Размисли и страсти с FightForFreedom

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с FightForFreedom

Мнение от Jamesmagno »

Понеже Кристо явно го е срам, защото не те познава добре, аз ще задам въпроса, който, сигурен съм, изгаря да зададе: Какво е мнението ти за Кристо? :cheers:
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Lord написа:1. "Бъдете здрави. За повече здраве ways_of_the_force(at)abv(dot)bg."
Какво щеше да отговориш, ако някой ти беше писал нещо от рода на "Искам повече здраве/Интересен подпис, какво имаш предвид"?
2. Имаш куче :shock: Каква порода е? На колко години? Когато си във Варна, ти ли я разхождаш?
3. Грешките които правя, колко очевидни са за теб? Какво би ме посъветвал?
4. Имаш ли мнение за ГМО? Сподели.
5. А за следенето в интернет? -=-
6. Как стоят нещата със стипендиите (и изобщо финансовото подпомагане в НБУ)? :P
7. Върху обосновани предположения, колкото е възможно, кажи що за човек е "Уроци Китара и Баскитара". :blackeye:
1. Ще отговоря след малко.
2. Лора, плачеща булонка, 11 години, и аз и не само аз. Нямам снимка нейна сега на разположение.
3. Бих те посъветвал да не използваш методът на самовнушението по посока на това кое е интересно и кое не. Но моят съвет е повече въпрос- способен ли си абсолютно безпристрастно да констатираш липсата ти на интерес към част от нещата, които трябва да научиш и въпреки това да се стегнеш и да се справиш? А какво ще кажеш за метода на провокиране на интерес- това ще рече практически да си наредиш така живота, че да имаш полза от знанията си в областта. Обяснението "някой ден ще имам нужда от това" не мотивира наполовина на това реално да имаш нужда от него тук и сега.
Също така ако имаш някакви съмнения в нещо, които да има шанс да мога да разсея, добра идея е да ме питаш, без да се притесняваш какво може да си помисля за теб. Не е излишно понякога да потърсиш за съвет дори един от хората, които не са по-високи специалисти от теб в същата сфера.
4. Какво е ГМО?
5. Следенето в интернет е интересна сравнително нова възможност. Човек ако е уязвим, трябва да се пази- нито да си раздава личните данни на листовки, които да раздава на улицата, нито да се свързва с непознати в интернет, рискувайки да попадне на злонамерени такива. А ако злонамерена е държавата, тоест ако се опитва да ограничи личната ти свобода заради минимални твои прегрешения, то това е хабене на ресурси, макар да затяга контрола. Въпросът е кой има нужда от затегнат контрол? Проблемът със затягането на контрола е че винаги ощетява изпървом онези, които са леки престъпници, а истинските злодеи по принцип внимават за тези неща и се укриват навреме.
6. Стипендиите в НБУ са добри, не се раздават на всеки, но ако имаш висок успех и нямаш невзети изпити, спокойно ще ти дадат, да речем 80% от таксата, това са 800лв на семестър, разбира се на фона на такса 1050 това не е начин за забогатяване.
7. Един приятел ми сподели за учителя по Китара/Баскитара, че изисквал да му се плаща преди, а не след урока. Освен това преподавал по някакви създадено от него методи, а и както всеки варненец знае, разлепя из целия град обяви за уроци. Извеждам си мнението, че е маниак. Ама не че бил велик китарист, а просто явно като си втълпи нещо и пренебрегва логиката в полза на маниакалността.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Jamesmagno написа:Митьо, първият ти "въпрос" е напълно неразбираем за мен. :?
Имам някакви идеи за това що е здравословен за психиката начин на живот. Разбира се, не всеки човек би намерим у мен потенциала на му помогна, а и повечето хора не знаят какво им има, което означава, че трябва да ги опозная лично, което отнема доста време и ако не са много открити и доверчиви, няма да стане. Като цяло физическото здраве е зависимо от психическото, така че съм способен да помогна за оздравяването на човек, ако той е съгласен да променя начина си на мислене и то без да задава въпроси. Не е достатъчно да кажа, че трябва да се мисли позитивно. Мой първи неприятел е страха и го изобличавам с много прости логически конструкции, заклеймявайки го като безполезен. По-труден ми е стресът, породен от принципност, защото хората не си променят лесно принципите, особено по-възрастните. Но каквото и да става, ако в дадена ситуация човек губи контрол над мислите си, то той трябва да я напусне или да се промени. Примерно, някои хора не са правени за да се борят със силна конкуренция, тоест не са наследници на аристократи, а са да речем наследници на селяни, които са си обработвали земя без да са се състезавали в това кой колко чушки ще извади от декар посеви. Такива хора, неспособни да търпят съперничество, възпитавам или в аристократическо мислене или в това да си знаят мястото- зависи от интелекта и разбиранията им. В други ситуации, други методи.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Jamesmagno написа:Какво ще кажеш за това:

"Уважаеми колеги и приятели,

Ръководството на Българската академия на науките е взело решение за закриване на Центъра по тракология „Проф. Александър Фол”, както и на още няколко хуманитарни института. Министърът на образованието и науката защити по Българската национална телевизия съществуването на Центъра и на другите институти, но въпреки това ръководството на БАН е решено на унищожението им, въпреки че вече не може да използва довода „Правителството иска”.
Моля, подкрепете ни, за да продължим да изучаваме и популяризираме древната история на траките.
Това са линковете на нашите онлайн петиции:
http://www.petitiononline.com/thracian/petition.html
http://www.facebook.com/?ref=home#/grou ... 162&ref=nf

С най-добри чувства
Валерия Фол"

Ето тема по въпроса: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 37&t=16409

Траколожкият институт не е единствен център за траколожки изследвания в България, това трябва да се знае и не се притеснявам за бъдещето на тази наука, която аз лично ще се стремя да популяризирам. Иначе Валерия Фол безкрайно много уважавам за приноса й към разбирането ми на сложната материя на тракийската религиозност.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Norwegian Wood написа:Как обясняваш факта, че си толкова качествен в лигавенето, че ми се отщява да ти задавам сериозни въпроси?
Разкажи за Жмудата, дето си имала Джадайски Бот!
А сега - за тая, дето нямала Джадайски Бот!
Ако беше агент на ДС, с какво щеше да се занимаваш?
А на КГБ?
А на Жмудите?
Кога шса опраим уееее?
1. Не знам, ама ще ме умориш някой ден, аз съм правен за повече сериозност.
2. Моля тееееееееее
3. Еми тая дето нямала ДБ била по-мъдра, щото така или иначе, ако поиска, ще заима. За какво да има като може да има и като няма?
4. Щях да се внедрявам под прикритие и да шпионирам разни хора какво правят и какво целят.
5. Пак щях да шпионирам.
6. Е. Е! Сега. Жмудитееееее, те като ми дадат задача, аз никога не мога да разбера какво точно правя. Те внушават и аз правя и нито мога да разбера как и за какво става въпрос, нито да променя съдбата си съществено.
7. Ще се оправим, когато започнем да го искаме.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Kristo написа:И аз имам въпрос:

1. Не ти ли е тъпо, че само 3-4 души дето те познават ти задават въпроси и никой друг не се интересува от темата? И то все хора, дето се предполага, че те познават из основи...
1. Никой не ме познава из основи. Не ми е тъпо да си приказвам с тях- винаги научавам нови неща- както за тях, така и за себе си. Аз не си падам много по големите компании, както не търся и широка подкрепа от много хора. Радвам се да споделям света си с хора, които споделят своя с мен. Многото хора около мен не ми дават да ги опозная добре в частност, а обичам строго личното отношение.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Jamesmagno написа:Понеже Кристо явно го е срам, защото не те познава добре, аз ще задам въпроса, който, сигурен съм, изгаря да зададе: Какво е мнението ти за Кристо? :cheers:
Кристоооооооооо... силно казано познавам Кристо по-добре, отколкото той мен. Искам да кажа- ние не сме близки и не знам дали това е за добро или за лошо. Не ме е страх да говоря с него по-дълго, но ми се струва, че той иска повече готови, категорични отговори за/от мен, а аз не съм устроен да ги давам, защото непрекъснато е променям. Може и да греша за него, но ако не греша- то той греши за мен. Толкова от мен за Кристо.
Аватар
Kose Bose
Драскач
Специалност: Молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от Kose Bose »

Аз само ще споделя, че с удоволствие следя темата. :roll: В този смисъл, би ли имал против непознат за теб човек да те следи и изследва, но да го прави не от злонамереност, а от (не)здраво любопитство? Защо?
- Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...
~~~~
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Kose Bose написа:Аз само ще споделя, че с удоволствие следя темата. :roll: В този смисъл, би ли имал против непознат за теб човек да те следи и изследва, но да го прави не от злонамереност, а от (не)здраво любопитство? Защо?
Благодаря за вниманието. Нямам нищо против непознат за мен човек да ме следи и изследва, защото не се чувствам уязвим или застрашен, а ако се почувствам, знам, че ще му се изплъзна. Ако ли пък този човек е адски досаден, разочарованието ще бъде изцяло негово, защото не преговарям с терористи... всъщност... има един начин за водене на преговори, който ме вдъхнови наскоро: http://www.youtube.com/watch?v=EAiLw887 ... re=related
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Кажи за К Димитрова!
Кога Радомира ще прочете църцолега?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
FightForFreedom
Паисий

1. К. Димитрова е дебела, грозна и злобна преподавателка по математика. Не е престижно да си 1.40 висока и 100кг тежаща, но това не означава, че трябва да си комплексирана до мозъка на костите си и да си го изкарваш на учениците.
Когато е била назначена за преподавател, преподавала и на очакващи завършване на средното си образование дванадесетокласници, подготвящи се за кандидатстване във висше учебно заведение. Оставила 6-7 от тях на поправки, въпреки че учители и ученици, родители и дори директорът й се молели да размисли, но тя не склонила. От тогава насам преподава само на 8ми клас, за да плаши учениците в началото на гимназиалния им курс на обучение, та да се стягат.
К. Димитрова е човек, който обича да пише двойки. Един мой приятел имаше една 5-ица и 6 шестици, при необходими 3 оценки за оформяне при 2 учебни часа заетост на седмица, а К. Димитрова произнесе думите "не си оформен!", изкара го на дъската, която беше много мръсно бяла от размазан тебешир и му даде малко парченце мокър тебешир пък на него, да се справя както може, продиктува му задачата и през кратки периоди от време му крещеше "ПОМИСЛИ ХУБАВО", "ВНИМАВАЙ С УСЛОВИЕТО, ИМА УЛОВКА", а човек най-трудно мисли, когато дяволът му напомня грубо за съществуването си. Разбира се, момчето не можа да реши задачата, а учителката с усмивкаму писа двойка. После го оформи за 6, защото той беше за 6 и тя го знаеше предварително, тоест той беше оформен, но тя просто искаше да го унижи и да го накара да се чувства зле.
К. Димитрова е човек, който веднъж ми писа 2 при положение, че бях за 4. Просто беше дала такова контролно, че да се състои от две задачи- една основна от А група (задачите които се водят ниво 4), и друга от Б груба (водещи се задачи за 5 и за 6). Аз реших напълно вярно задачата от А група, но системата на оценяване беше такава: първа задача 19 точки, втора - 21 точки, а необходими за 3ка бяха 50%, тоест 20 точки. При нея решаването на задачите за 4 не стигат и за 3.
2. Радомира ще прочете цурцолега когато си иска, а когато не иска няма да го чете. Няма да й казваш кога да го чете и кога да не го чете.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Какво се случва с обикновен човек, който яде джадайски боб?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Нищо необикновено. Започва да левитира и да мести предмети с поглед.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Какво да правим? Тълувай го както искаш, но искам сериозен отговор.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Трябва непременно да си дадем сметка за качествените неща в нашия живот, да ги съхраним и доизградим, за да може и те да доизградят нас. Съвършени неща няма, винаги трябва да анализираме отново и да облагородяваме и онова, което на пръв поглед ни изглежда най-благородно. Не да се увличаме и на всяка цена да променяме, но без съмнение трябва да не спираме да търсим кое е доброто и кое не във всяко нещо. Не трябва да сме преднамерени, че обектът пред нас ще разкрие нам своите слабости, защото нашето мислене също притежава слабости и понякога именно те ни затварят вратата на възможността да правим задълбочена и правилна оценка.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”