pink floyd написа:Привет, Силве!

Привет, привет! Трябва пак да се появиш на форумна, че както си в другия поток, очите не си виждаме.
1. Изядоха ли мишките книжките? - Аз съм мишка
Има ли книга, която е вредна за четене? - Ъхъ, Голият обяд на Уилиям Бъроуз. Отвратителна, вулгарна, гнусна... уххх, даже не ми се редят епитетите. Не искам да си я спомням. Най-голямата ми грешка сред книгите.
Какво намираш между кориците - изкуство, информация или хубаво прекарване на времето? - Предимно хубаво прекарване на времето. Приятно е, когато вътре се спотайва информация. И духовна храна. Виж, за изкуство... да, намира се, но аз не твърдя, че умея да го откривам, разбирам или анализирам и оценявам.
Хайку-то харесва ли ти? - Никак. Както и поезията като цяло.
2. Кое е по-лошо: Радо Шишарката или Бритни Спиърс? - Радо Шишарката. Бритни Спиърс поне има глас-гласище. Гледала съм записи на това момиче, когато е била едва 9-годишна. И тя наистина има талант.
Защо всеки уж харесва класическа музика, а никой не я слуша? - Защото класическата музика е тежка за слушане. Трудна... сложна. Дори аз слушам рядко - обикновено имам някакви проблясъци, в които по няколко дни въртя все Бах, Бетовен, Вивалди, Чайковски... май тия предимно, защото най-много ги обичам. През останалото време съм на вълна "по-съвременна музика"
[Не бях срещал човек, който да признае, че не харесва джаз: шапка ти свалям за антиснобската откровеност] - *bow* Джазът е прекалено голям хаос за изнежените ми уши. Няма ритъм, няма ясно открояваща се мелодия, той е навсякъде едновременно и по всички възможни начини... просто не мога.
Любимата ти чиста фолклорна песен? - От малка винаги най-много съм обичала "Лиляно моме". И до днес мога да я изпея цялата.
Намери ли си пиано? - Цъ, творческият устрем на майка ми секна.
3. Пука ли ти за птичия грип А H1N1, или всичко е медийна хипербола барабар с кризата, лудата крава и Китай? - Птичият грип е H5N1. H1N1 е свинският. Сега, птичият е малко неприятна работа - що?, щото наистина съществува. Има доста черни хипотези за това, което би могло да се случи, ако вирусът еволюира и започне да се предава от човек на човек. Докато свинският грип е (по всяка вероятност) изкуствено създаден вирус. Просто наистина твърде много се мрънка около него - смъртни случаи, ала-бала. И после какво се оказва? Смъртните случаи са хора, които живеят в лоши условия, нямат особено силна имунна защита и са потърсили помощ твърде късно, когато вече положението е било твърде лошо. Че това който и да е грип, все ще се развие по този начин. В България има няколко деца, които са на, забележете!, домашно лечение! Свински грип, а си стои да се лекува вкъщи. Това е просто грип като всеки друг грип и изисква същата предпазливост като всеки друг грип. Ако се разболееш, ако вдигнеш температура и почнеш да се влошаваш рязко, с кашлица и т.н., няма значение дали е свински, конски или не-знам-си-какъв-си-грип, отиваш на лекар, защото може да стане сериозно, но това не произтича от факта, че имаш баш вируса H1N1.
Кацнаха ли американците наистина на Луната? - Понятие си нямам, не че ме интересува много. Когато започнат да ни колонизират на Марс, тогава ще започна да следя събитията
4. Кой е най-хубавият начин да запълниш освободили се изневиделица 90 мин? - Зависи от какво имам нужда. Най-често идеален вариант се оказва близък приятел, особено пък ако не сме се виждали от известно време. Може да бъде и просто малко свобода на мислите от ежедневните тревоги - хубава книга или някаква музика.
5. Искаш ли лаеща котка като на Мила? - Стара съм за тия неща. Преди около година приютих вкъщи 8-месечното диване на Димо, което ми изкара въздуха с неговите дивотии. Аз съм стара и имам стари котки, които най-много обичат да се гушкат и да мъркат. Не да дерат завесите и да търчат из апартамента с трета космическа.
6. Напиши любимо стихотворение. - Винаги много съм обичала
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 63&Level=2