[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от Victoria »

liv написа: Така че няма толкова голямо значение кой къде е учил.
+1.
Значение има кой колко е учил. ;)
Изображение
Аватар
Великов
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Великов »

Да се включа и аз към клуба на хората от езикови гимназии :))
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: първи

Мнение от mbojilova »

И аз съм от езикова гимназия :)
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
dssittaaa
В началото бе словото

Мнение от dssittaaa »

За СтУ и Икономика кое равнище е по-добре? За не чак такъв виртуоз по математика?
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

1во равнище според мен.
bachyyy
В началото бе словото

Мнение от bachyyy »

impossible написа:@bachyyy То и аз уча в езикова и смятам да ходя на второ. Няма значение от къде си, за да имаш шансове.
Примерно има 15 града с математически гимназии (нямам никаква идея колко са). В КН + СИ местата за момчета са 155.
Всеки випуск от математическа гимназия има средно 180 човека, от които 60 момчета и 120 момичета. От тези 60 момчета, 15 примерно ще кандидатстват в тези две специалности. 15момчета*15гимназии=225 момчета само от математически гимназии. Почвам да се чудя дали има шанс тия роботи от математическите да се издънят и да остане място за нас :D

А как стоят нещата с подаването на документи за явяване на изпит? Ние, които сме от другите градове, как да направим, за да не се разхождаме до София?
Ахах тия сметки мен не ме засягат ,защото съм момиче... :) Както и да е ... аз си оставам на мнението, че има значение ,защото ние просто учим само първо равнище... Някой има ли представа кога започва записването за предварителния на 24 март?
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

Добре виж ако имаш от даскало 6 по математика в дипломата и изкараш 4.4 на изпита 2ро равнище (3*4.4 + 6) = 19.20, но ако отидеш на матура + 1-во (5.10 от изпит + 4.50 от матура) пак е 19.20. И общо взето май ще трябва да се ходи и на двете равнища и да се прецени с кое ще е по-висок балът... Тея относителни прогнози много ми човъркат мозъка :lol:
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
nnobody
В началото бе словото

Мнение от nnobody »

Аз уча в математическа гимназия и имам 10 часа математика седмично, но това не ми дава никаква гаранция. Определено нещата се упражняват повече, но ако човек си е редовен и сериозен и с 3 часа седмично би се справил :)
Keep watching.. maybe i'll do a trick. ;)
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Може ли някой да ми обясни как се смята оценката, ако отидеш само на първо развнище и не си държал матура по математика, защото имах спор с един мой съученик точно по този въпрос.
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

Ами и мен не ми е много ясно. Аз си мислех, математика I е като матурата. В смисъл, ако от дипломата имаш 6 и на математика I пак 6, балът ти става 6+2*6=18 MAX. А оценката от матурата, ако се явяваш, просто ще ти замени оценката от дипломата. Но като гледам това, което е писал impossible май съм грешка. Така че, ако може някой да разясни ще е много добре.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

И аз знам така, но като видях коментара на impossible и се замислих как се образува състезателният бал с равнище 1.
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

За специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи изпитът от 1-во равнище(или матурата) се умножава с коефициент 2, така че максималният бал, който може да имате така е 18.

За останалите специалности - Математика, Математика и информатика, Статистика и т.н. всички изпити се умножават по 3.

Повече за балообразуването - ЦЪК
ДС - :pukeright:
impossible
В началото бе словото

Мнение от impossible »

От правилника за балообразуване:

"(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит."

Това значи ли, че ако се явя на матура, то задължително ще трябва да се явя на първо равнище или отново имам избор между 1 и 2 (тъп избор при положение, че от у-ще оценката ще е 6.00 а от матурата няма как да е толкова.)?
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Мерси на driplio. И аз така знам за балообразуването. Impossible, и да държиш и да не държиш матура по математика, ти можеш да си се явяваш на което си поискаш равнище, но, ако кандидатстваш с изпит винаги ще ти взимат оценката от матурата ( ако държиш матура по математика ). Само ако кандидатстваш с матура, тогава ще ти вземат оценката от дипломата по математика, т.е. 2х оценката от матурата + оценката от дипломата. Аз затова ще държа матура по немски език, за да не си разваля балообразуващата оценка и да ми вземат оценката от дипломата. Моят съвет е да държиш матура по някой друг предмет. ;)
Аватар
Великов
В началото бе словото

Мнение от Великов »

Някой знае ли защо са махнали датите на изпитите от сайта на ФМИ?
Димитър Димов - "Тютюн"
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”