Компютърни науки 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Re: Компютърни науки 2010-2014

Мнение от Armin^^ »

bggashnik написа:Мхм, и аз исках да си я знам :roll: Гледам, че сега летния семестър на 1ви курс най-яка е програмата на 1ва група, та ми се искаше да ме сложат 1ва :mrgreen: Ама сигурно няма да съм 1ва, че доста хора се записаха преди мене :(
Разпределят се по факултетен номер. Въртят се през 4-ма (при 4 групи), да кажем XX300 - 1 гр, XX301 - 2-ра, ХХ302 - 3-та, ХХ303 - 4-та и така нататък, пак се почва отначало. Пълен ташак е :Д.
Изображение
Аватар
Marchosias
В началото бе словото
Специалност: Комп. Науки ФМИ СУ
Курс: първи

Мнение от Marchosias »

Armin^^ написа:
bggashnik написа:Мхм, и аз исках да си я знам :roll: Гледам, че сега летния семестър на 1ви курс най-яка е програмата на 1ва група, та ми се искаше да ме сложат 1ва :mrgreen: Ама сигурно няма да съм 1ва, че доста хора се записаха преди мене :(
Разпределят се по факултетен номер. Въртят се през 4-ма (при 4 групи), да кажем XX300 - 1 гр, XX301 - 2-ра, ХХ302 - 3-та, ХХ303 - 4-та и така нататък, пак се почва отначало. Пълен ташак е :Д.

И к'во ся? Излиза, че трябва да се молим да сме 1-ви човек :D fun голям.. Иначе утре сутрин рано-рано се редя да се записвам :salute:
Truth enlightens the mind, but won't always bring happiness to your heart!
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

Мда, запалете си свещичка.
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Всяка година програмата е различна, тъй че и първа група са прецакани понякога. Въпрос на късмет. ;) Пък и по-важно е кой ще ти води, отколкото кога (разбира се, ако не ти се получават големи дупки, но понякога това може да се договори допълнително с асистента).
Групите вероятно ще си научите едва в началото на семестъра. Кофти е, но така процедират.
Изображение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

@Victoria, мерси за разясненията :cheers:
@Armin^^, почти 100% съм убеден, че тази година не ги редуват така, а запълват всяка група и след това продължават да запълват следващата :wink:

Тази година ще се учи Java, така ли?
Компютърни науки I курс
Аватар
SIGSEGV
От дъжд на вятър

Мнение от SIGSEGV »

Да, и най-яките асистенти са при нас :rr:
Segmentation fault
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Damn It :lol: :lol:

П.П. Искам да кажа, че администрацията на СУ се изгаври доста гадно със студентите, след като така и не промениха формата на снимките. Днес станах свидетел как едно момче сряза половината от бретона си, за да натъкми снимката :? А най-лошото беше, че все още беше голяма и трябваше да среже е половината си врат, за да я събере :rabbit: Масово колегите днеска бяха със плакати, а не снимки :mrgreen:

Добре че на сайта на ФМИ си пише 3,5х4,5 , а и аз съм виден форумджия и ги знам тези неща 8) :lol:
Компютърни науки I курс
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

bggashnik написа: Тази година ще се учи Java, така ли?
И аз бих искал да знам какъв език ще се учи тази година, а също така и защо в ЮФ могат да си избират групите, а ние не можем?! :evil: И още 1 въпрос:

Колко често всики групи имат общи лекции/упражнения и дали ще се промени нещо, след като групите в КН вече ще са 7?
Компютърни науки 1 курс
Аватар
SIGSEGV
От дъжд на вятър

Мнение от SIGSEGV »

morfei написа:
bggashnik написа: Тази година ще се учи Java, така ли?
И аз бих искал да знам какъв език ще се учи тази година, а също така и защо в ЮФ могат да си избират групите, а ние не можем?! :evil:
Миналата година можеха да се избират. Ама не е толкова фатално, така или иначе - винаги можеш да ходиш по упражнения с друга група и никой няма да ти каже нищо.
morfei написа:Колко често всики групи имат общи лекции/упражнения и дали ще се промени нещо, след като групите в КН вече ще са 7?
Упражненията винаги са само за една група и само по изключение се събират няколко. А на лекциите са всички групи в рамките на потока. Вие ще сте разделени на два потока, така че грубо половината хора от КН ще са заедно на лекция.
Segmentation fault
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Благодаря за инфото! Ако имам други въпроси ще задавам, надявам се нямаш против... :)

П.П. А за езика не чух как стоят нещата...
Последно промяна от morfei на 26 Юли 2010, 22:44, променено общо 1 път.
Компютърни науки 1 курс
bubo
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от bubo »

Най-вероятно java ше учите...тва не е нещо което се сменя сяка година :wink: Лекциите се водят на цял поток, поток попринцип....а някой и на целия курс. Упражненията са по групи винаги.
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

morfei написа:
П.П. А за езика не чух как стоят нещата...
Това няма как някой да го знае. Зависи кой ще ви води. По всяка вероятност и вие ще сте при биров и ще сте на java, но преди да ви излезе разписанието няма как да разберете.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Бях чул, че се редували C/C++ и Java, ама явно не е баш така.
Компютърни науки 1 курс
gottalovefmi
От дъжд на вятър

Мнение от gottalovefmi »

Ами доколкото ми е известно редуването се е дължало на факта, че преподавателят, който май единствен води Java във факултета (освен Кръстев, който обаче май води само на разни групи от по <50 човека) - биров тогава не е водел по някаква причина, та затова са били при друг преподавател и са учели C++.
rounders
От дъжд на вятър

Мнение от rounders »

Тоест няма да се учи C++ в КН,а само JAVA така ли да ви разбирам?
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”