ЕСЕТО ПО ЛИТЕРАТУРА 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

И аз бях в Биологическия.Единия от квесторите(Левент на енопреедлена възраст) подсказваше доста активно на сгодните девойки :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Изпитът по литература е идиотски в какъвто и да е формат. Безсмислен, с неясни критерии, независимо дали се пише оная чикия, обичайната (която даже не знам как се казва) или есе. Пък и ми е интересно кой проверяващ може да оцени есе, след като е свикнал цял живот да разглежда назубрените идиотизми и да търси цитати на разни критици, без които темата не може да получи повече от четири. Чисто и просто в България есе не може да се пише по две причини. Първо, че мислещите хора са неудобни, особено в университетите и второ, че няма никакъв опит с подобно нещо (мислещи хора).
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

нямазначение написа:Изпитът по литература е идиотски в какъвто и да е формат. Безсмислен, с неясни критерии, независимо дали се пише оная чикия, обичайната (която даже не знам как се казва) или есе. Пък и ми е интересно кой проверяващ може да оцени есе, след като е свикнал цял живот да разглежда назубрените идиотизми и да търси цитати на разни критици, без които темата не може да получи повече от четири. Чисто и просто в България есе не може да се пише по две причини. Първо, че мислещите хора са неудобни, особено в университетите и второ, че няма никакъв опит с подобно нещо (мислещи хора).
като цяло съм съгласен :!: :thumbright:
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Stark, cappuccino в коя зала бяхте? И аз бях в Биологическия
jantex написа:
А един съученик каза ,че в неговата зала квесторката няколко пъти прочела темата и все казвала "Борба" на Н.Вапцаров. А от неговото място не се е виждало на даската и се е доверил на прочита и каза ,че е писал за "Борба".Чак вечерта се усети като видя в нета темите...
Тая е направо за бой....ся как може да стават такива работи?!
В нашата стая квесторите бяха горе-долу, но съм по-доволна от предварителния :)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

239
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

356
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

е не сме били в една стая :) аз бях в 259
тя в миг ще се смути:
Хр.Смирненски
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

нямазначение написа:Изпитът по литература е идиотски в какъвто и да е формат. Безсмислен, с неясни критерии, независимо дали се пише оная чикия, обичайната (която даже не знам как се казва) или есе. Пък и ми е интересно кой проверяващ може да оцени есе, след като е свикнал цял живот да разглежда назубрените идиотизми и да търси цитати на разни критици, без които темата не може да получи повече от четири. Чисто и просто в България есе не може да се пише по две причини. Първо, че мислещите хора са неудобни, особено в университетите и второ, че няма никакъв опит с подобно нещо (мислещи хора).
:thumbright: :thumbright: :thumbright:
и все пак писах есе :twisted:
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Miro
В началото бе словото

Мнение от Miro »

Двете контролни теми бяха Вазов и Йовков!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

бтв, и при нас имаше един дето ходеше и обясняваше на разни пачи какво да пишат,... обаче май беше от изпитната комисия, не квестор...щото само влизаше в залата от време на време... и квесторките го питаха разни процедурни въпроси
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Хах капучино,един младеещ левент със странна брадичка,тъмни очила на тиквата и мазен поглед :roll: Играч си беше той ех :!: В коя зала казваш си била :roll:
liusi-montana
В началото бе словото

Мнение от liusi-montana »

И при нас влизаше една от проверяващите. Познах я, защото бях на курсовете в СУ по литература. Имато й не го помня, но по физиономия я познах. По принцип си мисля, че те нямат работа между нас, могат да подскажат на детето на сестрата на нейна приятелка на мъжът й. :lol: Не следете логиката, самата аз не я разбрах. :P
Но идеята ми беше, че според мен тези проверяващи нямат право да влизат в залите..., а пък това за подсказването си е чиста гавра с останалите!
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Stark написа:Хах капучино,един младеещ левент със странна брадичка,тъмни очила на тиквата и мазен поглед :roll: Играч си беше той ех :!: В коя зала казваш си била :roll:
с черна риза ли беше? Ако - да , е бил началник на сградата. И при нас идваше честичко, единия път като дойде с две от лекторките от курса (едната беше за Смирненски и Алеко, а другата май за бългасркия език ама не съм сигурна) и каза, че нашата стая била най-хубава понеже сме си помагали задружно,а ние наистина бяхме доста нагъсто :)
тя в миг ще се смути:
Хр.Смирненски
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Stark написа:Хах капучино,един младеещ левент със странна брадичка,тъмни очила на тиквата и мазен поглед :roll: Играч си беше той ех :!: В коя зала казваш си била :roll:
същия дебил... жалко че не беше в стаята като предавах... бях решила да му спретна едно скандалче - далчев ми дойде нанагорно, една пача през 2 реда не спря да шуми със станиолчето (а аз от нерви 2 дена нищо не бях яла:oops: ) и накрая тоя олигофрен на ненамсиквоси основание да подсказва на някакви си там... що не подсказа поне на едно момче бе?!
блях! с кеф щях да го насера...ама на, точно като предавах го нямаше
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

нямазначение написа:
Изпитът по литература е идиотски в какъвто и да е формат. Безсмислен, с неясни критерии, независимо дали се пише оная чикия, обичайната (която даже не знам как се казва) или есе. Пък и ми е интересно кой проверяващ може да оцени есе, след като е свикнал цял живот да разглежда назубрените идиотизми и да търси цитати на разни критици, без които темата не може да получи повече от четири. Чисто и просто в България есе не може да се пише по две причини. Първо, че мислещите хора са неудобни, особено в университетите и второ, че няма никакъв опит с подобно нещо (мислещи хора).

Според мен изпитите по литература трябва да са във вид на тест, за да са субективни. Три часа - 60 въпроса например и ще видим кой колко е научил. Не да налучкване автори, произведения, термини разни... Въпросите могат да обхващат епохата, направленията в литературата, автобиографични факти от живота на авторите - и то всички автори в конспекта! - имена и събития на героите в произведенията им... Далеч съм от мисълта, че откривам топлата вода - това е обсъждано, но е крайно време да се вземе генерално решение. Във Франция например да влезеш в университет е повече от лесно. В повечето случаи това се случва на базата на общ успех от дипломата и някакъв тест входно ниво. Цедката е след I - ви курс. Тогава отпадат онези, които не стават за ВУЗ. Така и агнето цяло и вълкът - сит. Университетът ще печели от таксите на първокурсниците, а студентите ще разберат овреме, че не това е, което ги интересува. Тук е хаос и несправедливост. Имаш пари - плащаш си и влизаш (говоря принципно); нямаш пари - учиш една тема и тя вземе, че се падне... А за всички останали - мощна преса.
Не е честно, смятам аз!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”