Етнология и Културология
Модератор: Boromir
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
В България археологията е по-скоро хоби. Критики винаги има, но според мен най-важното е да си учиш това което ти харесва и ти е интересно. Аз също искам да уча нещо, което не се приема с очарование (защото е нова специалност, каква квалификация придобиваш след това и т.н.) и то от историци, хора, които изключително много уважавам (говоря за Минало и съвремие на Югоизточна Европа), но аз искам това и каквото и да става него ще уча. 
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- feichka
- Форумно зомби
Благодаря за мнението!sunbreeze написа:На мен това ми е на второ място. А специалността е хубава наистина, даже има и перспектива(за разлика от археологията). Ако те вълнува мнението ми - изборът ти е много правилен
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- feichka
- Форумно зомби
Да, на първо е!everyday_ написа:katiunki, Минало и съвремие на първо желание ли си писала? защото ако се оплескам с правото тотално предполагам, че ще съм приета Минало и съвремие...при мене на 3-то мястота може да сме колежки
![]()
Страничен въпрос - мога ли да си променя ранга над аватара и как?!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами ако не стане редовното, но пък не стане и задочното, за което ми трябва бая ниска оценка (всъщност само 2 да не е), ако разбира се не се вдигнат баловете тая година след първата година се местя...ако разбира се успея да хвана 5.50 успех
което така като се замисля, не е непостижимо, но за първокурсник, туко що усетил студенсткия живот си е трудничко 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами какво да ти кажа ,вече три години това уча, никак не е леко,но е много интересно !Придобиваш доста богата обща култура и дори да не се реализираш като археолог/ което все пак едоста трудно и само най-добрите успяват/ си има и други интердисциплинарни направления в които можеш да се реализираш ! Лично аз съм се насочила към културния туризъм и изучаването на новогръцки език . В крайна сметка всичко си зависи от тебе и какво точно искаш да постигнешsunbreeze написа:
А на вас какво ви е мнението за археологията, защото аз търпя много сериозна критика, че нея съм избрала. Някой да каже поне една добра думичка за специалността,че неска пуснах документите и вече ме хвана депресията.
П.С. Дано влезеш това ,което искаш и предполагам ,че с около 4,50-4,75 на изпита си вътре . Успех
Като птичка в небесата 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Значи ако говориш за втора специалност , такава можеш да запишеш чак след завършен втори курс и притова тя няма задочна форма, асе води,че е по индивидуален план,но това хич не се спазва !Ice_Spirit написа:А преместването как става?
И още един въпрос ме "тормози"- ако си записал редовно първата година,от втората може ли да се запише второ висше задочно?
Като птичка в небесата 
- ksk'06 info
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Екипът на Кандидатстудентския Информационен Център желае успех на всички кандидатстуденти! 
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!
N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
Ще се радваме да Ви бъдем от полза с информацията и усмивките, с които разполагаме! А вече ни има и on-line!
N.B.: Препоръчваме на кандидатстудентите, желаещи да се обръщат към нас on-line, това да става на посочения e-mail адрес или чрез ICQ поради огромния обем на теми и мнения във форума на Университета!
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg