Какво е Македония?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Колега, аз не съм изтъквал тезата, че са чужденци, дори напротив. Смятам, че ние сме точно толкова българи, колкото и те и това се опитах да внуша. Разбери ме правилно, аз не твърдя, че трябва да подхождаме агресивно. Точно както каза, тук е необходима политика. Политика, която да им покаже, че те са българи, да ги завърне към родните им корени, защото македонските българи не са по-маловажни от всички останали тук. Такава политика обаче липсва, държавниците ни не правят нищо срещу откровеното промиване на мозъци, което се получава в Македония. Само олекотеното даване на гражданство не е начин да активизираме, тяхното самосъзнание и да им покажем верния път. Освен това постоянното припомняне, че са българи може да се окаже силен контрааргумент на про-македонските настроения там. Колега, аз не искам да споря с теб, защото смятам, че и двамата говорим за едно и също и уважавам мнението ти. Яд ме е, че разни афроамериканци в САЩ се бият в гърдите, че са американци (а знаеш каква е тяхната велика история), а македонските БЪЛГАРИ, твърдят, че са македонци и се отричат от всичко и дори открито се обявяват срещу събратята си. Кажи не е ли жалко? Нали знаеш, че съзнанието се променя трудно, но не е невъзможно. Младите поколения там вече раснат в среда, в която българското се заличава и отрича. А какво ще стане с техните деца, дали още ще си спомнят, че са българи? Не може да се чака, колега, защото след време ще е късно.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Томазо де Торквемада написа:Eто GaVrosH, точно за това ти говорех.Точно така не трябва да се отнасяме - емоционално...и от там произхождат много,ама много грешки!melestorm написа:![]()
Томазо, мама ти, махни ги тея сръбски и гръцки имена! това че македонците се имат за македонци не означава че се правят на гърци или сърби! и ако днес се имат за македонци това е най-вече защото твърде дълго са били "правени" на гърци/сърби/каквото се сетиш, но само не българи, и това е вършено целенасочено от други страни, не от "македонците"!
а сегашната им младеж няма в какво да вярва, няма с какво да се идентифицира, а и ние не им помагаме никак в това отношение!
и накрая да не забравяме силният местен патриотизъм, доста характерен за всички българи: делим се на майни, шопи и кви ли не, защо и онези да не са македонци... един македонски писател през 19 век пише: "Отидох в София и там разбрах, че съм "македонец", дотогава винаги съм се наричал българин..."
мисля че това е достатъчно
пп: Томазо, видях следващия ти пост, който представя нещата по-добре, но предният ти пост предизвика у мен мигновенна реакция
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
казах ли ви, че по последното преброяване на населението в Македония (преди около 3 години) там има цифром и словом 0 (НУЛА !) българи!!! А има например 150 босненци, 14 виетнамци и т.н.
а какво ще кажете за тези в България, дето се македонеят?!?!?! За тях оправдание няма никакво! Онези от "държавата" Македония поне са били малко или много принудени от събитията през 19 и 20 век... но някой си, дето току-що му е хрумнало че е "македонец" ??? Омо Илинден визирам ако не се сещате
а какво ще кажете за тези в България, дето се македонеят?!?!?! За тях оправдание няма никакво! Онези от "държавата" Македония поне са били малко или много принудени от събитията през 19 и 20 век... но някой си, дето току-що му е хрумнало че е "македонец" ??? Омо Илинден визирам ако не се сещате
Надявам се, че не си повярвал на тази статистика?GaVrosH написа:казах ли ви, че по последното преброяване на населението в Македония (преди около 3 години) там има цифром и словом 0 (НУЛА !) българи!!! А има например 150 босненци, 14 виетнамци и т.н.![]()
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
ае, като открият нефт в шелфа на черно море българия ще се замогне, ще стане ядрена сила и ще завладее първо македония, после беломорска тракия, северна добружда, босилеградко, цейлон, дубай, нос добра надежда, тимбукту, бора-бора и ню йорк (и ще пусне бомба в холивуд)

you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише