Какво е Македония?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор

Македония е:

суверенна държава с независим македонски народ
14
13%
държава, населена от българи-македонци
64
58%
сложно е да се каже...
27
25%
нямам представа какво е!
5
5%

Общо гласове: 110

Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Колега, аз не съм изтъквал тезата, че са чужденци, дори напротив. Смятам, че ние сме точно толкова българи, колкото и те и това се опитах да внуша. Разбери ме правилно, аз не твърдя, че трябва да подхождаме агресивно. Точно както каза, тук е необходима политика. Политика, която да им покаже, че те са българи, да ги завърне към родните им корени, защото македонските българи не са по-маловажни от всички останали тук. Такава политика обаче липсва, държавниците ни не правят нищо срещу откровеното промиване на мозъци, което се получава в Македония. Само олекотеното даване на гражданство не е начин да активизираме, тяхното самосъзнание и да им покажем верния път. Освен това постоянното припомняне, че са българи може да се окаже силен контрааргумент на про-македонските настроения там. Колега, аз не искам да споря с теб, защото смятам, че и двамата говорим за едно и също и уважавам мнението ти. Яд ме е, че разни афроамериканци в САЩ се бият в гърдите, че са американци (а знаеш каква е тяхната велика история), а македонските БЪЛГАРИ, твърдят, че са македонци и се отричат от всичко и дори открито се обявяват срещу събратята си. Кажи не е ли жалко? Нали знаеш, че съзнанието се променя трудно, но не е невъзможно. Младите поколения там вече раснат в среда, в която българското се заличава и отрича. А какво ще стане с техните деца, дали още ще си спомнят, че са българи? Не може да се чака, колега, защото след време ще е късно.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Македония е нещо, заради което ще берем ядове :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

:D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Томазо де Торквемада написа:
melestorm написа::evil:
Eто GaVrosH, точно за това ти говорех.Точно така не трябва да се отнасяме - емоционално...и от там произхождат много,ама много грешки! :evil:

Томазо, мама ти, махни ги тея сръбски и гръцки имена! това че македонците се имат за македонци не означава че се правят на гърци или сърби! и ако днес се имат за македонци това е най-вече защото твърде дълго са били "правени" на гърци/сърби/каквото се сетиш, но само не българи, и това е вършено целенасочено от други страни, не от "македонците"!
а сегашната им младеж няма в какво да вярва, няма с какво да се идентифицира, а и ние не им помагаме никак в това отношение!
и накрая да не забравяме силният местен патриотизъм, доста характерен за всички българи: делим се на майни, шопи и кви ли не, защо и онези да не са македонци... един македонски писател през 19 век пише: "Отидох в София и там разбрах, че съм "македонец", дотогава винаги съм се наричал българин..."
мисля че това е достатъчно

пп: Томазо, видях следващия ти пост, който представя нещата по-добре, но предният ти пост предизвика у мен мигновенна реакция :roll:
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

GaVrosH, внимавай с мигновените реакции! Гледай да не си позволяваш занапред такива изблици, ако имаш да кажеш нещо, просто го направи аргументирано, без обиди. Не съм провокирал подобно отношение, нито смятам да го търпя.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

Прощавай, Томазо, твърде съм емоционален точно по тази тема... а и се изясних с втория ти пост...
а какво неаргументирано казах бтв?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

GaVrosH написа: делим се на майни, шопи и кви ли не, защо и онези да не са македонци... :roll:
"Майните" сме си супер! :lol: Не мога да кажа същото за останалите... :evil:
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

ах какво хубаво потвърждение на думите ми! мерси Жок!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

You are welcome!
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

казах ли ви, че по последното преброяване на населението в Македония (преди около 3 години) там има цифром и словом 0 (НУЛА !) българи!!! А има например 150 босненци, 14 виетнамци и т.н. :shock:
а какво ще кажете за тези в България, дето се македонеят?!?!?! За тях оправдание няма никакво! Онези от "държавата" Македония поне са били малко или много принудени от събитията през 19 и 20 век... но някой си, дето току-що му е хрумнало че е "македонец" ??? Омо Илинден визирам ако не се сещате :x
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

GaVrosH написа:казах ли ви, че по последното преброяване на населението в Македония (преди около 3 години) там има цифром и словом 0 (НУЛА !) българи!!! А има например 150 босненци, 14 виетнамци и т.н. :shock:
а какво ще кажете за тези в България, дето се македонеят?!?!?! За тях оправдание няма никакво! Онези от "държавата" Македония поне са били малко или много принудени от събитията през 19 и 20 век... но някой си, дето току-що му е хрумнало че е "македонец" ??? Омо Илинден визирам ако не се сещате :x
Надявам се, че не си повярвал на тази статистика?
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

според теб???
даже чух, че единият от виетнамците се преселил в БГ, в Люлин 1 по-точно :twisted:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ае, като открият нефт в шелфа на черно море българия ще се замогне, ще стане ядрена сила и ще завладее първо македония, после беломорска тракия, северна добружда, босилеградко, цейлон, дубай, нос добра надежда, тимбукту, бора-бора и ню йорк (и ще пусне бомба в холивуд)
Изображение
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Македония може да бъде окупирана от 2 наши роти :D няма нужда от ядрено оръжие!
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”