Етнология и Културология

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

В България археологията е по-скоро хоби. Критики винаги има, но според мен най-важното е да си учиш това което ти харесва и ти е интересно. Аз също искам да уча нещо, което не се приема с очарование (защото е нова специалност, каква квалификация придобиваш след това и т.н.) и то от историци, хора, които изключително много уважавам (говоря за Минало и съвремие на Югоизточна Европа), но аз искам това и каквото и да става него ще уча. :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

На мен това ми е на второ място. А специалността е хубава наистина, даже има и перспектива(за разлика от археологията). Ако те вълнува мнението ми - изборът ти е много правилен ;)
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

sunbreeze написа:На мен това ми е на второ място. А специалността е хубава наистина, даже има и перспектива(за разлика от археологията). Ако те вълнува мнението ми - изборът ти е много правилен ;)
Благодаря за мнението! :) И аз си мисля, че е хубава, въпреки че първите вупуски ще са опитни зайчета. :) Е, дано се виждаме догодина по коридорите на историческия. Аз пак ти казвам - като ти се учи археология, учи това. А ако не ти хареса, втората година може да се преместиш. :) Успех!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

А преместването как става?
И още един въпрос ме "тормози"- ако си записал редовно първата година,от втората може ли да се запише второ висше задочно?
Toto-I will remember
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

katiunki, Минало и съвремие на първо желание ли си писала? защото ако се оплескам с правото тотално предполагам, че ще съм приета Минало и съвремие...при мене на 3-то място :roll: та може да сме колежки :wink: :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

everyday_ написа:katiunki, Минало и съвремие на първо желание ли си писала? защото ако се оплескам с правото тотално предполагам, че ще съм приета Минало и съвремие...при мене на 3-то място :roll: та може да сме колежки :wink: :D
Да, на първо е! :) Може и да сме колежки, ама ти като си искаш право...сигурна съм, че ще се справиш! :) Но и коридорите на СУ са далавера, нищо че няма да е един и същ факултет. :)
Страничен въпрос - мога ли да си променя ранга над аватара и как?! :roll:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

за правото не се знае :( :lol:

да:) като си влезеш в профила и под Потребител има Потребителски ранг, добавен от теб :D
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Добре, ако правото не стане, нали може втората година да се преместиш?!
Вече си имам нов ранг. Мерси. :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ами ако не стане редовното, но пък не стане и задочното, за което ми трябва бая ниска оценка (всъщност само 2 да не е), ако разбира се не се вдигнат баловете тая година след първата година се местя...ако разбира се успея да хвана 5.50 успех :roll: което така като се замисля, не е непостижимо, но за първокурсник, туко що усетил студенсткия живот си е трудничко :roll:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

sunbreeze написа:
А на вас какво ви е мнението за археологията, защото аз търпя много сериозна критика, че нея съм избрала. Някой да каже поне една добра думичка за специалността,че неска пуснах документите и вече ме хвана депресията.
Ами какво да ти кажа ,вече три години това уча, никак не е леко,но е много интересно !Придобиваш доста богата обща култура и дори да не се реализираш като археолог/ което все пак едоста трудно и само най-добрите успяват/ си има и други интердисциплинарни направления в които можеш да се реализираш ! Лично аз съм се насочила към културния туризъм и изучаването на новогръцки език . В крайна сметка всичко си зависи от тебе и какво точно искаш да постигнеш :arrow: както се казва: Който търси,намира !
П.С. Дано влезеш това ,което искаш и предполагам ,че с около 4,50-4,75 на изпита си вътре . Успех :wink:
Като птичка в небесата :)
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

sientelo, благодаря :)
Честно казано и аз смятам културния туризъм за доста добра перспектива. Ама си признавам, че и самата археология много ме влече. Ще видим какво ще стане, първо да влезна ;)
А само още едно отклоняващо въпросче - как стои въпросът с практиката? Има ли лятна практика?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Има практика всяка година до ІІІ курс включително, като всяка година са на различен период и обект :arrow: практиките са най-хубавото нещо в цялата работа, пък и след тях можеш да си ходиш допълнително на разкопки цяло лято,стига да имаш време и желание !
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ice_Spirit написа:А преместването как става?
И още един въпрос ме "тормози"- ако си записал редовно първата година,от втората може ли да се запише второ висше задочно?
Значи ако говориш за втора специалност , такава можеш да запишеш чак след завършен втори курс и притова тя няма задочна форма, асе води,че е по индивидуален план,но това хич не се спазва !
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ох, тая практика как хубаво звучи...
Аватар
ksk'06 info
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ksk'06 info »

Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! :)
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!

:walk: :wav:

N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”