Журналисти 2009 ;)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- darika
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Журналисти 2009 ;)
Аз също мисля като NikTa няма смисъл толкова да се притесняваме според мен независимо от всички други фактори като настроението на комисията,темите, времето когато влезеш е самият кандидат и знанията му ,а и все пак писменият е този , който се удвоява , а и времетраенето му е 5 часа 
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
От последните 9-10 месеца. Нас ни питаха за Лисабонският договор, който се подписа през декември 2007, а дебатите за него започнаха през октомври.darika написа:Първо голямо благодаря и от мен на proUSA за ценната и подробна информация ! Аз имам въпросче как така нещо свързано с отминали събития... аз си мислех , че темите който могат да са паднат ще са свързани със събитие от началото на 2009 до деня на изпита... или съм се лъгала ?
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря отново , proUSA много помагаш пожелавам ти Весели празници , на теб и на всички форумци

-
avalanche
- В началото бе словото
За много години, форумници! Дано сте прекали добре празниците и ваканциите, дано новата 2009 е успешна за всички ни!
По повод последните събития, мислите ли че конфликтът в Газа и кризата с газа са сред топ темите за изпит по журналистика? Освен това някой решил ли е дали ще ходи на курсовете на СУ? Чух доста противоречиви мнения за тях, затова дайте съвет!
По повод последните събития, мислите ли че конфликтът в Газа и кризата с газа са сред топ темите за изпит по журналистика? Освен това някой решил ли е дали ще ходи на курсовете на СУ? Чух доста противоречиви мнения за тях, затова дайте съвет!
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Здравей , avalanche нека всички пожелания ти се връщат двойно !
Ох , не знам какво да ти кажа страшно противоречиво е и моето мнение и по двата въпроса. Относно събитията от последно време хем си мисля , че няма начин дори и да не са пряко формулирани да присъстват на някой от изпитите , хем се сештам за думите на една от проверяващите , който прочетох относно критериите , по който се оценяват темите и техния подбор :
" Табакова припомни отново най-важните критерии за оценяване на писмените работи, а именно формиране на ясна теза, ясно изразена аналитичност, ярка позиция и гледна точка, както и способност за асоциативно мислене.
Табакова беше изключително учудена от факта, че голяма част от кандидат студентите са очаква ли да им се падне тема свързана със взривовете в Челопечене.
Тя припомни, че във всичките 9 формулирани теми целта е да се избяга от ежедневното и злободневното. "
А за курса , имам позната която учи в СУ и каза , че ще говори с една от преподавателките , която е и организатор . Отговорът и бил , че ако кандидат-студента се подготвя упорито , определено няма да научи особено много и , че курсът въобще не дава гаранция за какъвто и да е било успех,че далеч не е задалжителен, но разбира се каквато и да е информация няма да бъде излишна !
И така и аз споделям напълно твоите противоречия и все още не знам какво да правя , и много се ядосвам , че за разлика от повечето сайтове , където вече има пълна информация , страницата на Софийски е пуста...нито дати на предварителни , нито нещо за тазгодишния курс , да не говорим за редовните изпити ...
Ох , не знам какво да ти кажа страшно противоречиво е и моето мнение и по двата въпроса. Относно събитията от последно време хем си мисля , че няма начин дори и да не са пряко формулирани да присъстват на някой от изпитите , хем се сештам за думите на една от проверяващите , който прочетох относно критериите , по който се оценяват темите и техния подбор :
" Табакова припомни отново най-важните критерии за оценяване на писмените работи, а именно формиране на ясна теза, ясно изразена аналитичност, ярка позиция и гледна точка, както и способност за асоциативно мислене.
Табакова беше изключително учудена от факта, че голяма част от кандидат студентите са очаква ли да им се падне тема свързана със взривовете в Челопечене.
Тя припомни, че във всичките 9 формулирани теми целта е да се избяга от ежедневното и злободневното. "
А за курса , имам позната която учи в СУ и каза , че ще говори с една от преподавателките , която е и организатор . Отговорът и бил , че ако кандидат-студента се подготвя упорито , определено няма да научи особено много и , че курсът въобще не дава гаранция за какъвто и да е било успех,че далеч не е задалжителен, но разбира се каквато и да е информация няма да бъде излишна !
И така и аз споделям напълно твоите противоречия и все още не знам какво да правя , и много се ядосвам , че за разлика от повечето сайтове , където вече има пълна информация , страницата на Софийски е пуста...нито дати на предварителни , нито нещо за тазгодишния курс , да не говорим за редовните изпити ...
- pavlik
- В началото бе словото
За много години
.Пожеланията ми към всички вас са да сте живи и здрави и да бъдете приети там,където желаете.
Оффф,и аз чакам с нетърпение тези дати-за предварителните изпити,дано да ги обявят по-скоро.
А,по въпросът загазовата криза и кризата в Газа,надявам се да ги има включени.Може много да се пише по тях.
Ако искате дайте да си направим една дискусия,да се поупражняваме за изпитите

Оффф,и аз чакам с нетърпение тези дати-за предварителните изпити,дано да ги обявят по-скоро.
А,по въпросът загазовата криза и кризата в Газа,надявам се да ги има включени.Може много да се пише по тях.
Ако искате дайте да си направим една дискусия,да се поупражняваме за изпитите
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Да , дано но се съмнявам да стане до края на Януари , аз и справочника на СУ искам да си взема , но той може би ще е доста по- късно...
Да аз също ще се радвам , ако са вклучени особено кризата с газа , според мен зависи и от продължителността и. А какво е мнението ти за неподготвеното и дори смешно изказване на Първанов за пускането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" като изход от кризата ? Аз бях шокирана , за секунда си помислих , че някакво хлапе казва първото нещо , което му идва на ум без дори да се замисли дали е възможно ?
Да аз също ще се радвам , ако са вклучени особено кризата с газа , според мен зависи и от продължителността и. А какво е мнението ти за неподготвеното и дори смешно изказване на Първанов за пускането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" като изход от кризата ? Аз бях шокирана , за секунда си помислих , че някакво хлапе казва първото нещо , което му идва на ум без дори да се замисли дали е възможно ?
Справочник - март (евентуално)...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ако още има някой , който не ги е видял ето датите за курса
Факултетът по журналистика и масова комуникация
провежда
ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ
за кандидатстудентските изпити по Журналистика през 2009 година
Идеята на организаторите е курсът да подпомогне в максимална степен отличното представяне на явяващите се на писмен и устен изпит по Журналистика. Подготвителните курсове са два вида - сесия от пет съботи по 6 часа или интензивен курс от 1 до 5 април 2009 г.
Новата сесия започва от 28 февруари и ще продължи до 28 март 2009 година. По време на курса има възможност за разработване на писмени работи и проверка на писмените работи он-лайн срещу допълнително заплащане. Следващият интензивен курс ще бъде в началото на юни.
Курсовете се провеждат в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на ул. "Московска" № 49.
Цената е 300 лева.
Записването e в кабинет 10 или чрез телефонно обаждане на 9308 409 или 9308 214.
Факултетът по журналистика и масова комуникация
провежда
ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ
за кандидатстудентските изпити по Журналистика през 2009 година
Идеята на организаторите е курсът да подпомогне в максимална степен отличното представяне на явяващите се на писмен и устен изпит по Журналистика. Подготвителните курсове са два вида - сесия от пет съботи по 6 часа или интензивен курс от 1 до 5 април 2009 г.
Новата сесия започва от 28 февруари и ще продължи до 28 март 2009 година. По време на курса има възможност за разработване на писмени работи и проверка на писмените работи он-лайн срещу допълнително заплащане. Следващият интензивен курс ще бъде в началото на юни.
Курсовете се провеждат в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на ул. "Московска" № 49.
Цената е 300 лева.
Записването e в кабинет 10 или чрез телефонно обаждане на 9308 409 или 9308 214.
-
avalanche
- В началото бе словото
darika, и аз видях обявата за курсовете, но за априлската тъй наречена ваканция няма да успея. Смятам да се явя на предварителен изпит и от резултата ще зависи решението ми за юни
А останалите какво смятат да правят и как върви подготовката за изпита изобщо?
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
А то няма още дати за предварителния ,нали или аз не успях да открия ?
Ами avalanche аз мисля да отида на априлския , защото успях да намеря къде да нощувам и така разходите драстично ще намалеят . Иначе подготовката и аз не знам как върви , чакам да ми върнат 3 есета , и след оценаката ще разбера дали има развитие , а иначе сега наблягам на езиковите норми , че правя грешки , който са недопостими за изпита .
Ами avalanche аз мисля да отида на априлския , защото успях да намеря къде да нощувам и така разходите драстично ще намалеят . Иначе подготовката и аз не знам как върви , чакам да ми върнат 3 есета , и след оценаката ще разбера дали има развитие , а иначе сега наблягам на езиковите норми , че правя грешки , който са недопостими за изпита .
-
avalanche
- В началото бе словото
darika, още един въпрос, кой ти проверява есетата? Учител по БЕЛ или журналист?
- darika
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами ходя на курс по БЕЛ защото не успях да случа на добър преподавател в училище , и трябваше да предприема нещо като се има предвид , че матурата ни е балообразуваща и така преподавателката от този курс ми ги проверява , за съжаляние нямам контакт с журналист може би той щеше да е по обективен , въпреки че според мен оценката зависи много (да не кажа изчяло) от възгледите и разбиранията на проверяващия .
Здравейте и от мен! Изчетох всички мнения. Много полезна информация получих от вас. сега да кажа за курсовете... Аз се записах за април. Мисля че ползата ще е голяма. Все пак там ще научим изискванияата им - точно техните. Защото от университет до университет има разлика. Всеки държи на различни нещта! И може би ще има промени в структората на есето(казвали са ми, че е жърналистическото есе има специална структора)... не се знае, там ще разберем. А също могат да подхвьрлят теми, които да се паднат на изпитите. Кой друг се е записал?
- pavlik
- В началото бе словото
darika,да отговоря на въпроса ти за Първанов.Еми,иска(на пръв поглед поне,ако толкова искаха да спасят реактора нямаше да го дадат така лесно) човека,но май само с искането ще си остане.Не разбраха ли,че ЕС няма интерес да отвори АЕЦ ни,сега Франция иска да си построй един в Румъния и така ще може хем да си вземе хубави пари,хем да няма конкуренция(все пак АЕЦ"Козлодуй" изнасяше енергия за други държави).Голяма грешка е ,че българското правителство се даде толкова лесно,но защо трябва да го защитават като могат да си прибират голяма част от европарите,които би трябвало да дойдат в България.Проблемът е много сложен.Българският народ нищо не спечели от влизането си в ЕС.
Много се чудя за тези курсове-300 лева не са малко пари все пак,едно момиче е било и каза,че не са и помогнали много,не знам двоумя се.
Много се чудя за тези курсове-300 лева не са малко пари все пак,едно момиче е било и каза,че не са и помогнали много,не знам двоумя се.
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,