flippy написа:Класацийте се изграждат предимно въз основа на мненията на преподаватели или студенти в дадения университет, на продължителността на следването там, на възможността да си намериш работа, след като си завършил конкретното уни; важен фактор също е и вниманието, което се отделя на студентите по време на следването....Това, което имам като информация за унитата и престижа на специалността право е, че на едно от парвите места са Freiburg, Heidelberg, Bonn....може би и münchen...не знам, не сам запозната подробно с този университет....за Freiburg обаче съм сигурна, че се нарежда не едно от първите места. Лично аз бих те посъветвала, при търсенето на информация в подобни класаций, да следиш предимно мнението на студентите и на вниманието и грижите, които им се обръщат, а не на това на професорите...Най-важното, ако искаш като цяло да следваш право в германия, а не да идваш за erasmus или по подобна програма за един-два семестъра, да се информираш много подробно за изискванията на съответното уни-колко изпита трябва да се вземат, колко домашни, колко опита имаш за тях, дали има Zwischenprüfung, по нов или стар Studienordnung се учи и т.н. , защото това е много по-важно за нас, като чуждестранни студенти. Също така от значение е дали, като завършиш, искаш да се върнеш в бг или да останеш в германия. Аз например уча в Humboldt, който също е доста престижен и авторитетен университет, но изискванията тук са толкова високи, че дори голяма част от немските студенти трудно се справят
Това са все неща, които не са много добре обяснени в класацийте и които е най-добре да провериш в страницата на унито....Ще се радвам да ти отговоря, ако имаш още въпроси.......
Преьвърляне в СУ от университет в германия
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Кой е тоя Класаций? Да не е някой много популярен лектор в немско?
- Rechtswissenschaft
- В началото бе словото
- Rechtswissenschaft
- В началото бе словото
nrggirl написа:пък аз само за Хайделберг знам, и за Хамбург също...
Е, за Хамбург нали идваше проф. Пашке
А Пашке май пак ще идва
Dictum meum pactum
ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване
1во относно класацийте аз ги гледах миналата година
Фрайбург. Хайделберг, Пасау не знам защо не го споменахте но това уни е доста напред съмо ЛМУ и Хумболдт
2ро аз уча във Фрайбург и относно БГБто в 1ви курс се учи АТ
във 2ри Шулдрехт
относно учебниците тук трудно става с 1 учебник но когато случая е такъв като БГБ АТ става на мен във Фрайбург ми преподава Др. Проф. Leipold
Leipold BGB I Einfuehrung und Allegemeiner Teil 26 euro
Faust BGB AT 2005 Nomos Verlag 22 euro
Brox AT des BGB Aufl. 2005 Heymanns Verlag 19,80 euro
Medicus e ot 2002 AT des BGB Mueller Verlag 38euro i e ot Groeßere Lehbuecher
имам 2 листа но това което ми е подчертано явно това са ни препоръчали
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал
[/i]
Фрайбург. Хайделберг, Пасау не знам защо не го споменахте но това уни е доста напред съмо ЛМУ и Хумболдт
във 2ри Шулдрехт
относно учебниците тук трудно става с 1 учебник но когато случая е такъв като БГБ АТ става на мен във Фрайбург ми преподава Др. Проф. Leipold
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал
- Rechtswissenschaft
- В началото бе словото
goddess, Здравей и добра вечерgoddess написа:ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване
във 2ри Шулдрехт
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал[/i]
Ако можеш - я дай малко повече инфо за учебниците. За BGB-то - откога е последната му редакция? Аз знам за тази от 2002-ра...е, все пак има и http://www.justiz.de
Освен за BGB-то, мен специално ме интересуват учебници относно данъчно и финансово право, както и за морско.
Можеш ли да окажеш малко помощ?
Аз, лятос <
Та ще съм ти много dankbar за финансите, данъците и морското.
Хайде, със здраве
Dictum meum pactum
- Rechtswissenschaft
- В началото бе словото
goddess, Здравей и добра вечерgoddess написа:ИЗВИНЯВАМ СЕ за късното включване
във 2ри Шулдрехт
във Фрайбург всички учим по Лайполд защото лекцийте са 1 към 1 с учебника все пак той си го е писал[/i]
Ако можеш - я дай малко повече инфо за учебниците. За BGB-то - откога е последната му редакция? Аз знам за тази от 2002-ра...е, все пак има и http://www.justiz.de
Освен за BGB-то, мен специално ме интересуват учебници относно данъчно и финансово право, както и за морско.
Можеш ли да окажеш малко помощ?
Аз, лятос <
Та ще съм ти много dankbar за финансите, данъците и морското.
Хайде, със здраве
P.P. В четвъртък и петък Prof. Dr. Dr. h. c. Marian Paschke ще изнася лекции - в "Съдебна зала". Елате
Dictum meum pactum
опааа пилето се намеси
рехтсвисеншафт хващаш ме малко не подготвена относно финансовото и морското за бгб-то ги написах кои са добрите според фрайбург коя год колко пари кой верлаг и тн... ще опитам да ти намеря за финансово морско във фрайбург чесно да ти кажа не знам дали се учи.. относно трите града бих препоръчала пасау....
фахтерминологи.... о леле това цяла специалност ли е води или какво че не разбрах...
рехтсвисеншафт хващаш ме малко не подготвена относно финансовото и морското за бгб-то ги написах кои са добрите според фрайбург коя год колко пари кой верлаг и тн... ще опитам да ти намеря за финансово морско във фрайбург чесно да ти кажа не знам дали се учи.. относно трите града бих препоръчала пасау....
фахтерминологи.... о леле това цяла специалност ли е води или какво че не разбрах...