Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?

Модератори: Don Horhe, Lord

Смятате ли, че България може да се оправи?

Няма какво да се "оправя". Живеем в добре уредена правова държава с минимална престъпност и сигурен живот.
1
2%
Има какво да се оправя, но нещата вървят нагоре, защото има добро управление.
1
2%
Управлението не е добро, но след изборите вероятно следващите политици ще оправят нещата.
5
9%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната само чрез протести като този на 14-ти
7
13%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната само чрез протести, но не като този на 14-ти (какви?)
11
20%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната, но не чрез протести (как?)
18
33%
Управлението е ужасно и няма шанс положението в страната да се подобри по какъвто и да било начин.
11
20%

Общо гласове: 54

balhara
В началото бе словото

Re: Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?

Мнение от balhara »

Bethany написа:
balhara написа: Ники аз не оспорвам мнението ти отнасно свалянето на правителството напротив, дори и аз да бях един от управляващите не бих си подал оставката само няколко месеца преди парламентарните избори. Съгласи се, това би било лудост!
Гледал съм темата с анкетата! Там вземат превес две мнения едното, от които не е никак малко и въпреки, че има последващ въпрос " КАК? " забелязал ли си, че никои не отговаря на него. Защо?
Има достатъчно млади и ерудирани хора в тази държава, които могат да седнат за един ден на кръглата маса и да си подредят исканият и по важност, и по време за изпълнение и по сферите, към които са насочени исканията ни. Никой обаче не се наема да направи това. И пак въпроса Защо!?
Защо да е лудост, като виждаш, че хората мизерстват и протестират всеки ден, за мен това е наглост и безочливост!И както е казал Сенека „Да получиш власт е случайно нещо, а да я предадеш на друг е доблест.“, но в България от край време е валидна друга поговорката „С кръв сме я взели тази власт – с кръв ще я дадем"!
Bethany забелязвам, че си доста крайно настроен/а в това няма лошо, с какво обаче ще помогне това за подобряване на положението в БЪЛГАРИЯ?
А уж живеем в цивилизован свят, в които войната е последният вариянт.
Все повече започвам да си мисля, че това ще изиграе лоша шега на света, които сме създали. :salute:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Добре де, бетани, само повтаряш едно и също. Айде кажи, кой да дойде на власт.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

balhara написа: Bethany забелязвам, че си доста крайно настроен/а в това няма лошо, с какво обаче ще помогне това за подобряване на положението в БЪЛГАРИЯ?
Все повече започвам да си мисля, че това ще изиграе лоша шега на света, които сме създали. :salute:
Какво според теб значи крайно настроена?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:Добре де, бетани, само повтаряш едно и също. Айде кажи, кой да дойде на власт.
Аз да не съм екстрасенс?
balhara
В началото бе словото

Мнение от balhara »

Bethany написа:
balhara написа: Bethany забелязвам, че си доста крайно настроен/а в това няма лошо, с какво обаче ще помогне това за подобряване на положението в БЪЛГАРИЯ?
Какво според теб значи крайно настроена?

„Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.“
Ами дори само заради представянето ти.
Имам чувството, че ако имаш един калашников и се добереш до парламентарната зала ще ги избиеш всичките там.
Мисля, че вероятно си чиста проба войнствена натура. :!:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Това с калашника и аз бих го направил :flower:
Изображение
balhara
В началото бе словото

Мнение от balhara »

Вероятна го заслужават.
:salute:
balhara
В началото бе словото

Мнение от balhara »

Ами да ви попитам тогава....
Мислите ли, че ако всички от парламента живели съзнателен живот и по време на комунизма се махнат от там и в парламента влязат хора, които живеят съзнателния си живот от времето на демокрацията страната ни ще тръгне напред .:?: :?: :?:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Bethany написа:
ники написа:Добре де, бетани, само повтаряш едно и също. Айде кажи, кой да дойде на власт.
Аз да не съм екстрасенс?
Къв екстрасенс бе? Щом искаш да сваляш правителство, значи имаш желание, друг да поеме властта. Кажи, кой смяташ, че е по-подходящ. Ако, нямаш и представа, кой да дойде, просто стига повтаря за тия оставки.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

balhara написа: „Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.“
Ами дори само заради представянето ти.
Имам чувството, че ако имаш един калашников и се добереш до парламентарната зала ще ги избиеш всичките там.
Мисля, че вероятно си чиста проба войнствена натура. :!:
Първо, да обясня, че не съм войствена натура по простата причина, че физиката не ми го позволява.
Второ, аз по принцип не се подчинявавам на нещо, което противоречи на вижданията ми, та камо ли на властта. Смятам, че съм "голям човек" с изградена ценностна система, мироглед, принципи и т.н. Ако Ви притеснява представянето ми, това е ваш проблем, не мой!
Трето, според мен обстановката в България не ми позволява да съм хладнокръвна, защото търпях достатъчно и виждам, че обстановката, не се е променила коренно. Трябва да си много зле за да си мислиш, че страната ни се развива и че положението ни ще се подобри значително за да го усетим.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Бетани, кажи кой искаш а те управлява де. При положение, че искаш да сваляш правителството, значи искаш някой друг да е на власт. Кой?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз? :mrgreen: :king: :angel:s :angel:s
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Еми, айде де ;)
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:Бетани, кажи кой искаш а те управлява де. При положение, че искаш да сваляш правителството, значи искаш някой друг да е на власт. Кой?
Ако ме питаш дали имам фаворити, не нямам, защото в България положението е "преоблекъл се Илия, погледнал се.. пак в тия". Това в никакъв случай не трябва да означва, че трябва да продължаваме да ги търпим тия! Все си мисля, че в близо 7 млн. България има кадърни хора, които ще могат да се справят!
Между др. вчера ми попадна едно клипче от Народното събрание, на което ясно се виждаше как депутатката Нина Чилова си гризе ноктите! Беше покъртително!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Bethany написа:И както е казал Сенека „Да получиш власт е случайно нещо, а да я предадеш на друг е доблест.“, но в България от край време е валидна друга поговорката „С кръв сме я взели тази власт – с кръв ще я дадем"!
Сенека може да е прав, но ти не си, защото ми се струва, че прекалено обобщаваш. Аз поне бях свидетел и на некърваво предаване на властта през 2001 г. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “България”