Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Мнение от Pisobella »

Нямам спомен да пишеше, че трябва всички изпити да са успешно положени.
Ама за тва питайте при инспекторките. >.<
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Днес подадох формуляра и се оказа, че "още нямали програма, в която да въведат данните", в резултат на което процедурата се изразяваше в следното: поглеждат ти формуляра и го слагат на една купчина при другите...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
stefan_os
В началото бе словото
Специалност: екология

Мнение от stefan_os »

Значи СУ пак изоставя от плана на петилетката - много други университети от преди седмица се знае за тези стипендии - тук пак 5 за 4 работата ... или от днес за вчера дет се вика. То и в сайта на МОН информацията за проекта и за стипендиите е тооооолкова голяма. А за картите не е проблем да са на друга банка - т.е. те за улеснение използват една банка - ПИБ - но си е чист рекет да те карат да си вадиш карта точно там. Ако има човек свободно време може и да ги съди за това (както друга финансова институция-за нелоялна конкуренция и всякви подобни, така и физическо лице). Това че им е по лесно да работят само с една банка, може би от мързел или просто да си улеснят живота ... не значи че трябва джоба да ми е пълен с всевъзможни карти. Те работили с ПИБ - карта на ПИБ, други работили с ДСК - карта на ДСК, трети пък работили с Общинска банка - кеф ти карта от ОБ. Ама дерзайте дет са вика! Ако някой му е писнало от карти може да го направи на проблем ... ама ако е първа година да мисли че ще има още 3 година да работи с инспекторките :D
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Добре де, само на мен ли ми се вижда... гигантска разликата между това един студент блажено да взима две стипендии, сумарно почти минималната работна заплата, а друг да взима точно нула лв., щото не му стигат еди-си-колко стотнички? :roll:
Сигурно е само на мен, да. :)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Дам, но има разлика да си студент и да работиш за 4-цифрена сума и да си такъв, който бива издържан от мама и тате (сумарно приравнено почти на едно голямо нищо), нали? :wink:
Но иначе съм съгласна - по всяка вероятност до тези стипендии ще се докопат само хора с 6.00 (поне при нас със сигурност ще е така), което е доста нечестно, но... Кой колкото е заслужил... :?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

искам да ви питам ако сте подали вече-знаете ли кой точно формуляр искат попълнен и как трябва да е точно-попълнен печатно и после да се разпечата / т.е нищо с химикал,освен подписа/ или може да го разпечаташ и после да го попълниш?
You're one in a million
You're once in a lifetime
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Blood Countess написа:Дам, но има разлика да си студент и да работиш за 4-цифрена сума и да си такъв, който бива издържан от мама и тате (сумарно приравнено почти на едно голямо нищо), нали? :wink:
Дам, но има случаи, в които първите взимат, а вторите не... нали?
Така че от кога дали студентът работи или не е фактор?
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

До момента са приемали само попълнените на ръка без усложнения. От днес обаче решили, че ще приемат и двата екземпляра - плюс електронния :!: На всичкото отгоре, във ФФ ти искат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сметка в Първа инвестиционна, за да ти пуснат документите. И тъй като все още не съм си взела картата за 'нормалната' стипендия, колежките не са успели да ми подадат молбата :x . Утре след контролното трябва да ходя да се занимавам с всичко това :x .
П.П: Честно или не - това е положението. Да сме учили повече за по - висок успех. Ако ние бяхме тези с двете стипендии, едва ли щяхме да негодуваме, нали? :wink: Кой каквото е заслужил, както казах по - рано.
Последно промяна от Blood Countess на 08 Апр 2009, 16:05, променено общо 1 път.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Аз разпечатах т.нар. "Индивидуален он-лайн формуляр",който попълних и принтирах, но много хора около мен си купуваха "Резервен формуляр за кандидатстване за стипендии" от книжарниците на СУ. Ако ще попълваш на ръка, ти трябва вторият формуляр - резервният.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Blood Countess написа:Дам, но има разлика да си студент и да работиш за 4-цифрена сума и да си такъв, който бива издържан от мама и тате (сумарно приравнено почти на едно голямо нищо), нали? :wink:
Но иначе съм съгласна - по всяка вероятност до тези стипендии ще се докопат само хора с 6.00 (поне при нас със сигурност ще е така), което е доста нечестно, но... Кой колкото е заслужил... :?
А когато работиш за 3 цифрена сума и ти издържаш мама и тати?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
AuroraBorealis
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от AuroraBorealis »

а в крайна сметка има ли условие за всички невзети изпити, че хора ме питат, а аз не знам какво да им кажа... :)
\m/ >.< \m/
neverfelthisway
В началото бе словото

Мнение от neverfelthisway »

Някой може ли да ми отговори на следното питане - картата ми е валидна до края на април, а ми казаха, че автоматично ги подновявали и да съм отидела да си я взема. Въпросът е дали новите са готови или чак след изтичане на месеца трябва да се вземат? и на старата или на новата трябва да чакам редовните стипендии за март и април?? :D
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Някаква идея картата задължително ли трябва да е на мое име или просто им трябва каквато и да е карта, на коята да ми преведат парите? (то аз няма да се добера до пари така или иначе, де :) )
AuroraBorealis
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии

Мнение от AuroraBorealis »

естествено, че трябва да е на твое име!!!!!! :shock: нали представят после документи какво на кого са превели - като видят някой, некласиран камо ли пък не от университета и ще ги линчуват!!! :|
\m/ >.< \m/
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология

Мнение от Kleo »

AuroraBorealis написа:а в крайна сметка има ли условие за всички невзети изпити, че хора ме питат, а аз не знам какво да им кажа... :)

Задължително трябва да сте си взели всички изпити, защото иначе нямате право да кандидатствате за нито един от семестрите!
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”