Аммм, не?! Това пък е пълна глупост. Ако есето ти не се хареса, няма как да влезеш само защото си бил на изпит. Ако си имала предвид курсове, пак не ти е гаранция, там не могат да те научат как да пишеш. Нито пък ще ти запазят място, защото си им дала пари да те научат, а не са успели.rebellefleur написа: Подочух някакви слухове, че щом ходиш на кандидатстудентските изпити, моментално те приемат. Има ли нещо вярно в цялата тази работа?
[КСК 2013] Връзки с обществеността
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
-
Ер Малка
- Вазов
- Курс: втори
rebellefleur написа: Подочух някакви слухове, че щом ходиш на кандидатстудентските курсове?, моментално те приемат. Има ли нещо вярно в цялата тази работа?
Тия слухове ги пускат хора, които и с курсове, и без курсове, не могат да влязат.Както Ер Малка малко по-горе написа:Тук е моментът да вметна, че имах съученички, които се счупиха да ходят на курсове и не се добраха до ФЖМК. За мен тези курсове са загуба на пари и време, но вие си знаете.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Сега ми хрумна още един въпрос- след като си подам документите за явяване на изпита, после как ме уведомяват в коя зала съм разпределена? Смисъл аз ще ги подам от офиса в Бургас и предполагам, че още тук ще получа картонче с входящ номер, нали? И самият изпит по журналистика във факултета ли се провежда, или сме разпръснати из цяла София?
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
-
Ер Малка
- Вазов
Да, получаваш си индивидуален номер. След това с него и с ЕГН-то проверяваш онлайн.KeepItClassy написа:Сега ми хрумна още един въпрос- след като си подам документите за явяване на изпита, после как ме уведомяват в коя зала съм разпределена? Смисъл аз ще ги подам от офиса в Бургас и предполагам, че още тук ще получа картонче с входящ номер, нали? И самият изпит по журналистика във факултета ли се провежда, или сме разпръснати из цяла София?
Изпитът ти няма да е във факултета, най-вероятно ще е в Ректората- повечето изпити се провеждат там.
- rebellefleur
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Е, тогава се радвам, защото така или иначе нямах намерение да ходя. Благодаря. Писменият изпит е четири часа, нали? 
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Мерсии Ер Малка, сега започвам да си търся някой по- евтин хотел из центъра.
rebellefleur да четири часа е. Ще имаме достатъчно време да се потим и да се мъчим
rebellefleur да четири часа е. Ще имаме достатъчно време да се потим и да се мъчим
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
-
Ер Малка
- Вазов
Няма защо. :] ^^
fleur, тези курсове за по-скоро за лично успокоение.
Ако мога да препоръчам от къде да се "готвиш" за изпита- вестник Капитал, например. Хубавото е, че го има и онлайн.
Ако си чела книги, които свързваш с темата, която ще ти се падне- пиши смело. Хубаво е да имаш много връзки. Аз така направих асоциация с любимата си книжка, използвах и цитати от Марк Твен, с които си подкрепях твърденията.
Изобщо, хубаво е да покажеш, че разбираш темата, която ти се е паднала, имаш мнение по въпроса, имаш и богата обща култура. Тези неща не се усвояват на курсове.
Това е друга причина да отидеш на предварителен изпит- пишеш смело и не се притесняваш как ще се приеме. Ако те скъсат- скъсат, на редовната сесия ще си малко по умерена. На мен първото есе ми беше доста по-разчупено, като гледах да не е прекалено абстрактно и да не оригиналнича, и изкарах по-висока оценка, отколкото на второто, където карах по изпитаната гимназиална рецепта за класическо есе...
classy, нощувката на хотелски начала в общежитие в Студентски ти е шест лева, но трябва да си предвидиш 45 минути път до университета, за да можеш да стигнеш навреме и да се ориентираш...
fleur, тези курсове за по-скоро за лично успокоение.
Ако мога да препоръчам от къде да се "готвиш" за изпита- вестник Капитал, например. Хубавото е, че го има и онлайн.
Ако си чела книги, които свързваш с темата, която ще ти се падне- пиши смело. Хубаво е да имаш много връзки. Аз така направих асоциация с любимата си книжка, използвах и цитати от Марк Твен, с които си подкрепях твърденията.
Изобщо, хубаво е да покажеш, че разбираш темата, която ти се е паднала, имаш мнение по въпроса, имаш и богата обща култура. Тези неща не се усвояват на курсове.
Това е друга причина да отидеш на предварителен изпит- пишеш смело и не се притесняваш как ще се приеме. Ако те скъсат- скъсат, на редовната сесия ще си малко по умерена. На мен първото есе ми беше доста по-разчупено, като гледах да не е прекалено абстрактно и да не оригиналнича, и изкарах по-висока оценка, отколкото на второто, където карах по изпитаната гимназиална рецепта за класическо есе...
classy, нощувката на хотелски начала в общежитие в Студентски ти е шест лева, но трябва да си предвидиш 45 минути път до университета, за да можеш да стигнеш навреме и да се ориентираш...
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Ами не знам как точно стоят нещата с нощуването там и не съм се замисляла че това също е вариант.. Ще съм заедно с майка ми и за това се насочих към хотел.
Иначе за темата с курсовете, аз също съм на мнение че едва ли са необходими чак такива приготовления. Ако можеш да пишеш и си запознат с новините, както и ти каза, не би трябвало да имаш проблем.
Ще видим все пак как ще е на 17-ти.
А между другото каква ви беше темата на предварителния изпит?
Иначе за темата с курсовете, аз също съм на мнение че едва ли са необходими чак такива приготовления. Ако можеш да пишеш и си запознат с новините, както и ти каза, не би трябвало да имаш проблем.
А между другото каква ви беше темата на предварителния изпит?
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
"На един клик разстояние"
На редовния - "Всичко за продан"
На устния - не помня точно как бяха написани - медийна отговорност; другата - гражданско общество и активност (нещо такова)
Ер Малка ви е постнала в началото на темата нашата миналогодишна - там сме обсъждали теми от предишни години; то си ги има и в нета
Оф топик: малеее колко е странно да ви пиша сега аз и да ви давам съвети и насоки.. миналата година как ние тръпнехме (някои, добре
); Не че сега нямаме сесия и други изпити... 
На редовния - "Всичко за продан"
На устния - не помня точно как бяха написани - медийна отговорност; другата - гражданско общество и активност (нещо такова)
Ер Малка ви е постнала в началото на темата нашата миналогодишна - там сме обсъждали теми от предишни години; то си ги има и в нета
Оф топик: малеее колко е странно да ви пиша сега аз и да ви давам съвети и насоки.. миналата година как ние тръпнехме (някои, добре
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Оо аз миналата година ви изчетох всичките теми. Беше ми интересно какво ме чака и гледах през какво минавате вие, от което не ми стана по- лесно, както очаквах
Дори се шашнах повече, като видях колко много се притеснявахте и как до последно някой тръпнеше за резултатите. И на мен ми е много странно в момента, че тази година аз трябва да мина през това
Иначе благодаря за отговора :]] Мислех че "На един клик разстояние" е била темата от редовния изпит, обаче съм се объркала.
Иначе благодаря за отговора :]] Мислех че "На един клик разстояние" е била темата от редовния изпит, обаче съм се объркала.
-
Ер Малка
- Вазов
На редовния беше "Всичко за продан". Едната контролна беше "Панаир на суетата", а другата не си спомням...
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
На моя набор ('92) на предварителният се падна "Ах този Мол", ако не се лъжа. 

- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
^ Да, а на редовния беше "Героите на нашето време".
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Тенк ю пийпъл! 
Ооо ама тази година темата наистина е доста празна. Очаквах че ще е като миналата година и ще има повече хора.. Само аз ли искам да правя връзки с обществеността??
Айде, моля ви се, не бъдете срамежливи.
Ооо ама тази година темата наистина е доста празна. Очаквах че ще е като миналата година и ще има повече хора.. Само аз ли искам да правя връзки с обществеността??
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
хахаха, поне е сигурно, че ще си приета. Като единствена кандидатстваща 
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california