Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и записахте

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и запис

Мнение от Aleksandrova »

Оффф, четох, четох и пак не мога да схвана нещо... При първо класиране: например са те приели Английска филология, (която в списъка ти с желания да речем е на четвърта позиция) но пък решаваш, че искаш да учиш Журналистика, (която е на първа позиция в твоя списък) и не се записваш за Английска филология...и чакаш до второ класиране...но на второ класиране не те приемат Журналистика... Тогава какво става ? Можеш ли да се върнеш и да се запишеш за Английска филология?
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от nasetoооо »

Aleksandrova написа:Оффф, четох, четох и пак не мога да схвана нещо... При първо класиране: например са те приели Английска филология, (която в списъка ти с желания да речем е на четвърта позиция) но пък решаваш, че искаш да учиш Журналистика, (която е на първа позиция в твоя списък) и не се записваш за Английска филология...и чакаш до второ класиране...но на второ класиране не те приемат Журналистика... Тогава какво става ? Можеш ли да се върнеш и да се запишеш за Английска филология?

Някъде четох ,че трябва да подадеш молба...защото ако са те приели при първо класиране и не искаш да си в таси специалност и не отидеш да се запишеш отпадаш от всичко.. мисля че беше нещо такова ...
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

nasetoооо написа:
Aleksandrova написа:Оффф, четох, четох и пак не мога да схвана нещо... При първо класиране: например са те приели Английска филология, (която в списъка ти с желания да речем е на четвърта позиция) но пък решаваш, че искаш да учиш Журналистика, (която е на първа позиция в твоя списък) и не се записваш за Английска филология...и чакаш до второ класиране...но на второ класиране не те приемат Журналистика... Тогава какво става ? Можеш ли да се върнеш и да се запишеш за Английска филология?

Някъде четох ,че трябва да подадеш молба...защото ако са те приели при първо класиране и не искаш да си в таси специалност и не отидеш да се запишеш отпадаш от всичко.. мисля че беше нещо такова ...
и не можеш да се върнеш да я запишеш защото всин вид ти я отхвърляш!!!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от Aleksandrova »

nasetoооо написа:Някъде четох ,че трябва да подадеш молба...защото ако са те приели при първо класиране и не искаш да си в таси специалност и не отидеш да се запишеш отпадаш от всичко.. мисля че беше нещо такова ...
Да, да. И аз това нещо го четох, но не ми стана ясно друго: след като си подам молба за второ класиране, ако не си харесам специалността на второ класиране мога ли да се върна и да си запиша тази от първо?
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Александрова,ако си приета в специалност,която НЕ ти е първо желание и желаеш да изчакаш второ класиране с надежда,че ще те приемат по първо желание,си длъжна да отидеш до СУ и да подадеш молба да се пази мястото в специалността,която са те приели. Ако така и не успееш да влезеш в друга специалност,която е по-напред в желанията ти,мястото ти във вече приелата те специалност се пази,отиваш пак,подаваш още една молба (за прием) и воала - вече си студент. Ако не подадеш молба след първо класиране,било за пазене на място или директно за прием,отпадаш автоматично от всякакви класирания. По-елементарно от това не мисля,че може да се обясни целият процес по класиранията.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от Aleksandrova »

Аха! Благодаря!
Аватар
vicodin
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от vicodin »

............
Последно промяна от vicodin на 27 Юни 2013, 21:56, променено общо 1 път.
Can't sleep; moon will eat me.
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

vicodin написа:хора, нищо не виждам по темата, аз се включвам с:

Изображение

Това в СУ ли си го попълвала?
Аватар
vicodin
В началото бе словото

Мнение от vicodin »

не, от един от офисите по градовете. защо?
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

vicodin написа:не, от един от офисите по градовете. защо?

Ми защото нали като се запишеш online в СУ нетрябва да попълваш нищо!A в online зададох опция да плащам такасата в ректората! Та и затова те попитах ... :P
Аватар
vicodin
В началото бе словото

Мнение от vicodin »

nasetoооо написа:
vicodin написа:не, от един от офисите по градовете. защо?

Ми защото нали като се запишеш online в СУ нетрябва да попълваш нищо!A в online зададох опция да плащам такасата в ректората! Та и затова те попитах ... :P
предпочетох да го направя по по-олдскул метода... :rr:
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото
Специалност: Да се надявам политология!

Мнение от bobby.grigorov »

1. Политология
2. Психология
3. Културология
4. Българска филология

В понеделник само ще отида да си внеса парите и да представя дипломата. Чудя се дали там на място да добавя още нещо към този списък, но ще обмислям. Успех на всички от мен! :)
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

bobby.grigorov написа:1. Политология
2. Психология
3. Културология
4. Българска филология

В понеделник само ще отида да си внеса парите и да представя дипломата. Чудя се дали там на място да добавя още нещо към този списък, но ще обмислям. Успех на всички от мен! :)

И аз това се чуда ,за добавянето, но не знам дали ще може :? :D
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от Aleksandrova »

Имам един въпрос към тези, които вече са ходили до Ректората. Понеже не съм от София и утре ще пътувам, много време ли чакахте там на място докато ви сверяват дипломите, плащате и т.н.? :roll:
Аватар
bobby.grigorov
В началото бе словото
Специалност: Да се надявам политология!

Мнение от bobby.grigorov »

nasetoооо написа:
bobby.grigorov написа:1. Политология
2. Психология
3. Културология
4. Българска филология

И аз това се чуда ,за добавянето, но не знам дали ще може :? :D
На мен една приятелка, която е ходила вчера каза, че са я питали дали всичко от написаното е окончателно и тя потвърдила, така че мисля, че няма да е проблем да добавим по нещо. А, и да не ни питат, ние ще ги питаме тях дали може. Все пак това си е нашето бъдеще и не би трябвало да ни прецакват по този начин. А относно чакането - еми не мисля, че ще е повече от половин час, но ще видим.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”