в СУ.По-горе представих просто хипотетична ситуация.Споменах също и че има време до оконачателния ми избор
Напълно искрена съм и пиша във този форум,защото все пак СУ е една от алтернативите ми.Просто ми е интересно да гледам как човек като изрази различно от общоприетото мнение веднага се започва с нападките.Не съм казала,че не искам в СУ.По-горе представих просто хипотетична ситуация.Споменах също и че има време до оконачателния ми избор
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- marinela_koleva
- В началото бе словото
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Да, тези които не могат да го оценят.marinela_koleva написа:Без да се обиждат някои хора (обръщам се най-вече към Бетон) , но много хора вече не са на мнение,че СУ е най-добрият ВУЗ в България.
Какво искате да разказвам на това место?
Че вчера на Общото събрание три минути ръкопляскахме прави за Декана и зам. деканите на факултета ни и нямахме намерение да спрем. Просълзявайки се, ни направиха жестове да попритихнем.
Че преподаватели си говорят със студенти като с равни, все едно са първи другарчета от детските години. Че за едно междучасие не мога да сляза и да се кача, защото познатите ми са толкова много, и само с едно "здрасти, как си", 15-те минути минават. Че да съм на страхотна лекция на стойностен преподавател, за мен е чест и още и още...
Но това са Висши неща и е нормално не всеки да ги оцени и да прави сравнения по разни други низши критерии, защото само те фигурират в главата му и се ръководи от тях.

- marinela_koleva
- В началото бе словото
Тези неща наистина не ги знаех,предполагам,че и не само аз...Все пак ти си в този университет,а ние тази година кандидатстваме.Преполагам знаеш,че за всичко можеш да чуеш разнородни мнения,в това число е и СУ.Естествено всичко зависи и от самия теб.Ти я явно си се уредил добре,завързал си много запознанства,приятелства(както с колеги,така и с преподаватели),но съм сигурна,че не всеки студент може да се похвали със същото.Благодаря за мнението.Всяка информация ми помага да добия по-ясна представа.Все пак човек се учи,докато е жив...Винаги има какво ново да научишБeтон написа:Да, тези които не могат да го оценят.marinela_koleva написа:Без да се обиждат някои хора (обръщам се най-вече към Бетон) , но много хора вече не са на мнение,че СУ е най-добрият ВУЗ в България.
Какво искате да разказвам на това место?
Че вчера на Общото събрание три минути ръкопляскахме прави за Декана и зам. деканите на факултета ни и нямахме намерение да спрем. Просълзявайки се, ни направиха жестове да попритихнем.
Че преподаватели си говорят със студенти като с равни, все едно са първи другарчета от детските години. Че за едно междучасие не мога да сляза и да се кача, защото познатите ми са толкова много, и само с едно "здрасти, как си", 15-те минути минават. Че да съм на страхотна лекция на стойностен преподавател, за мен е чест и още и още...
Но това са Висши неща и е нормално не всеки да ги оцени и да прави сравнения по разни други низши критерии, защото само те фигурират в главата му и се ръководи от тях.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---