amdor написа:ами аз учих...по скоро си загубих времето в НБУ 4 години, и сега си записах в СУ това което ми идва отвътре...какво да направя като някои хора се ориентираме по-късничко от други...
ми нали е университет, с какво да е пълен? с манекенки ли? би било гот, да. но така си е много по-академично. пък и вундеркиндите те карат да се напъваш повечко.
Xenon написа:
amdor написа:ами аз учих...по скоро си загубих времето в НБУ 4 години, и сега си записах в СУ това което ми идва отвътре...какво да направя като някои хора се ориентираме по-късничко от други...
Ще се разочароваш от СУ. Отдалеч изглежда супер-ВУЗ със супер-студенти, влезеш ли - разбираш че е абсюлотна мизерия и е пълно с вундеркинди-темерути.
plan9usr написа:ми нали е университет, с какво да е пълен? с манекенки ли? би било гот, да. но така си е много по-академично. пък и вундеркиндите те карат да се напъваш повечко.
Не си разбрал, бе. Говоря за чисто човешката страна. В НБУ учат много по-свястни хора, докато в СУ са некви темерути.
ми бегай да учиш в нбу. мислех, че в университет се учи за самото учение и знанията, без значение другите какви са. научете се да не се взирате непрекъснато, кой какъв е.
Xenon написа:
plan9usr написа:ми нали е университет, с какво да е пълен? с манекенки ли? би било гот, да. но така си е много по-академично. пък и вундеркиндите те карат да се напъваш повечко.
Не си разбрал, бе. Говоря за чисто човешката страна. В НБУ учат много по-свястни хора, докато в СУ са некви темерути.
plan9usr написа:ми бегай да учиш в нбу. мислех, че в университет се учи за самото учение и знанията, без значение другите какви са. научете се да не се взирате непрекъснато, кой какъв е.
Пффф, това да не е за 5 минути, тука се учи 4-6 години бе човек. Как ще се намираш в обстановката която не ти допада, сред хората които са ти антипатични толкова време? Ученето си е учене, но ако попаднеш сред антипатични за теб хора, това ще те стимулира ли да учиш?
Напротив, атмосферата е един от най-важните фактори.
А ти защо така петта година караш? Не можеш да се спреш на нещо, което ти харесва или просто все не можеш да влезнеш нещо, което си искаш още от началото?
Don_Horhe написа:А ти защо така петта година караш? Не можеш да се спреш на нещо, което ти харесва или просто все не можеш да влезнеш нещо, което си искаш още от началото?
просто явно не съм толкова постоянен в следването, иначе е комплекс от причини: прекалено консервативно и закостеняло обучение, невъзможност да съчетавам следването с работата, липса на ясни перспективи за бъдеща реализация и мотивация за това, откровеният мързел да уча понякога...
бе, явно не е това, което искам в крайна сметка, пък нали никой не ме ръчка или задължава да уча...
добре де, няма да си кривя душата - прав си за обстановката. прав си, че на места не е съвсем академична или приятелска. аз да ти кажа честно може би ще спадна към темерутите по твоите категории, но доста рядко се заседявам в университета, само на някои интересни лекции или нещо задължително ако има. а то все по-рядко има. освен това контактувам с малко хора. като не ми е приятно нещо - просто се абстрахирам, мисля си по моите си неща и така.
Xenon написа:
plan9usr написа:ми бегай да учиш в нбу. мислех, че в университет се учи за самото учение и знанията, без значение другите какви са. научете се да не се взирате непрекъснато, кой какъв е.
Пффф, това да не е за 5 минути, тука се учи 4-6 години бе човек. Как ще се намираш в обстановката която не ти допада, сред хората които са ти антипатични толкова време? Ученето си е учене, но ако попаднеш сред антипатични за теб хора, това ще те стимулира ли да учиш?
Напротив, атмосферата е един от най-важните фактори.
Ми...честно да ви кажа сега ще съм трети курс Регионално развитие и политика - редовно - и хич ама хич нямам намерение да работя повече - поне докато завърша бакалавър. Целия втори курс се оптивах да съчетавам ученето с целодневно бачкане - е вярвайте ми толкова груба грешка не съм правила! Проблемът е, че работата беше и все още е сериозна и изисква цялостно отдаване, което всъщност трябва да е насочено към следването, защото иначе наистина няма смисъл. Сега вися с три невзети изпита за есенно пържене, а преди като се сетя че взимах и стипендия и с добро име се славих - чак яд ме фаща!:lol: Истината е че искам да уча това което съм записала (защото ми е интересно), но желанието да си независим на тези години, да пътуваш, да развиваш хоби също е голямо... Но, въпреки всичко намерих сили да си кажа - СТИГА..хахах.
Наистина имам късмет, че нашите могат да ме издържат и мисля да се възползвам от него, тъй като после резултатите ще са по-стойностни.