КСК 12/13 Минимални балове. Първо класиране

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Re: КСК 12/13 Минимални балове. Първо класиране

Мнение от Dplayer »

svetlio.varna написа:
vasko написа:Това е специалност към която много хора имат интерес, как ще падне с толкова?
Някои от приетите вероятно вече са се записали в УНСС и другите такива, защото са им издържали нервите да чакат класирането в СУ.
И миналата година класирането в СУ е излязло последно, а баловете не са мръднали след 1-ви етап. И да са се записали в УНСС, има опция да си изтеглят дипломата + част от парите. А всеки ще предпочете СУ за Право :roll: .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
adelina_
В началото бе словото

Мнение от adelina_ »

ПРиета първо желание Политология!! Давам Ви това място, понеже ме приеха в УНСС каквото искам. Хайде честито на печелившите! :Д
always_love
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от always_love »

Жени

Френска филология - 14.01
Начална училищна педагогика и чужд език - 17.94
Предучилищна педагогика и чужд език - 17.31
Педагогика - 19.46
Let the music do the talking
Аватар
Fate
В началото бе словото

Мнение от Fate »

специалност Музика
мин бал
Жени -6.18
Мъже -6.00

Някой да ми обясни как така приемат с толкова минимален бал..
Изображение
Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French!
― Jarod Kintz

В началото бе словото
Специалност: Руска филология

Мнение от Jarrita »

Максималният бал за музиката е 12, образува се само от удвоената оценка от изпита по музикален инструмент или пеене. Значи хората с минимален бал са влезнали с тройка (мъже) и 3,09 (жени).
Intellectual growth should commence at birth and cease only at death.
Albert Einstein
Аватар
Fate
В началото бе словото

Мнение от Fate »

Изразих се много неточно,знам че максималният бал е 12..чудя се защо приемат с тройки.. толкова ли няма желаещи..
Изображение
― Jarod Kintz

Мнение от vasko »

Fate написа:Изразих се много неточно,знам че максималният бал е 12..чудя се защо приемат с тройки.. толкова ли няма желаещи..
Защо задаваш безмислен въпрос? Ако има много желаещи всичките ли ще са уникално некадърни та ще влизат с 3-ки или все ще се намери някой, който да изпъкне и да отиде на 10 бал?
Аватар
Jarrita
В началото бе словото
Специалност: Руска филология

Мнение от Jarrita »

Fate написа:Изразих се много неточно,знам че максималният бал е 12..чудя се защо приемат с тройки.. толкова ли няма желаещи..
Това и аз се чудя за моята специалност - минимален бал ~15 от максимум 30. Това значи не само тройка на изпита, но и тройки в дипломата, а тази специалност са я писали колкото да не е без хич. Е, обидно е. От друга страна, това не е никакъв показател за качествата на приетите, тъй като много често се случва да се вземат в ръце, да учат с удоволствие и да станат добри специалисти, а и това колко учиш не определя какъв човек си.

Но все пак си мисля, че университетът трябва да помисли за намаляване на бройките.
Intellectual growth should commence at birth and cease only at death.
Albert Einstein
murakami
В началото бе словото

Мнение от murakami »

Повечето пишат подобни специалности, за да казват, че следват "вишу" и родата да не бере срам пред комшиите, че отрочето е тъпо като галош... Доста вероятно е да отпаднат, защото е трудно, а ако не ти е и интересно, мъката е двойна. Иначе и според мен трябва да се намалят местата, но приоритетът на СУ (пък и на всички) е да се пИчели. :lol:
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Музика в СУ...Интересен избор...Вярвам,че приемат с тройки,защото онези,които могат да имат 5 или 6 са в консерваторията или в НБУ. Какво ще правят в СУ с музика?!
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Fate
В началото бе словото

Мнение от Fate »

Sols написа:Музика в СУ...Интересен избор...Вярвам,че приемат с тройки,защото онези,които могат да имат 5 или 6 са в консерваторията или в НБУ. Какво ще правят в СУ с музика?!
То е педагогика с музика и педагогика с изобразително изкуство .И за моята специалност се влиза сравнително лесно ,такова е положението.Дано всички приети(независимо как) ,завършат отлично образованието си :))
Изображение
― Jarod Kintz

Мнение от vasko »

murakami написа:Повечето пишат подобни специалности, за да казват, че следват "вишу" и родата да не бере срам пред комшиите, че отрочето е тъпо като галош... Доста вероятно е да отпаднат, защото е трудно, а ако не ти е и интересно, мъката е двойна. Иначе и според мен трябва да се намалят местата, но приоритетът на СУ (пък и на всички) е да се пИчели. :lol:
На 100% съм съгласен с това мнение.
Само да добавя и нещо от мен. После имало 30% младежка безработица, защото от много студенти с "вишу" нямало подготвени кадри и затова чужди фирми не разкривали работни места у нас, защото нямало достатъчно квалифицирани хора.
Съзадоха рейтингова агенция за висшето образование у нас, но от нея файда няма. Бизнеса не ти казва какви хора иска, а университетите бълват всякакви и даже в СУ се чудят как за психология интереса е най-голям и т.н. и т.н.
kreon
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от kreon »

няма ли да публикуват брой на записалите се след първо класиране ? :? :?
lillygeorgieva
От дъжд на вятър
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от lillygeorgieva »

Имало ли е такова минали години?
In the game of seduction there's only one rule - never fall in love ^^
anesthesia
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от anesthesia »

vasko написа:
murakami написа:Повечето пишат подобни специалности, за да казват, че следват "вишу" и родата да не бере срам пред комшиите, че отрочето е тъпо като галош... Доста вероятно е да отпаднат, защото е трудно, а ако не ти е и интересно, мъката е двойна. Иначе и според мен трябва да се намалят местата, но приоритетът на СУ (пък и на всички) е да се пИчели. :lol:
На 100% съм съгласен с това мнение.
Само да добавя и нещо от мен. После имало 30% младежка безработица, защото от много студенти с "вишу" нямало подготвени кадри и затова чужди фирми не разкривали работни места у нас, защото нямало достатъчно квалифицирани хора.
Съзадоха рейтингова агенция за висшето образование у нас, но от нея файда няма. Бизнеса не ти казва какви хора иска, а университетите бълват всякакви и даже в СУ се чудят как за психология интереса е най-голям и т.н. и т.н.
Нормално е да има наплив за висшисти. Предвид множеството обяви за работа, в които се изисква от кандидатите висше образование, без да е конкретизирано какво точно. Това означава, че може да си завършил ядрена физика, а да работиш като офис организатор например. А безработицата не се дължи само на неподготвените кадри, а на несъвместимостта между нуждите на бизнеса и специалностите в университетите. В Софийския голяма част от специалностите са педагогически. Какви са възможностите ти за развитие след завършване на подобна специалност в пределите на държавата? Като научен сътрудник в БАН или като учител? В Западните университети предлагат много по-привлекателни и разнообразни бакалавърски програми. За жалост не всеки може да си позволи да се обучава в подобен университет.
Относно психологията, след като преподаватели от СУ казаха пред БНТ, че бизнесът няма нужда от толкова кадри, завършили въпросната специалност, тогава защо просто не намалят бройката за прием?
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”