Halloween
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Halloween
днес си вървя и гледам някви малолетни туркини или друга сган покрити с чаршафи
и чак като се приближихме до тях установихме, че това са някви обелки преоблечени като духчета
д`еба и боклучетата
и чак като се приближихме до тях установихме, че това са някви обелки преоблечени като духчета
д`еба и боклучетата
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Jamalska
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз пих...облечена като амфетаминованаркоманка(трябваше на всички да обяснявам).Пред народния театър имаше всякакви типове,яко.При добро желание това може да се прави без точно определена дата

Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
Аз вчера си изкарах супер!
Не виждам защо драматизирате толкова, при положение, че за всички, които "празнуват" Хелоуин в България, това не е нищо повече от обикнова нощ в някое заведение, с малко по-интересна атмосфера...
А относно децата- мисля, че им е интересно да се маскират, защо трябва да се отнасяме негативно към нещо, което носи удоволствие?
И честит празник днес на всички!
Не виждам защо драматизирате толкова, при положение, че за всички, които "празнуват" Хелоуин в България, това не е нищо повече от обикнова нощ в някое заведение, с малко по-интересна атмосфера...
А относно децата- мисля, че им е интересно да се маскират, защо трябва да се отнасяме негативно към нещо, което носи удоволствие?
И честит празник днес на всички!
-
kominternovec
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: втори
Аз не го празнувам. Освен това случилото се през тази нощ ме накара да го намразя - живея на втория етаж, а съседите долу на първия така бяха надули музиката си и врещяха, че не можах да спя чак до към 5 часа сутринта.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
За първото - не.ники написа:Лорде, това с маскирането и ходенето по къщите(за по-малките) не го ли правят по традиция само в САЩ и Канада? За тиквените фенери съм на същото мнение.
За второто - зависи.
За третото - напълно прав си.
Маскирането си е в основата на традициите на Вси Светии още от келтските му корени. Целта е била да се плашат духовете на умрелите (или да се пазят от тях, като се маскират като тях), които тогава минават през света на живите. Традицията се е пренесла в щатите с ирландските имигранти.
За ходенето по къщите не съм сигурен, но има много подобни традиции из различните религии и за различни празници. По британските острови мисля, че традицията е била първо децата да направят нещо (да пеят, да свирят, да разкажат шега), за да получат храна. Но американската форма - trick or treat - демек стопаните да направят нещо или да дадат бонбони - май си е само тяхна, но вече се възприема и на други места, например Великобритания. При нас не съм виждал да се прави нещо подобно. Може би има американофилски семейства, които се опитват, но надали им е лесно - най-малкото че сме в блокове, а не в предградията в САЩ - там една къща = една врата = едно семейство. При нас трудно ще навлезе това като всеобща практика.
За тиквите си прав. Преди в Европа са се рязали различни зеленчуци (примерно един вид репи) за фенери за ралзични чествания. Но тиквите за Вси Светии са тръгнали точно от САЩ. Сигурно защото е много по-лесно да изрежеш тиква, отколкото ряпа :Р При нас се срещат, макар и не много (сигурно щото ни мързи). Предимно у хора, които знаят само "традиция е и затова", без да знаят защо, каква е идеята, различните истории за произход и т.н. (офтопик: както имовците си изипосват един друг Джак по дрехите (кръглия череп, за тези, които не знаят) като дори си нямат представа, че си има име, камо ли чий е и от кой страхотен филм е). Аз тикви не режа. Нито искам, нито ми се занимава, нито нищо. Но догодина може да си направя репичка с батерийка и светодиодче
Не знам кога точно е датата по православния календар, но мога да си следвам която религия си искам :Р А и така и така празнуваме Димитровден, поводът си е тамKristo написа:Ако не знаете, българския хелоуин е по-рано - на Димитровден... макар че идеята да се напиеш 2 пъти вместо 1 за една седмица ме блазни....
camel - знам, че с тия "АМЕРИКАНСКА,АНГЛИЙСКА" нямаш предвид мен, та ще си затрая :Р
inna - права си. Щом това е игра за децата, не бива да го отричаме, само защото не е българско. Само че трябва да им обясним на тези деца, или поне на нашите си, каква е традицията, откъде идва, защо е такава и т.н.
komin - проблемът не е в празника, а в комшиите.
И накрая да си кажа и за мен - изкарах си чудесно
Аз догодина мисля да се правя на Агнес Нит. На коса и размери го докарвам, само пеенето ще е проблем...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Знаем, да 
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
+1phoebe написа:Тъпото е май, че никой не знае коя е Ангес Нит
А и нали трябва да са някакви страааашни, грозни създания
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
За някои хора вещиците са страшни и грозни, ще мине някак :Р Те и вампирите на мен не са ми грозни и страшни, ама ей ме на, стана :Р
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Най-страшното е някой да се направи на сметка за парното.

I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Раче, тва е гениална идея. Ето ви малко инфо за Агнес -> http://en.wikipedia.org/wiki/Witches_(D ... Agnes_Nitt
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Първият и единствен път, когато съм празнувал Хелоуин, беше в 11-ти клас през 2004 г. Събрахме се с горната английска паралелка и организирахме Хелоуин парти в един бар. Всички се маскираха по всевъзможни начини и трябва да кажа, че беше много готино. Пускал съм и снимчица.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Как пък ше седна да чета, да...Мила написа:Раче, тва е гениална идея. Ето ви малко инфо за Агнес -> http://en.wikipedia.org/wiki/Witches_(D ... Agnes_Nitt
Маскирай се на Мила, никой няма да очаква...
Иначе на този празник обичам да се маскирам като адвокат, мнозина се плашат от тази опция един да ме видят такъв по съдилищата...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!