За предварителния по история 2006 ...

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Доволни ли сте от темата?

Да
28
48%
Не
30
52%

Общо гласове: 58

Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Ще успеят тези, които не са излезли! Браво на вас! То е явно, че ще има повече от 50% двойки...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Дали резултатите пак ще излязат за 10 дни... Трябва да гледаме по география как ще е. :roll:
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

Аз лично чакам статистиката. Бая хора от нашата стая излезнаха- Чаках десет минути докато ме пуснат, щото квесторите не можеха да сварят да ни запечатват белите листи :?
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

:)Здравейте милички.Четох,четох и викам да напиша някой ред ,да споделя опит,че като ви гледам как сте се уплашили всички,си спомням миналата година по това време и цялата истерия около тая история...
1-во-Кандидатстудентските изпити са много важен момент,но никак не са най-трудното нещо,с което ще се сблъскате.И никой не ви задължава да отидете и да изкарате 6.Просто всеки трябва да покаже това което знае(и по-важното-това,което може).Естествено е,че никой не може да научи всички теми перфектно.Трябва да си наясно,обаче,как да се измъкнеш от незнанието си.
Историята е наука,процес.Тя не е предмет,по който просто наизустяваш всички теми.И докато кандидатстудентите продължават да я възприемат погрешно,провалът винаги ще е налице.Никой не може да ме убеди,че е научил цялото Възраждане без тази тема и е неспособен да напише поне малко по въпроса за Църквата.Просто всичко е свързано.
2-ро-Най-големият проблем в кандидатстудентската кампания е липсата на информация.Не е възможно да отиваш на изпит и да не знаеш какво трябва да правиш там.На всеки БИ ТРЯБВАЛО да му е ясно,че обемът няма значение,че историографията не е задължителна(т.е. няма да ти намалят оценката ако я нямаш!!!),че една грешна дата няма да ти обърка живота,че тема пълна само с факти(били те и напълно точни) е за не повече от 4.
3-то-Истерията около изпита по история се поражда от факта,че всеки си мисли"Трябва да знам всичко,трябва да имам над 5.50"И когато ти се падне тема,по която си слаб-просто си излизаш.Повярвайте ми-всичко,което роди мозъкът ви на изпита може да бъде оценено.То затова е изпит-за да покажеш това,което знаеш.И няма как да учиш цяла година и на изпита да не знаеш нищо.Просто няма как.Друг е въпросът каква ще бъде оценката.Но за това се мисли после-НЕ НА САМИЯ ИЗПИТ!!!На изпита се мобилизираш,мислиш и пишеш!!!После излизаш и чакаш.По този въпрос не искам да чувам повече-аз знаех за 3-4 ама не ми сига и затова си излязох.
4-то-Естествено,че ако никога не си я чел тая тема няма да измислиш кой знае какво.Ама тогава проблемът си е твой.Не се оставяйте без прочетена тема,а после да става каквото ще.Всеки трябва да дава максимума от себе си.Тогава всичко ще е ОК,нали?:)Успех нататък!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

cappuccino написа:написах 8 листа... пълни глупости при това
чела съм темата за последно в края на март
но не посмях да си изляза просто...
евала, така се прави :D! в края на краищата не може да си чел една тема и да не можеш и ред да напишеш, а според мен по-добре глупости отколкото празен лист...

DID_miss написа::)Здравейте милички.Четох,четох и викам да напиша някой ред ,да споделя опит,че като ви гледам как сте се уплашили всички,си спомням миналата година по това време и цялата истерия около тая история...
1-во-Кандидатстудентските изпити са много важен момент,но никак не са най-трудното нещо,с което ще се сблъскате.И никой не ви задължава да отидете и да изкарате 6.Просто всеки трябва да покаже това което знае(и по-важното-това,което може).Естествено е,че никой не може да научи всички теми перфектно.Трябва да си наясно,обаче,как да се измъкнеш от незнанието си.
Историята е наука,процес.Тя не е предмет,по който просто наизустяваш всички теми.И докато кандидатстудентите продължават да я възприемат погрешно,провалът винаги ще е налице.Никой не може да ме убеди,че е научил цялото Възраждане без тази тема и е неспособен да напише поне малко по въпроса за Църквата.Просто всичко е свързано.
2-ро-Най-големият проблем в кандидатстудентската кампания е липсата на информация.Не е възможно да отиваш на изпит и да не знаеш какво трябва да правиш там.На всеки БИ ТРЯБВАЛО да му е ясно,че обемът няма значение,че историографията не е задължителна(т.е. няма да ти намалят оценката ако я нямаш!!!),че една грешна дата няма да ти обърка живота,че тема пълна само с факти(били те и напълно точни) е за не повече от 4.
3-то-Истерията около изпита по история се поражда от факта,че всеки си мисли"Трябва да знам всичко,трябва да имам над 5.50"И когато ти се падне тема,по която си слаб-просто си излизаш.Повярвайте ми-всичко,което роди мозъкът ви на изпита може да бъде оценено.То затова е изпит-за да покажеш това,което знаеш.И няма как да учиш цяла година и на изпита да не знаеш нищо.Просто няма как.Друг е въпросът каква ще бъде оценката.Но за това се мисли после-НЕ НА САМИЯ ИЗПИТ!!!На изпита се мобилизираш,мислиш и пишеш!!!После излизаш и чакаш.По този въпрос не искам да чувам повече-аз знаех за 3-4 ама не ми сига и затова си излязох.
4-то-Естествено,че ако никога не си я чел тая тема няма да измислиш кой знае какво.Ама тогава проблемът си е твой.Не се оставяйте без прочетена тема,а после да става каквото ще.Всеки трябва да дава максимума от себе си.Тогава всичко ще е ОК,нали?:)Успех нататък!
абсолютно си права и го каза много добре.
не може да си кажеш - тая тема не ми харесва и няма да я чета, а после да се ядосваш и да обвиняваш някой си, че я е изтеглил. и освен това в историята няма зазубраяне, напротив - в СУ държат много именно да покажеш че разбираш причинно-следствената връзка между събитията, между лицата и т.н. и това е една от причините да се дразня някой като ми обяснява как нямало никаква логика да кандидатстваш за право с история и литература. е, не знам как е за другите специалности, но това е едно от възможно най-логичните кандидатствания, съжалявам, че още не можете да го разберете, като ви приемат и поучите една-две годинки, ще разберете защо така трябва...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ако са толкова големи глупости колкото си мисля (май написах "едикойси е изпратен отново в заточение, където този път умира") ще се чета по вестниците :lol: :lol: :lol: :lol:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Ми...Цар Роман (976-997) умира в тъмница в Константинопол,
след повторното му залавяне :P :lol: :lol: :lol:

Шегичка, надявам се и при църквата някой да умира...
Леле, как го казах, абе ти ме разбра :D
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
ViN_DieSeL
От дъжд на вятър

Мнение от ViN_DieSeL »

Бахти изненадата с таз тема а ? :lol: аз се надявах за Стамболов или Балкански,или Културата..последни тях преговорих,но уви...а и тая я преговарях 2-я ден от преговора,но се постарах 18 страници и в общи линии маи съм се справил...но ще видим след 10 дни :wink: а само като си помисля,4е исках да си трагвам понеже си мислех,4е няма да я възпроизведа :oops: общо взето съм доволен от темата...смятам,4е никой няма полза от тема за крум или симеон ква файда кат я напишеш и като я напишат 70 % за хубава оценка...ах как само исках Стамболов...да видим кои,какво,кого :lol:
"Ако спе4еля,пе4еля за цял народ,ако загубя,губя само мене си..."
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

И аз мн обичам Стамболов.Но...явно всичко се опира до шанс и последен преглед 8)
Toto-I will remember
Тамян
Пишете, о, братя

Мнение от Тамян »

cappuccino написа:написах 8 листа... пълни глупости при това
чела съм темата за последно в края на март
но не посмях да си изляза просто...
Хм, значи Сашо се е объркал нещо, защото ми каза, че доста рано си се изнесла :?: :silent:

Иначе съм средно доволен от темата, написал съм всичко (без братя Миладинови), но с доста грешки, размествания и съкращения и май малко претупана стана.. И историографията си я поизмислих, но съм уцелил двама от тримата учени, които писах :roll: Иначе цялостно.. не знам, по-скоро се радвам, 'щото поне не беше Македония и Одринско, но ще видим.

PS Юли месец по-добре!!
Аватар
ViN_DieSeL
От дъжд на вятър

Мнение от ViN_DieSeL »

между другото много хора я написаха..в моята стая излязоха 2-ма от 20 а до 5-я 4ас писахме 3-ма...незнам защо пове4ето от вас не са и обарнали внимание..тя е толкова лесна има си при4инно-следствена връзка...трябва просто да се постарае 4овек...а не да се оплаква според мен :wink:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

В наща стая бяхме около 25. 3ма излязоха в началото, а около 10 седяхме до края :?
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

В нашата от 35 в началото около 10 може би излезнаха,а след половен-един час и още други.
Вин Дизел,мда,лесна е,само дето обърках няколко години и Ипекската патриаршия стана архиепископия :oops:
Toto-I will remember
Аватар
ViN_DieSeL
От дъжд на вятър

Мнение от ViN_DieSeL »

Явка батка поздравления про4етох 4е и ти общо взето си я написал :wink:
Аватар
ViN_DieSeL
От дъжд на вятър

Мнение от ViN_DieSeL »

Ice_Spirit написа:.
Вин Дизел,мда,лесна е,само дето обърках няколко години и Ипекската патриаршия стана архиепископия :oops:
аз пък съм объркал 4е в Охридско 339 искат да останат в диоцеза на патриаршията а те са 139 ама те на тез подробности не обращат внимание,а ина4е за твоята грешка мисля,4е може и да не го забележат...аз и от изворите дето сам ги написал не съм доволен,а ина4е за историографията съм написал уж..,
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”