Кога ще спрат СУ и УНСС да си мерят... силите?
Модератор: Плазмодий
Re: Кога ще спрат СУ и УНСС да си мерат... силите?
дайте да не се лъжем за журналистиката в СУ - по-голяма връзкарщина няма... 
ахахахха,rkk написа:дайте да не се лъжем за журналистиката в СУ - по-голяма връзкарщина няма...
моля?!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Киселото грозде ли е станало 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз и моя много добър приятел Мирослав, лично уредихме доста хора в Журналистика, ФЖМК...

Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Потвърждавам, добре, че беше Кристо да ме уреди КНИГОИЗДАВАНЕ ВЪВ ФЖМК, че иначе щях да уча някое забутано МО или право

you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Не схващаш майтапа и ми разбиваш идеята, егаси.Мила написа:Потвърждавам, добре, че беше Кристо да ме уреди КНИГОИЗДАВАНЕ ВЪВ ФЖМК, че иначе щях да уча някое забутано МО или право![]()
![]()
![]()
Ние с Миро уредихме 2 момчета за Журналистика, щото влязохме други специалности...
пс: а тва, че реших да му вгорча живота, като платих щедър подкуп, да си в една специалност с него, вече е друга тема...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
Значи първо да, аз кандидатствах журналистика, ама на първо място не беше тяScarface написа:Киселото грозде ли е станало
На мен книгоиздаване ми беше на първо желание 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Супер значиМила написа:На мен книгоиздаване ми беше на първо желание
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
е има го и връзкарството в журналистиката, но го има и това....че там не се учи много много....
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Абе някои изпити съм ги минавал почти без да си мръдна пръста, но пък за няколко съм си скъсвал гъза...така че и това не е съвсем вярно, но пък аз лично не бих се оплакал, че не ми остава свободно време от учене 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Тази година как свикнах да си клатя ташаците... не е истина...Scarface написа:аз лично не бих се оплакал, че не ми остава свободно време от учене
Даже на моменти се чудя, как съм ходил от 9 и 15 до 4 часа, че и по-късно на лекции и упражнения
Предния семестър помня, че няколко пъти се опитах да остана махмурлия на една от двете лекции за седмицата в петък от 13 часа! Отиване - трудно, а дрямката е неизбежна. И като пия, си знам - просто следващия ден е отписан. Пък и какъв е смисъла, като допреди няколко часа е било - певици, твати оновати, тоя на дъската ти пише съвършено различни неща.
Ооо, няма да забравя на едни географчета в НПМГ какъв урок им изнесох. Абсолютно насвирен бях до 6 сутринта. Пробваха те да си правят ташак с батко си, ама къде си одят? Стефани как пее - Сбъркал си адреса
Между другото НПМГ е метълско даскало, колкото ФМИ е метълски факултет
Обаче 10-то в Младост голям кеф... бях там медийната звезда
Днес не успях да се вдигна за разпределението на стажа. И да си бях навил алармата, просто щях да я изключа. Утре ще си избирам даскало, ако е останал избор. Тия които от дъжд на вятър ги виждаме са първи на такива опашки.
Искат 20 и там колко часа да бъдем в училище. Те луди ли са, полудяват ли? 2-та ми часа дето трябва да ги изнасям ОК, още някой друг дето трябва да прослушам ОК, но 20... не ми плащат, че да наложат такава заетост.

- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Как...я сподели техникиБeтон написа: Тази година как свикнах да си клатя ташаците... не е истина...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- darkmol
- В началото бе словото
- Специалност: statistika
- Курс: трети
тва е все едно да питаш кога ще спрат ЦСКА и Левски. СУ бил университета с главно У. Това ако го дадете на някой който нищо не разбира първото което ще види е Университет и Унсс. Така, че тва с У се нахендряте сами и то незнаете колко. Както християнството почита кръста на който е разпнат Христос. Бе ви в час ли сте. Аз ако убия приятелката си с нож дали родителите й ще започнат да почитат ножа и да го превърнат в символ? Освен това СУ почиват на стари лаври. И двата университета имат кусури. Но общото е че ползват литература от памтивека. Уж била нова - да да. И пълна с грешкиии. Много от овците са заблудени и заблуждавани. А ако някой се опита да покаже тези грешки и да изрази свое мнение сички го мислят за луд. Освен това не е важно колко много знаеш (Не е важно да знаеш сичко, важно е да знаеш къде да го намериш). Важно е да имаш и интуиция. И въпреки това дори 1 гениии да се появи в единия от двата университета то той може да засенчи всички останали от другия. Особено я си представете че от унсс някой вземе нобелова награда. Айдее СУ отиде да си играе с рибите в реката. Сред толкова много физици от принстън, охфорд, станфорд, кеймбридж, бостън, СУ и други неизвестни един служител в швейцарското патентно ведомство открива Теорията на относителността.
Университетът за национално и световно стопанство е най-старото, най-престижното и най-голямото висше икономическо училище в Югоизточна Европа, лидер в българското висше образование.
През 2006 г. УНСС получи от Националната агенция по оценяване и акредитация най-високата институционална оценка сред всички български университети, а през 2007 г. професионално направление “Икономика” – най-високата оценка, давана досега в България.Оценката е дадена от Националната агенция за оценяване и акредитация — единствения компетентен орган, оправомощен да оценява висшите училища на територията на Република България.
УНСС е на първо място в класациите на български и чуждестранни висши училища с икономически специалности.
Традиционно в УНСС има най-много кандидат-студенти и рекорден брой отличници в сравнение с останалите висши училища в страната. От 2007 г. входът в университета е с единен приемен изпит (тестове) по подобие на SAT.
Университетът е на първо място в България по реализация на випускниците си, преобладаващата част от които са с изключително високи позиции на пазара на труда. Държавните и частните работодатели приемат УНСС като синоним на отлична подготовка и висок професионализъм на неговите възпитаници. Неслучайно той е известен като българския Харвард – висшето училище, което подготвя държавния, политическия и бизнес елит на България. Само през последните години негови кадри са четирима премиери, вицепремиери, министри, председател на Народното събрание, депутати, председател на Сметната палата, главен прокурор, банкери, бизнесмени и др.
УНСС има:
- 7 факултета: Общоикономически, Финансово-счетоводен, Отрасловоикономически, Икономика на инфраструктурата, Международна икономика и политика, Управление и информатика и Юридически;
- 36 катедри;
- отделения “Магистър”, “Институт за следдипломна квалификация” и “Факултативно обучение”;
- Център за дистанционно обучение;
- Институт за икономическа политика;
- Институт по предприемачеството;
- Център по интелектуална собственост (единственият в България);
- Междууниверситетски център за развитие на кариерата и др.
Преподавателите са 500, от които 285 професори и доценти.
В редовна и дистанционна форма в УНСС се обучават повече от 16 хиляди студенти в 39 бакалавърски специалности (в две от тях – “Икономика” и “Международни икономически отношения” - само на английски език) и в 40 магистърски програми.
УНСС е първият български университет, сертифициран по международния стандарт ISO 9001:2000.
УНСС е координиращ университет за България в Централноевропейската инициатива за междууниверситетски връзки и си сътрудничи с над 100 университета от САЩ, Европа и Азия.
Въведената кредитна система позволява от УНСС да вземат кредити студенти от цял свят, а негови студенти да завършват с диплома от чуждестранни университети.
През 1990 г. се открива и офис на най-голямата международна студентска организация AIESEC.
Университетът издава алманах, годишник и “Научни трудове”, научно списание “Икономически алтернативи” и вестник “Икономист”.
Материално-учебната база беше изцяло обновена през последните четири години. В момента се ремонтира основно спортният комплекс “Икономист”.
Сградата на УНСС е с 41 хил. кв. м разгърната застроена площ със 120 аудитории, компютърни зали и кабинети, лаборатории, 367 учебни кабинета, съвременна библиотека със 100 компютърни места със свободен достъп до Интернет, аула, модерни конферентни зали, електронна система за информационно обслужване на студентите, издателство, печатница, книжарница, уеб-страница, спортен център, общежития за близо 5000 студенти, учебно-оздравителна база на Черно море и др.
Университетът за национално и световно стопанство е най-старото, най-престижното и най-голямото висше икономическо училище в Югоизточна Европа, лидер в българското висше образование.
През 2006 г. УНСС получи от Националната агенция по оценяване и акредитация най-високата институционална оценка сред всички български университети, а през 2007 г. професионално направление “Икономика” – най-високата оценка, давана досега в България.Оценката е дадена от Националната агенция за оценяване и акредитация — единствения компетентен орган, оправомощен да оценява висшите училища на територията на Република България.
УНСС е на първо място в класациите на български и чуждестранни висши училища с икономически специалности.
Традиционно в УНСС има най-много кандидат-студенти и рекорден брой отличници в сравнение с останалите висши училища в страната. От 2007 г. входът в университета е с единен приемен изпит (тестове) по подобие на SAT.
Университетът е на първо място в България по реализация на випускниците си, преобладаващата част от които са с изключително високи позиции на пазара на труда. Държавните и частните работодатели приемат УНСС като синоним на отлична подготовка и висок професионализъм на неговите възпитаници. Неслучайно той е известен като българския Харвард – висшето училище, което подготвя държавния, политическия и бизнес елит на България. Само през последните години негови кадри са четирима премиери, вицепремиери, министри, председател на Народното събрание, депутати, председател на Сметната палата, главен прокурор, банкери, бизнесмени и др.
УНСС има:
- 7 факултета: Общоикономически, Финансово-счетоводен, Отрасловоикономически, Икономика на инфраструктурата, Международна икономика и политика, Управление и информатика и Юридически;
- 36 катедри;
- отделения “Магистър”, “Институт за следдипломна квалификация” и “Факултативно обучение”;
- Център за дистанционно обучение;
- Институт за икономическа политика;
- Институт по предприемачеството;
- Център по интелектуална собственост (единственият в България);
- Междууниверситетски център за развитие на кариерата и др.
Преподавателите са 500, от които 285 професори и доценти.
В редовна и дистанционна форма в УНСС се обучават повече от 16 хиляди студенти в 39 бакалавърски специалности (в две от тях – “Икономика” и “Международни икономически отношения” - само на английски език) и в 40 магистърски програми.
УНСС е първият български университет, сертифициран по международния стандарт ISO 9001:2000.
УНСС е координиращ университет за България в Централноевропейската инициатива за междууниверситетски връзки и си сътрудничи с над 100 университета от САЩ, Европа и Азия.
Въведената кредитна система позволява от УНСС да вземат кредити студенти от цял свят, а негови студенти да завършват с диплома от чуждестранни университети.
През 1990 г. се открива и офис на най-голямата международна студентска организация AIESEC.
Университетът издава алманах, годишник и “Научни трудове”, научно списание “Икономически алтернативи” и вестник “Икономист”.
Материално-учебната база беше изцяло обновена през последните четири години. В момента се ремонтира основно спортният комплекс “Икономист”.
Сградата на УНСС е с 41 хил. кв. м разгърната застроена площ със 120 аудитории, компютърни зали и кабинети, лаборатории, 367 учебни кабинета, съвременна библиотека със 100 компютърни места със свободен достъп до Интернет, аула, модерни конферентни зали, електронна система за информационно обслужване на студентите, издателство, печатница, книжарница, уеб-страница, спортен център, общежития за близо 5000 студенти, учебно-оздравителна база на Черно море и др.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
1рвия пост, който чета цял в тази тема е горния...
Без да разгръщам предните страници ми е пределно ясно, че има 3 вида поста...1)СУ 2)УНСС 3)"Абе вие луди ли сте...как може да ги сравнявате....и дрън дрън дрън...
Та и моето мнение...
Винаги има изключения...винаги има прецеденти...винаги има изненади и парадокси...
Но общо взето всичко е систематично и се подчинавя на общоввалидното...
Усреднения профил на студент в УНСС според мен е...
1) Човек, който е кандидатствал в СУ...право (на пример), но не са го приели...
2) Човек, който учи (нещо) в УНСС и крие от всички, че е кандидатствал (право) в СУ
3) Човек, който е "супер доволен" че е в УНСС и се радва, че е влезнал в толкова перспективна и модерна специалност като "Икономика на къра" (на пример)
4) Човек, който и сам осъзнава, че оценката на общата му култура по десетобалната система е 0.5 (все пак знае къде се намират УНСС и Плаза)
5) Човек, който все пак, защото осъзнава горното...се опитва всячески да се облече възможно най-умноизглеждащо в УНСС и най-чалгарски в Плаза (Специално за Ники, Бетон и сие:подчертавам, че не желая да се ззаяждам на тема чалга в този пост, а отбелязвам мои наблюдения)
6) Човек, който знае всеки от курса каква кола кара и баща му какво работи...
7) Човек, който си мисли, че трите вица за Саздов и легендите за преподавател наречен "Водката" са някакъв вид университетски дух на учебното заведение
8 ) Човек, който всеки път въздиша като види братята, застанали гордо пред ректората на Софийски Университет
Без да разгръщам предните страници ми е пределно ясно, че има 3 вида поста...1)СУ 2)УНСС 3)"Абе вие луди ли сте...как може да ги сравнявате....и дрън дрън дрън...
Та и моето мнение...
Винаги има изключения...винаги има прецеденти...винаги има изненади и парадокси...
Но общо взето всичко е систематично и се подчинавя на общоввалидното...
Усреднения профил на студент в УНСС според мен е...
1) Човек, който е кандидатствал в СУ...право (на пример), но не са го приели...
2) Човек, който учи (нещо) в УНСС и крие от всички, че е кандидатствал (право) в СУ
3) Човек, който е "супер доволен" че е в УНСС и се радва, че е влезнал в толкова перспективна и модерна специалност като "Икономика на къра" (на пример)
4) Човек, който и сам осъзнава, че оценката на общата му култура по десетобалната система е 0.5 (все пак знае къде се намират УНСС и Плаза)
5) Човек, който все пак, защото осъзнава горното...се опитва всячески да се облече възможно най-умноизглеждащо в УНСС и най-чалгарски в Плаза (Специално за Ники, Бетон и сие:подчертавам, че не желая да се ззаяждам на тема чалга в този пост, а отбелязвам мои наблюдения)
6) Човек, който знае всеки от курса каква кола кара и баща му какво работи...
7) Човек, който си мисли, че трите вица за Саздов и легендите за преподавател наречен "Водката" са някакъв вид университетски дух на учебното заведение
8 ) Човек, който всеки път въздиша като види братята, застанали гордо пред ректората на Софийски Университет
Последно промяна от Дичоу на 26 Фев 2009, 01:31, променено общо 1 път.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ