Кабинетът "Станишев"

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: Кабинетът "Станишев"

Мнение от G__ »

хахахахахаха лелеееее ти да не си на 70 :lol: Трябва да се събереш с оня промит мозък с подписа за пролетариата (темата за 9ти) и предполадам ще си паснете перфектно. :wink:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Моля наистина да ми кажеш КАКВО си можел да си купиш...
Интересно ми е....
при чакане за кола 10 год.
Телевизор 3год.
Апартамент ...+безкрайност...
Имаш право на 1 разбира се...
Банани само по празниците...
и т.н
....наистина не съм живял преди 10.11 особено :)....но живях при Виденоф...и прекарах една интересна зима с празен хладилник....
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

G__ написа:хахахахахаха лелеееее ти да не си на 70 :lol: Трябва да се събереш с оня промит мозък с подписа за пролетариата (темата за 9ти) и предполадам ще си паснете перфектно. :wink:
Не, на 80 и половина съм ;)
Преди да ми даваш оценка, си дай сметка че твоя мозък е промит много повече от мозъка на въпросния "с подписа за пролетариата".
Дичоу написа:Моля наистина да ми кажеш КАКВО си можел да си купиш...
Интересно ми е....
при чакане за кола 10 год.
Телевизор 3год.
Апартамент ...+безкрайност...
Имаш право на 1 разбира се...
Банани само по празниците...
и т.н
....наистина не съм живял преди 10.11 особено :)....но живях при Виденоф...и прекарах една интересна зима с празен хладилник....
Хах, а сега? Сега ще чакаш 50 г. за да събереш пари за кола, освен ако не въртиш съмнителен и непочтен бизнес. За апартаменти недей да лъжеш, защото по онова време никой не е бил на улицата, защото преди да си купиш собствено жилище, са те настанявали в общинско срещу смешен наем. Може и да не знаеш, че по Живковото време 99% от българите са се сдобили със собствени жилища и 90% със собствени коли, докато в Западна Европа 40-50% прекарват целия си живот в жилища под наем, защото собствено жилище се смята за лукс. Сам си прави изводи.
Ibiza DJ
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Отрих отговорът: тоя промит мозък с подписа за пролетариата и DADO са един и същи човек. Диалогът с тях е безсмислен. :lol: Лелеле а колко им е зле в западна Европа....не им завиждам. :albino: Затва комунизмът преживява такъв бум, скоро се очаква да завладее света. Те са на всеки километър!!! :bounce:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Живковото време залагаше на дребните хорица без идеали, без стремежи за кариера, за бъдеще, за семейство, на което да може да даде всичко, с което разполага. Живковите марионетки са били хора, които са се задоволявали с малко и никога не са искали, а и не е можело да искат повече (в интерес на истината интелигенцията, осмеляваща се да не се съгласи с политиката на партията, е била безмислостно избивана, а на нейно място са дошли обущари и перачи). Общо взето това е и границата между дясната и лявата политика. Едната залага на държавата, която дава по малко и по равно на всички, за да могат да съществуват, а другата държи на индивидуалната мотивация и потенциал на индивида с минимална държавна намеса.
Това ми напомня и за една книга на Ралф Дарендорф, където той описва срещата си с министъра на външните работи на Никарагуа. Дарендорф е бил учуден, че по сергиите на магазините в Никарагуа е имало само стоки от първа необходимост. Липсвал е всякакъв избор. На въпроса му относно този феномен министърът му отговаря, че преди революцията по рафтовете на магазините е имало всичко, но малцина са могли да си го позволят. В сегашната ситуация обаче всеки може да си позволи да си купи абсолютно всички стоки по магазините. Накратко - светът на изобилието за малцина се е превърнал в свят на недостига за всички.
Що се отнася до социализма на Живков. Мисля си, че комунизмът като идеология е утопия и винаги ще бъде такава. А одръжавяването на имотите е едно от най - големите престъпления срещу трудолюбивия човек. Още Лок навремето е твърдял, че собствеността е естествено право, което съществува независимо от управлението. В този смисъл главната цел на държавата според него е запазването на частната собственост. С две думи - човек трябва да знае, че трудът му ще се възнагради. Трябва да бъде мотивиран да работи, а не да знае, че и да се труди, и да мързелува, ще получи същото като бай Пешо, който по цял ден хърка пред телевизора.
Отклонихме се от темата, но за да не бъде постът ми офтопик мога да се похваля, че днес се разписах в подписка за оставката на правителството. :)
Последно промяна от camel на 14 Сеп 2008, 22:45, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И защо ли си отиде тоз прекрасен строй с тоз изключителен държавник? Има ли друг български държавен глава, на когото да са му викали "бай..."? Бай Александър, бай Фердинанд, бай Борис, Бай Симеон, бай Васил, бай Гоце? :mrgreen:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Тази тема ми припомни, че всеки българин е специалист по политика и по футбол. Само дето каквато ни е политиката, такъв ни е и футболът... Много умни глави на едно място не е на добре. Както каза един рибар по новините снощи "до всеки учен трябва да има по един прост, да му дава акъл" :mrgreen:
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

G__ написа:Отрих отговорът: тоя промит мозък с подписа за пролетариата и DADO са един и същи човек. Диалогът с тях е безсмислен. :lol: Лелеле а колко им е зле в западна Европа....не им завиждам. :albino: Затва комунизмът преживява такъв бум, скоро се очаква да завладее света. Те са на всеки километър!!! :bounce:
Защо твърдиш, след като не си сигурен? Дори не знам ника на този както ти го наричаш "промит мозък". И още веднъж те призовавам хубаво да помислиш чий мозък е по-промит - на въпросния "пролетарий" или твоя. В Западна Европа са по-добре, ние обаче ако решим да се преселим там, ще си останем емигранти форевър, няма да ни признаят.
Не знам защо останах с впечатление, че не следиш събитията в света, и не знаеш че дори в най-благополучните страни като Австралия например, има големи демонстрации срещу капитализма. Не забравяй че в света има 2 най-силни движения - фашисти и комунисти.
А да, и ое нещо - не обърна ли внимание, че по-голямата част от страните на ЕС се управляват от социалистическите партии, и тенденцията се увеличи през последните няколко години. Почти навсякъде управляват социалисти, защо ли?
Ibiza DJ
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Я да пробвам да разведря темата, че нещо много тегава стана....
Joker написа:И защо ли си отиде тоз прекрасен строй с тоз изключителен държавник? Има ли друг български държавен глава, на когото да са му викали "бай..."? Бай Александър, бай Фердинанд, бай Борис, Бай Симеон, бай Васил, бай Гоце? :mrgreen:
Спокойно, колега! Има приемственост в политиката. Ето:

Изображение

Бат Бойко стои зад своя гуру!

:twisted: :twisted: :twisted:

П.П. "Бай Гоце" звучи много сполучливо! Предлагам да започнем да популяризираме лафа и той може да добие гражданственост. :bounce:
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Че кой не знае че Бойко Борисов е бившият бодигард на Тодор Живков? :)
Ibiza DJ
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Дичоу написа:А при сравнение Кабинетът Виденов...и този на Костов...какъв е резултата???
Спомнете си кога и при какви обстоятелства Костов дойде на власт...все пак и това трябва да се отчете...
...отчети как завари държавата и как я остави...
За мен...наред с многото глупости които направи този кабинет и Костов персонално...наред със всичко..е най-успешния до сега...
Не мога да не се съглася с всяка една твоя дума. :)
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

вечен студент написа:Бат Бойко стои зад своя гуру!
:twisted: :twisted: :twisted:
Тази снимка ще отива повече за следващи кабинет. :wink:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Тази снимка говори много, но се разчита погрешно...
По времето когато ББ е бил охрана на Бай Тошо....същия е бил най...ама НАААААЙ големия враг на комунистите...защото е знаел всички кирливи ризи, а е бил отлъчен от техните редици...
....Това, че ББ е бил негова охрана точно в този момент...не го прави комунист...а точно обратното...
....а ако трябва да сме максимално точни...прави го, човек , който по удачен начин популяризира своя бизнес...и нищо повече
Аватар
Tiocfaidh ár lá
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Tiocfaidh ár lá »

Аз повече се безпокоя от това.
"You can run, but you will just die tired" -- IRA
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ехеее...китна картинка...ПЛД ли е това???
Публикувай отговор

Обратно към “България”