Според правото не е. Според мен също.Kristo написа:Аборта убийство ли е по-тази логика?
Евтаназията също не е убийство поне според мен.
Според правото не е. Според мен също.Kristo написа:Аборта убийство ли е по-тази логика?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
Мисля, че не е разрешена.Markov написа:А всъщност някой знае ли как стои въпросът с евтаназията в България?Смисъл разрешена ли, и ако да при какви условия...не че имам особено големи очаквания от една като цяло неуредена страна,. но никога не се знае.
Ами от еди си кой месец вече се счита...Kristo написа:Аборта убийство ли е по-тази логика?
Ам препоръчително е да е до 3-4 месец или нещо такова, после може да има усложнения за майката - чисто биологически...Бавария написа:Ами от еди си кой месец вече се счита...Kristo написа:Аборта убийство ли е по-тази логика?
поне аз така съм запомнил
Тоя вариант го подкрепям с две ръце, два крака, нос, уши, гърло и пр.Мила написа:на пациентите може да се изписва смъртоносна доза лекарства, които обаче той трябва да вземе сам.
Markov написа:Проблемът, е че разните там религиозни водачи - папи, патриарси,пастори и прочее не само вярват, но и искат да забранят евтаназията като престъпно деяние, с което автоматично отнемат правото било на вярващи, било на невярващи да сложат край на мъките и страднията им, по тяхна воля или на техните близки.
Нямам нищо против, когато религиозните хора предпочитат да удължават реалната си агония, понеже вярват че ще се пържат в казан, но да налагат нелепото си мнение на мнозинство от хора, и да ги обричат на страдания не приемам.
По въпроса за евтаназията трябва да се мисли, не да се вярва. А ако се вярва - имай си личната вяра, остави ми правото на избор. Имам правото и да сгреша и в тва е моята свобода.
Има значениеGeri.A написа:какво значение има дали въпросният ще го направи със собствените си ръце или ще даде разрешение да бъде направено от медицинско лице/от близките му?