Той не е ли ? Аз си мислех, че всички тук са пълнолетниМила написа: Искате ли да се хванем на бас за колко време точно той ще се превърне целия в Зона 18+ ?
казусът Антоанета
Re: казусът Антоанета
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Щяхме да сме си симпатични, ако си бяхме
полезни. На мен егото и други части са ми
старателно и добре начесани и сутрин, а и
вечер, така че гимнастиката съм си я направила.
Това с махането на бана и употребата на 2л. мн.ч.
не си го отнесъл към точния човек. Аз право банове
да слагам нямам, да махам, също нямам. Мен за
банването на Антоанета никой не ме е питал и
слава богу. Да и го махнат, но защо?! За да има
сеир, че ни е скучно или как?! Симпатичен си ми
и без да се пулиш като Волен. Ако ти пука.
полезни. На мен егото и други части са ми
старателно и добре начесани и сутрин, а и
вечер, така че гимнастиката съм си я направила.
Това с махането на бана и употребата на 2л. мн.ч.
не си го отнесъл към точния човек. Аз право банове
да слагам нямам, да махам, също нямам. Мен за
банването на Антоанета никой не ме е питал и
слава богу. Да и го махнат, но защо?! За да има
сеир, че ни е скучно или как?! Симпатичен си ми
и без да се пулиш като Волен. Ако ти пука.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз нямам претенции спрямо никого конкретно в темата, вкл. и към Волен...
Мисълтата ми беше... абе по-добре прочетете цялата тема.
Накратко казано - група форумци са учудени от бамването на Антоанета в някакви теми из разделите, на поставения (от чисто любопитство) въпрос получават серия от отговори "ами, тя има два акаунта", "ами тя ни дразни" и тем подобни. След справка с правилата, се оказва, че нито една от изтъкнатите причини... не същестествува. Демек - няма обективна причина за наложеното наказание. В следствие на което мненията бяха преместени тук и се заводи дискусия, която все се насочва към това, как модераторите си вършат работата, а мен това не ми е проблема, нито ми влиза в работата.
Моите въпроси бяха около мотивите за това решение, както и детайли около него. Защото досега не разбрахме какво е породило бамването. Ако си виждам конспирации и розови слончета - проблема си е мой, пия хапчета за това. Но е адски смешно на въпроса "какви са причини да бъде бамната" да прочета "абе, не подозирайте конспирация"... в смисъл - ако има някакви причини за бан-а, нека ги чуем. Ако не, нека си шикалкавим по темата и да я пълним с глупости, вкл. и този мой пост...
Мисълтата ми беше... абе по-добре прочетете цялата тема.
Накратко казано - група форумци са учудени от бамването на Антоанета в някакви теми из разделите, на поставения (от чисто любопитство) въпрос получават серия от отговори "ами, тя има два акаунта", "ами тя ни дразни" и тем подобни. След справка с правилата, се оказва, че нито една от изтъкнатите причини... не същестествува. Демек - няма обективна причина за наложеното наказание. В следствие на което мненията бяха преместени тук и се заводи дискусия, която все се насочва към това, как модераторите си вършат работата, а мен това не ми е проблема, нито ми влиза в работата.
Моите въпроси бяха около мотивите за това решение, както и детайли около него. Защото досега не разбрахме какво е породило бамването. Ако си виждам конспирации и розови слончета - проблема си е мой, пия хапчета за това. Но е адски смешно на въпроса "какви са причини да бъде бамната" да прочета "абе, не подозирайте конспирация"... в смисъл - ако има някакви причини за бан-а, нека ги чуем. Ако не, нека си шикалкавим по темата и да я пълним с глупости, вкл. и този мой пост...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- DADO
- Легендарен флуудър
Не знам какво предизвика тоз бан, но Тони ми се вижда mature на снимките, които е публикувала в нашия форум! 
Ibiza DJ
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
Първоначално, нямах намерения да възприемам позиция по така нареченият казус (който, съвсем обективно погледнато, си е съвсем нормална ситуация, но за това по-късно), но някъде към 5 тази сутрин (04:49) приключих с преглеждането на форума след двудневно отсъствие... Първо се посмях, после малко поплаках, после си легнах, с надеждата, че просто нещо съм недогледал, или изтощеното ми съзнание е итерпретирало неадекватно една камара думи... Но уви! На второ четене пак се посмях и пак си поплаках... Допоследно се чудех, дали да не пропусна да „бъда гаден“, но някак си не успявам да се въздържа... И тъй като Kristo беше най-деен до момента, захващам да човъркам неговата позиция...
Радвам се че харесваш форумните модератори и администратори, както и че оценяваш толерантността им... Но нека отбележа, че просто не ти е работа (нито на мен, нито на който и да е друг обикновен потребител) да им разбираш решенията... Искаш контрол върху коректността им? Модератори на модераторите, за да е по-сигурно? А „своеволията“ на модераторите на модераторите кой ще ги предотвратява? Модератори на модераторите на модераторите? А техните? В един момент, нещата опират до доверието... Като не те устройва положението тук и нямаш доверие на хората, които доброволно и за сметка на личното си свободно време осигуряват функционирането на това отворено микрообщество - свободен си да си поискаш ban, което твое желание вярвам, че би било уважено...
Секунди за нас:
Това, което беше написал с дребен шрифт, няма обективно отношение към темата. Но все-пак си го написал. Човешкото съзнание и поведение са рационално, когато са нормални. Това ще рече, че ти си го написал, защото искаш да бъде прочетено, дори и да няма обективна връзка с темата. Защо си искал да бъде прочетено? Хм... Има явно негодувание, че аз съм присъствал на съответното мероприятие. Освен това, импликираш че присъствието ми там е било безполезно и неоправдано... Също така, твърдиш, че администраторите и модераторите не са запознати с правилата... Хм... Нека само да обобщя: използваш мен, за да дискредитираш някого... Долно... Много долно... Толкова долно, че дори не може да се нарече „подло“, а за „коварно“ да не говорим... Не е тайна, че имаш неприязън към мен, но да дискредитираш някого другиго за втори път поради тази причина, при това - този път не само един човек, ами цяла потребителска група... Не мислиш ли, че отиваш твърде далеч? Сериозно... Сега ще те цитирам, как цитираш г-н Волен Сидеров: „Абе откъде ви идват тези ве...“
Не знам, кой как теб те е издразнил (или може би знам?), но генерализираш от единичен случай за целия екип. Усещаш ли, че е някак...неправилно?Освен това, никъде не пише, че съответният екип дължи каквито и да е обяснения на когото и да било. Както споменах вече - да, има място за развитие на правилата... Като имаш предложения - пиши в съответната тема и може да намериш подкрепа за тях...
Колкото до ban-овете по избор - не виждам, защо администраторите биха отказали комуто и да е добросъвестната си подкрепа в това отношение... А ban можеш да поискаш само за себе си... Дори се изкушавам да ти го предложа..., но няма...
2. Съвсем не са „служители“, а доброволци. И е видно, кой е пропускал (телом или духом) лекциите по ОИТ - не можеш да си регистрираш „фирма“ - просто няма такова законово понятие... Терминът е „предприятие“, уважаеми колега.
Туй то...
Според мен, Kristo само си раздухва огъня (не знам защо - ОТП е далече и още не го грее?), словоблудства си полуприкрито, разрежда малко житото с плява и си се забавлява... Без значение как и кому би навредило това... Деца - какво да ги правиш...
Ангел
П.П: Подписах се. Заставам зад всяка една своя дума. Ако мнението ми като цяло, или част(и) от него противоречат на правилника, моля да бъда уведомен от оправомощен потребител (администратор/модератор), за да направя необходимите корекции. Мнението е само и единствено мое. Никого не обвързвам с позициите, изразени в него.
Хм... Да речем че има пропуски в правилата... Но, нали знаеш, не може всичко да се регламентира - не знам, доколко си посещавал упражненията при Пиперков, но се надявам не си пропуснал примера с пруското законодателство (не днешното, разбира се) и знаш до какво води пререгламентацията... Ако не - жалко за теб... Но нека приема за относително обективна позицията, че са необходими допълнения към правилата, така че да ни се спести безсмисленото мрънкате покрай подобни на настоящата ситуации... За г-н Волен Сидеров - по-късно...Kristo написа:Ммм намерих правилата, написани от Димо:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095
И думичка няма за два профила от едно ай-пи....
Не искам да звуча като Волен Сидеров, но как да не кажа "Абе откъде ви идват тези ве..."![]()
...А хайде сега да се напънеш самостоятелно и да се сетиш, че може да си е поискала ban-a... Което е уважително и модераторският и администраторският екипи нямат причина да не я ban-нат. Ergo, не е необходимо да има нарушаване на правилата, за да бъде ban-нат потребител. След като публично пожела да й бъде спрян достъпът до форума (повече от два пъти, ако не ме лъже паметта), а и няма как да знаеш, колко точно лични съобщения съдържат това й желание, не виждам какъв е проблемът да допуснеш като възможност администраторите и модераторите да си действат съвсем добросъвестно в ситуацията...Kristo написа:Сериозно, ако Антоанета е банната, трябва да е по някое от тези точки. Хайде дружно да се напънем и да... измислим по кое точно...![]()
Бла-бла-бла... Търкаме клавиатурата и си чешем егото... Това, че никой не е жертвал от времето си, за да навлиза в полемики с теб (съответно - с много съмнителна стойност), съвсем не означава, че изказването ти е вярно... И какво - само се фукаш, че имаш достъп до „скрития раздел“, що ли...?Kristo написа:Аз като казах в скрития раздел в една тема на Иринчито за "западането" на форума, че "всички сте комплексари", никой не потвърди, никой не отрече... поне един де беше казал - "ти кво размахваш пръст" ама на...
![]()
Виж какво написах по-горе - тази причина ми се струва доста „логическа“ (да не говорим, че правилната форма е „логична“)... А правилата са си правила. Адекватни, неадекватни - правила са. Ако се опасяваш от саморазправа, неспазването на правилата само дава повод да се легализира тази така наречена „саморазправа“... Дали си се замислял? А защо да се страхуваш изобщо от саморазправа? Аз такава не съм виждал... Остри мнения от потребители-модератори - да, саморазправа - не.Kristo написа:Друг въпрос - ако Антоанета е банната без логическа причина, това значи ли, че правилата не важат вече и всички можем да се страхуваме от саморазправи? И ако отговора е Да, това значили, че трябва да продължаваме да спазваме правилата...?
Ето точно с това си мнение ме спечели... Имаше един виц:Kristo написа:Принципно не съм против модераторския екип, и не искам да го променят по никакъв начин, защото досега не съм го хващал в гафове, а напротив - доста често в добро отношение, когато такова не е трябвало да има... Но понякога ме изненадат с решенията си.
...
Викам на следващата модераторска среща да пратим някого вместо да пиива да запознае екипа с правилата... или нещо такова, не се засягайте...
Та и аз да започна отдалеко...Виждат се двама познати и единият моментално започва да разпитва другият:
-Хей! Здравей! Как си? Здрав ли си? Какво правят жената и децата? Как върви работата?
-Бивам... Абе, да ти кажа, имам венерическа болест, която ми лепна жената, която пък взе децата и ме напусна, след като разбрах, че само по барове се влачи... Инак - в работата всичко е наред...
-Ъм... Да... Аз всъщност исках да те питам, дали имаш да ми заемеш 500 лева...
-Е защо не пита направо?
-Ами... Почнах отдалеч...
-Хм... Целуни ме по тила...
-Защо по тила?
-Започвам отдалеч...
Радвам се че харесваш форумните модератори и администратори, както и че оценяваш толерантността им... Но нека отбележа, че просто не ти е работа (нито на мен, нито на който и да е друг обикновен потребител) да им разбираш решенията... Искаш контрол върху коректността им? Модератори на модераторите, за да е по-сигурно? А „своеволията“ на модераторите на модераторите кой ще ги предотвратява? Модератори на модераторите на модераторите? А техните? В един момент, нещата опират до доверието... Като не те устройва положението тук и нямаш доверие на хората, които доброволно и за сметка на личното си свободно време осигуряват функционирането на това отворено микрообщество - свободен си да си поискаш ban, което твое желание вярвам, че би било уважено...
Секунди за нас:
Това, което беше написал с дребен шрифт, няма обективно отношение към темата. Но все-пак си го написал. Човешкото съзнание и поведение са рационално, когато са нормални. Това ще рече, че ти си го написал, защото искаш да бъде прочетено, дори и да няма обективна връзка с темата. Защо си искал да бъде прочетено? Хм... Има явно негодувание, че аз съм присъствал на съответното мероприятие. Освен това, импликираш че присъствието ми там е било безполезно и неоправдано... Също така, твърдиш, че администраторите и модераторите не са запознати с правилата... Хм... Нека само да обобщя: използваш мен, за да дискредитираш някого... Долно... Много долно... Толкова долно, че дори не може да се нарече „подло“, а за „коварно“ да не говорим... Не е тайна, че имаш неприязън към мен, но да дискредитираш някого другиго за втори път поради тази причина, при това - този път не само един човек, ами цяла потребителска група... Не мислиш ли, че отиваш твърде далеч? Сериозно... Сега ще те цитирам, как цитираш г-н Волен Сидеров: „Абе откъде ви идват тези ве...“
Хубаво е, че продължаваш да следваш една и съща линия на поведение - показва че не си ненормален... Сега, точно тази линия на поведение не е от най-адекватните, но едно-по-едно...Kristo написа:Може ли аз да ти отговоря на въпроса: Правилото: "Не бъди враг на мод, не дразни мод, не бъди по-умен от мод - защото ще те банне за закуска"Плазмодий написа:Накратко,както многократно отправих въпрос:
Кое от правилата на форума наруши Антоанета?
Сериозно - мисля, че преди отправих апел това с бановете, да бъде общо достояние - като се банва някой да се съобщава как е решено, гласуването си е тайна, но резултата може да се сподели, причините... елементарни неща, които се правя с copy/paste от модераторския раздел със съответния "наказателен пост" от темата за банването на някого. Вместо да си се закачат по темите в този раздел, да вземат да ти обяснят за Антоанета? Несериозно е, някакси, дори си помислих, че никой не чете този раздел и не го модерира, че чак си се молим за отговори, като братчетата на Гаврош...
И не съм убеден, че е имало някакво нарушаване на правилата от нейна страна. Има и един друг такъв казус - Кика-Кристина и Циндил-Пиндил: двамата са помолили да бъдат баннати от форума, тук идва въпроса възможно ли е всеки да избира бан-а си и дали трябва да го получи? И може ли аз да изпрося бан за няколко души дето ме дразнят? Ей така, в стила на Циндил-а...![]()
Не знам, кой как теб те е издразнил (или може би знам?), но генерализираш от единичен случай за целия екип. Усещаш ли, че е някак...неправилно?Освен това, никъде не пише, че съответният екип дължи каквито и да е обяснения на когото и да било. Както споменах вече - да, има място за развитие на правилата... Като имаш предложения - пиши в съответната тема и може да намериш подкрепа за тях...
Колкото до ban-овете по избор - не виждам, защо администраторите биха отказали комуто и да е добросъвестната си подкрепа в това отношение... А ban можеш да поискаш само за себе си... Дори се изкушавам да ти го предложа..., но няма...
Съвсем несъгласен съм - има много (качествено и количествено) стойностни хора, които са способни да водят дискусии на адекватно равнище... Но нека приема, че това ти изказване е било просто гротеска...Kristo написа:Нека бъдем честни - във форума е имало, има и ще има доста по-красноречиви примери за простотия, ограниченост, глупост, изкуствени или естествени образи и т.н. Думите ти са лишени от смисъл в тази връзка - ако банваха всеки отговарящ на това описание, форума щеше да си е само 1 тема - Мила и Лорд си пишат за книги и тва е...
Имаше ли сметки и схеми? Моля те, предостави ми препратка към съответното място, където това се е случвало - може пък аз да съм забравил... А правилата са достатъчно либерални, без да създават предпоставки за хаос... „Каквото не е забранено...“ А нападката ти, снизходителното ти отношение и насмешливостта в последното цитирано горе изречение са доста некоректни... Някак си неуважително ми се струва... Което винаги е контрапродуктивно...Kristo написа:Инак за "Размисли и страсти" имаше агитации за кого да се гласува и преди Антоанета, имаше сметки как да се гласува, имаше схеми... виж седмици по-рано, ест. няма как да знаем за всички тайни договорки и преговори кой за кого да гласува. Пък и в правилата на темата не се казва, дали имаш право да кажеш на другарчето да гласува за някого, или че е забранено. Струва ми се че си изсмукваш причини за бан от пръстите, по-лесно е да редактирата правилата със * (= важи за когото си поиска автора...)
Хм... Кажи на кой курс за врачки си ходил, че така сигурно и уверено се изказваш за което и да е потенциално събитие... Аз, се имам за редовен форумен, пък има неща за другите редовни форумци, които бих искал да науча и не са вътрешни лафове... И...„обикновени неща“?!? Ъм... Можеш ли да го дефинираш това словосъчетание? И допускаш ли, така - съвсем случайно, че е възможно всеки да си има собствени критерии за „обикновни“ и „необикновени“ „неща“? Като не ти е интересно - просто не чети/пиши/участвай... Много е лесно, всъщност...Kristo написа:Една тема с Антоанета щеше да е много по-интересна отколкото последните 10-15 теми взети заедно, да ми се обижда никой, но редовните форумци си знаят всичко и си се питат неща, които те си разбират само, а останалите питат обикновенни неща...
1. Ти не би искал да игнорират снизходително една твоя потенциална (бъдеща?) молба за възвратен бан, нали? Искрено се надявам да ти се обърне сериозно внимание, ако/когато го пожелаеш...Kristo написа:1. Крематори не е вчерашна, веднага да се върже, а просто може да игнорира такова мнение с усмивка и да се повеселите в мод. раздел за сметка на Антоанета. Да не говорим дали някой може да и' заповядва да прави нещо си.
2. Сравнението с ШЕФ е неуместно, остави Антоанета - АЗ не искам да имам шеф! Не знам как е при другите, но идеята "ШЕФ-а" ми се струва странна - тва е форум, ммс. Какво значи шеф? Модераторите и администраторите не са шефове, а служители, които се грижат за форума и т.н. Ти ако искаш да си шеф, регистрирай си фирма...
2. Съвсем не са „служители“, а доброволци. И е видно, кой е пропускал (телом или духом) лекциите по ОИТ - не можеш да си регистрираш „фирма“ - просто няма такова законово понятие... Терминът е „предприятие“, уважаеми колега.
Ами... Как да ти обясня, адекватно е да се отнасяме към първите мнения на новите потребители сериозно... Тако се изсипе много „простотия“ наведнъж в първите мнения, логично е да не бъде харесан потребителят. Ти даде чудесен пример със себе си (защо ли никой не е изненадан?): първоначално, мненията ти бяха...разтоварващи и на една неутрална позиция по почти всеки въпрос; след това, малко му отпусна края и започна една тривиална откриваща градация, която обаче се развива(/ше) с темпове, при които всички останали могат да се адаптират и (при желание) да придобият резистентност към това, което не им се нрави...Kristo написа:Факт е само, че никой не прие "тази изцепка" като хумор, а насериозно. Или ако го кажа аз или който и да е друг е шегичка, а ако го каже Антоанета - "тя сериозно го мисли, да я изгорим на кладата"
Навлязох в „любимата“ си поредица мнения... Сериозно. Не е нарушила правилата? Сиииигурен ли си? Защото може да е псувала потребители на ЛС, които потребители да са изплакали и, след обсъждане на ситуацията, да е била ban-ната... Не твърдя че това се е случило, само показвам, че това не можеш да го знаеш и е вариант, при който правилата биха били нарушени сериозно и би имало една напълно достатъчна причина да е ban-ната съвсем легално. „Гледано е на нея с особено мнение“ и „всички модератори са гледали на нея с лошо око“, а? Как знаеш това? Влизал си в главите на всеки един член на модераторският екип?! Как го постигаш? Научи ме, моля те - веднага зарязвам правото и отивам да завладея света... И гледам всичките твърдения, които сипеш, без да можеш да докажеш нищо, просто защото те просто са недоказуеми, защото лежат върху асумпции, презумпции и отношение... Почти съжалявам, че си се изложил да ги представиш дори... Да погледнем някои...:Kristo написа:Сериозно ли? Тя не е нарушила правилата, гледано е на нея с особено мнение. Всички модератори са гледали на нея с лошо око. Била е нарочена едва ли не за обществен враг номер 1 на форума (а аз си мислех, че аз съм черната овца, боже, колко хляб имам да ям...) - е банната ей така за кеф. Не е своеволие - да реша да си издухам носа с лявата ръка, вместо с дясната - това е своеволие, това което сте направили с Антоанета е саморазправа, ползвайки дадени права.
Наистина ли? Кой я е нарочил? Ти откъде знеш?Kristo написа:Била е нарочена едва ли не за обществен враг номер 1 на форума...
О, нали вече покрихме параграфа за всевижащото и всезнаещото същество, което се изкарваш с такива твърдения?Kristo написа:...е банната ей така за кеф...
Рече и отсече... Неразполагайки с нито един материал по делото...Kristo написа:...това което сте направили с Антоанета е саморазправа...
Обори двете гореспоменати от мен възможности тогава. Мотивирай отказ за ban на потребител, който си го е поискал и за отказ на ban на потребител, който е пращал обидни лични съобщения на други потребители...Kristo написа:Подозирам, че каквито и да им мотивите мога да оборя всичко
Това са част от възможните насоки, в които може да се доразвие регламентацията на форума, която споменах че съм съгласен, че трябва да се усъвършенства, но не и да се претрупва...Kristo написа:в смисъл мога да оборя тва за айпито, тва за флуда, спама, "гафа с модерирането", това че тези хора я смятат за тъпа, и каквото там си измислят... Забележи, че някой от тези причини за бан ги няма както в правилата, така и по другите форуми...
Оу... Амнести Интернешънъл и Майка Тереза в едно...Нали не мислиш сериозно, че някой би хванал вяра на тези ти думи? А по-страшно - наистина ли вярваш, че си такъв? Самозаблуда ще да е, защото иначе би се получил парадокс: всички сме чели много за властното ти и винаги гладно его, което го е грижа за него си само, независимо от другите, като често си служи с неморални средства... И изведнъж - хоп - „Аз съм завършен, подготвен и справедлив алтруист!“. I think not...Kristo написа:Не знам, може би винаги излизам адвокат на "беззащитните и онеправданите"...
А! Да си дойдем на думата - ти вярваш, че „твоята теза“ (нищо, че има потребители, които споделят нагласата ти) е правилната (нищо, че никой няма право да вменява никому критерии за „правилно“ и „неправилно“) и „проблемът“ е, че не си сложил ти черното петно... Но това не ти пречи да наливаш мастило, нали...?И защо му е на когото и да е да се прави на какъвто и да е?! Колко годишен стаж имаш в модерирането на форуми? А не допускаш ли, че хората може просто да си вършат работата, която вършат в услуга на това микрообщество?Kristo написа:вярвам, че моята теза е правилната, и че е извършена неправда. Съответно ми се струва, че не съм единствения, който мисли така, аз дори държа час по-скоро черното петно върху модераторския екип да бъде изтрито. Проблема е, че не съм го сложил аз, а те самите... като екип или като индивидуалности. Не е честно, целия екип да е под прицел, заради някой решил да се прави на шериф "за благото на форума".![]()
Вече споменах - никъде никъде не пише, че който и да е е длъжен по какъвто и да начин да обяснява на нас - потребителите - каквото и да е от тези неща.Kristo написа:Не знам дали е имало гласуване, но съм оптимист и вярвам, че е имало.
Дали са ползвали правилата като справка?
Дали са се консултирали с нея, не защото тя не иска да я модерират, а за някаква защита?
Дали са действали коректно?
Дали не са вкарали личната си неприязън или са действали коректно според случая, както с другите баннати?
Не се притеснявай толкова за чуждата съвест - започни от някъде по-наблизо...Kristo написа:И обяснението за "Размисли и страсти"?
И какви ги говореше Роджър, за това, че тя го дразнела щото е тъпа?
И т.н. все въпроси, на които аз не искам отговор за себе си, искам те да си го отговорят пред тях си....
![]()
Започвай да си чешеш ръчичките на клавиатурата - разнищи предоставените от мен положения, щом си толкова самоуверен...Kristo написа:Вече ме сърбят ръчичките да видя мотивите и да ги разнищя... И съответно да им дам причина още 2-3 часа да си се съвещават за нови - но какво пък, лято е, ваканция, нощта е пред тях...
Призовавам това искане да не бъде удовлетворявано, ако/докато правилата не се променят по начин, по който ще изисква това!Kristo написа:Призовам и към "присъдата" да има и линк и цитат от нарушените правила, доказателства за тяхното нарушаване и някой да гарантира, че никой не е действал според личната си негативна нагласа, а е бил честен и справедлив. И това предполагам ще приключи темата...
Закъснял си - делото май е приключило...Kristo написа:Това е което исках да кажа, нека Прокурора прочете обвиненията...![]()
Ами давай - чакам между 20 и 100 потребителски имена със съответната категоризация/категоризации към тях...Kristo написа:Извинявам се на всички, за тези си постове, но мога да ви изброя 20 души дето флудят и спамят повече от Антоанета. Мога да ви изброя и толкова с два и повече акаунта. Мога да ви изброя 20 души по-безгранично тъпи от нея. Както и 20 души, които дразнят администрацията на форума, повече от нея, и преди още тя да се появи.
Пак знаеш... Ех, искам и аз така... Както твърдиш, това не са критерии за ban-ване... Защо твърдиш обаче, че сега са били?Kristo написа:Да не говорим, че тези критерии или повечето от тях не се критерии за банване. И тя е била оценена на базата на лична неприязън, а не на реалното съотношение на нещата у форума.
Надявам се, досегашната ми разработка те удовлетворява... Пък „справедливост“ е доста аморфно понятие... И никой не е длъжен да се съобразява с твоето виждане за него, колкото и да ти е неприятно да го прочетеш...Kristo написа:Извинявам се че лекинко "прекалявам". Искрено се надявам да ме обориш ти или някой друг, за да почувствам, че все пак справедливост има.
Може пък да не искат да кажат, но да се измъкват малко непохватно от отговорът... Някои дори може да не знаят... И? Решението си е решение. Тяхна работа си е как го взимат. Тяхна работа си да си пазят съвестта чиста - големи хора са. Ама няма проблем - ти си човъркай...Kristo написа:Казано с други думи - никой няма идея, защо сте бамнали Антоанета...некви правила, нещо, ала-бала...
Вкарваш ли се вече във филма? Сандра Бълок да е претичвала пред вас скоро? Ако да - пиши на Blood Countess за съвет...Kristo написа:или решението на Казуса "Антоанета" е "Абре не подозирайте конспирации бре..."
Принципно подозирам конспирация, само като ми кажат "Не подозирай конспирация"...![]()
![]()
Съвсем не - има известно количество потребители, чиито мнения са в нарушение на правилата и са доста несимпатични на болшинството, но въпреки това и масата потребители, и модераторският екип показват толерантност към тях. Писах другаде - ако няма лошо, не можеш да се израдваш на хубавото.Kristo написа:Въпрос: Какво значи "И щяхме да сме си много по-симпатични." - да бамнем тези кои не са ни чак толкова симпатични?
Може, разбира се! Чудесно го каза! Прав си! Сега бързо намери огледало, ако желаеш да си онагледиш думите...Kristo написа:Въпрос: Ако перифразирам "важното е да има с какво да си правим сутрешната гимнастика на пръстетата" - може да стане така "важното е да има с какво да си начешем егото сутринта" - нали?
Ами аз ще попитам - в двете посочени от мен ситуации - по каква логика би й се дължало извинение? И защо да й се маха ban-а, ако сама си го е поискала? В другият вариан, мисля че бих задал отговор, такаче ще го спестя... И така си оставаме симпатични.Kristo написа:И отговоро на "Като е банната, а изгаря от липсата на форомо, да ходи да си направи нов акаунт отнякъде и да си пише, какво толкова?!"
- Ами примерно да и' махнете бана, да я уведомите, че може да посещава отново форума и да получи извинение.
Мисля, така ще сме си най-симпатични...![]()
Бил си ти... Но, да - трябва всички да са наясно, че ти си мнооооого навътре в цялата „игра“...Kristo написа:О, повярвай ми бил съм свидетел на такива отношения помежду им че...ровене в дълбините на отношенията
между администратори и модератори...
Мотиви, аз лично, се надявам да не дочакаме. Казус няма. Отивай да си играеш с маркуча/лейката. А за Сидеров...но хайде да съм политически коректен и да си затрая...Kristo написа:И да чакаме ли мотиви за бана (което ще реши казуса) - не за друго, да знам дали да следя темата, все пак трябва да ходя да поливам цветята...
пс: в момента се чувствам като Волен Сидеров, нямах идея, че е толкова приятно всъщност...
Накратко - учудващо логични думи. Последните пет, по-точно... Не е като да не беше предоставена обективна причина за ban-a - сама е пожелала... Това, че са били посочвани и необективни такива, няма никакво значение и влияние върху ситуацията. И така поставена ситуацията - не е „наказание“... Наказание е само за всички, които бяха въвлечени в безсмислени дискусии и за всички, които бяха „омазани“ с произволни бълвочи и инсинуации...Kristo написа:Накратко казано - група форумци са учудени от бамването на Антоанета в някакви теми из разделите, на поставения (от чисто любопитство) въпрос получават серия от отговори "ами, тя има два акаунта", "ами тя ни дразни" и тем подобни. След справка с правилата, се оказва, че нито една от изтъкнатите причини... не същестествува. Демек - няма обективна причина за наложеното наказание. В следствие на което мненията бяха преместени тук и се заводи дискусия, която все се насочва към това, как модераторите си вършат работата, а мен това не ми е проблема, нито ми влиза в работата.
Надявам се и да не се разбере, поне ако/докато не се променят правилата. А за хапчетата - не ти вярвам...Kristo написа:Моите въпроси бяха около мотивите за това решение, както и детайли около него. Защото досега не разбрахме какво е породило бамването. Ако си виждам конспирации и розови слончета - проблема си е мой, пия хапчета за това. Но е адски смешно на въпроса "какви са причини да бъде бамната" да прочета "абе, не подозирайте конспирация"... в смисъл - ако има някакви причини за бан-а, нека ги чуем. Ако не, нека си шикалкавим по темата и да я пълним с глупости, вкл. и този мой пост...![]()
Туй то...
Според мен, Kristo само си раздухва огъня (не знам защо - ОТП е далече и още не го грее?), словоблудства си полуприкрито, разрежда малко житото с плява и си се забавлява... Без значение как и кому би навредило това... Деца - какво да ги правиш...
Ангел
П.П: Подписах се. Заставам зад всяка една своя дума. Ако мнението ми като цяло, или част(и) от него противоречат на правилника, моля да бъда уведомен от оправомощен потребител (администратор/модератор), за да направя необходимите корекции. Мнението е само и единствено мое. Никого не обвързвам с позициите, изразени в него.

- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
rogertaylor написа:Ще ме бият колегите през пръстите, ама както казах и в обсъжданията - да ви дадем един кавал и да ви играем хоро по мелодията, не щете ли?
Държиш се арогантно с потребителите откак си станал мод,развиваш едни и същи теории в няколко теми,хвърляш гръмки фрази за шефове и командване,заплашваш?!?Мога да дам още твои цитати в потвърждение на горното,но просто не ми се търси.Според мен и за мен целият панаир с Антоанета тръгна от тебе и необмислените ти на моменти изказвания.Ако ти не беше бил тъпана по целия форум,че била тъпа затова трябвало да се банне и не измисляше куп безмислени причини за бан,то сега тая тема нямаше да я има и аз нямаше да пиша това.Да прав си,аз лично не съм адският радетел за справедливост,защото от опит знам,че по форуми точно такива дрязги раздразват дадени хора и стават неща,които не желая,а и наистина уважавам екипа като цяло и досега никога към никого не съм имал никакви претенции.rogertaylor написа:Само не осъзнават, че чрез този сеир буквално опъват нервите на търпеливи хора, които си губят свободното време, за да може този форум да съществува в този си вид, да е чист, подреден (доколкото е възможно) и на потребителите да им е приятно да пишат. Продължаваите - в един момент може да се усети нечия липса, но ще е късно
Започнах да се занимавам с въпросния "казус" именно защото ти ме издразни с държанието си спрямо всичко свързано с Антоанета,както и с отношението си към редовия потребител като цяло.
Разбирам,че се обсъжда информационна тема за баннатите и ще се радвам да се запозная с причината за решението.Не за да държа сметка,а за лично удовлетворение
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
Заплашвам?! С какво, бре?Плазмодий написа:rogertaylor написа:Ще ме бият колегите през пръстите, ама както казах и в обсъжданията - да ви дадем един кавал и да ви играем хоро по мелодията, не щете ли?Държиш се арогантно с потребителите откак си станал мод,развиваш едни и същи теории в няколко теми,хвърляш гръмки фрази за шефове и командване,заплашваш?!?Мога да дам още твои цитати в потвърждение на горното,но просто не ми се търси.Според мен и за мен целият панаир с Антоанета тръгна от тебе и необмислените ти на моменти изказвания.Ако ти не беше бил тъпана по целия форум,че била тъпа затова трябвало да се банне и не измисляше куп безмислени причини за бан,то сега тая тема нямаше да я има и аз нямаше да пиша това.Да прав си,аз лично не съм адският радетел за справедливост,защото от опит знам,че по форуми точно такива дрязги раздразват дадени хора и стават неща,които не желая,а и наистина уважавам екипа като цяло и досега никога към никого не съм имал никакви претенции.rogertaylor написа:Само не осъзнават, че чрез този сеир буквално опъват нервите на търпеливи хора, които си губят свободното време, за да може този форум да съществува в този си вид, да е чист, подреден (доколкото е възможно) и на потребителите да им е приятно да пишат. Продължаваите - в един момент може да се усети нечия липса, но ще е късно
Започнах да се занимавам с въпросния "казус" именно защото ти ме издразни с държанието си спрямо всичко свързано с Антоанета,както и с отношението си към редовия потребител като цяло.
Разбирам,че се обсъжда информационна тема за баннатите и ще се радвам да се запозная с причината за решението.Не за да държа сметка,а за лично удовлетворение
Аз никога не съм твърдял, че се държа по най-пристоиния начин, но както може и да се потвърди - съм казал, че не смятам правата си (колкото и ограничени да са) за някаква привилегия или "защита" от бан. Напротив - както съм с права, във всеки един момент бих могъл и да съм без
И още нещо - аз винаги изразявам мнението си както го мисля, дори във форуми, където нямам права
Колкото до първия цитат - прямо, грозно може би, но съвсем вярно. Защото темата се изврати в един момент от "да разберем защо е банната Антоанета" в "имаме право да знаем кои и за какво е баннат". Имам "скромен" опит във форумите и ще кажа, че това рано или късно води към изостряне на отношенията потребители - екип.
П. П. И пак ще ме бият колегите, ама вече навикнах
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Хах, някой хора, толкова не искат Антоанета във форума, че са готови да жертват 4-5 часа от личното си време, за да се изкажат против нея... или против мен.
Ммм нека да видим, какво домашно имам този път:
2. Екипа не дължи обяснения на мен, бях го написал - той дължи по-скоро обяснение пред себе си, дали е действал според правилата в дадения случай. И въпреки това, не ми пречи да задам въпрос от този тип към тези, които са взели решението. Или настояваш, че не е добре да си вра носа, където не ми е работа? Защото ще изкарам на показ, не каквото трябва. Сам си отговори, може и да не пишеш тук.
Не е нужно да си интелигентен, умен или дори да си нормален, за да направиш логическото съждение - щом тя е най-новия потребител в класацията и за 1 седмица успя от последното място да стигне по гласове до първото, значи има интерес - това прави една потенциална тема много по-интерсна от другите, избрани ей така, защото им е дошъл реда. Ако на тебе не ти е интересно - просто не чети/пиши/участйва... Много е лесно, всъщност
2. Всъщност съм бил на всички лекции и упражнения, но щом искаш - злобей, в твоя стил си е...
2. Като си гледал цялата тема, я кажи, някой отрекал ли е тези обвинения?
<тук следват извадени от контекста и злобно коментирани цитати, които нямат връзка с темата>
... и докъде стигнахме?
Но стига с глупостите, аз също като Плазмодии, съм издразнено от цялостното негативно и широкопоказвано мнение за Антоанета. Не мога да твърдя, че Роджър го е правил или че е някой друг. Просто това съм усетил.
Ммм нека да видим, какво домашно имам този път:
Ха, къде ги видя тези пропуски в правилата. За мен всичко си е написано като хората и е ясно. Просто хората не са си работили по тях, като са взимали решение. Нелепо е да се правят допълнения специално заради 1 потребител... това само ще покаже личното отношение към този потребител.Хм... Да речем че има пропуски в правилата... Но, нали знаеш, не може всичко да се регламентира - не знам, доколко си посещавал упражненията при Пиперков, но се надявам не си пропуснал примера с пруското законодателство (не днешното, разбира се) и знаш до какво води пререгламентацията... Ако не - жалко за теб... Но нека приема за относително обективна позицията, че са необходими допълнения към правилата, така че да ни се спести безсмисленото мрънкате покрай подобни на настоящата ситуации... За г-н Волен Сидеров - по-късно...
Тя пожела бан на първия си профил, но регистрира втори, който също е баннат. И приеми, че ако това беше причината за бан, някой щеше да го каже и да няма такава тема изобщо. Щом не са го ползвали като мотив за бан, значи не е това причината...А хайде сега да се напънеш самостоятелно и да се сетиш, че може да си е поискала ban-a... Което е уважително и модераторският и администраторският екипи нямат причина да не я ban-нат. Ergo, не е необходимо да има нарушаване на правилата, за да бъде ban-нат потребител. След като публично пожела да й бъде спрян достъпът до форума (повече от два пъти, ако не ме лъже паметта), а и няма как да знаеш, колко точно лични съобщения съдържат това й желание, не виждам какъв е проблемът да допуснеш като възможност администраторите и модераторите да си действат съвсем добросъвестно в ситуацията...
По-логично е да приемем, че всички са съгласни с тезата ми.... Дори и ти не я отричаш...Бла-бла-бла... Търкаме клавиатурата и си чешем егото... Това, че никой не е жертвал от времето си, за да навлиза в полемики с теб (съответно - с много съмнителна стойност), съвсем не означава, че изказването ти е вярно... И какво - само се фукаш, че имаш достъп до „скрития раздел“, що ли...?
Е, като не си виждал такава, защо коментираш?Виж какво написах по-горе - тази причина ми се струва доста „логическа“ (да не говорим, че правилната форма е „логична“)... А правилата са си правила. Адекватни, неадекватни - правила са. Ако се опасяваш от саморазправа, неспазването на правилата само дава повод да се легализира тази така наречена „саморазправа“... Дали си се замислял? А защо да се страхуваш изобщо от саморазправа? Аз такава не съм виждал... Остри мнения от потребители-модератори - да, саморазправа - не.
Целия цитат не е по темата, да не говорим че пак ме намесваш в някакви интриги, при положение, че казус е Антоанета и бамването и'. Аз съм просто любопитен потребител по темата. Ако не ти харесва темата, не я коментирай.Та и аз да започна отдалеко...
бла-бла-бла... <много дълго за цитиране>
1. "ненормален" е доста крайно твърдение, готов ли си да защитиш думите си и да си понесеш съответни последствия (изтриване на поста, заради груб език)?Хубаво е, че продължаваш да следваш една и съща линия на поведение - показва че не си ненормален... Сега, точно тази линия на поведение не е от най-адекватните, но едно-по-едно...
2. Екипа не дължи обяснения на мен, бях го написал - той дължи по-скоро обяснение пред себе си, дали е действал според правилата в дадения случай. И въпреки това, не ми пречи да задам въпрос от този тип към тези, които са взели решението. Или настояваш, че не е добре да си вра носа, където не ми е работа? Защото ще изкарам на показ, не каквото трябва. Сам си отговори, може и да не пишеш тук.
Ама ти сериозно ли? И всяка седмица, всички гласуват произволно за даден юзър, без да си правят сметката, кой ще спечели и кого ще разпитват. Ти като гласуваш, следваш ли стратегия, или всеки път си теглиш жребии, за кого да гласуваш? Ако 2 души съгласуват гласовете си с цел да бъде избран или не-избран някого, това не е извън правилата, именно това прави гласуването интересно. А за нападката - не търси под вола теле.Имаше ли сметки и схеми? Моля те, предостави ми препратка към съответното място, където това се е случвало - може пък аз да съм забравил... А правилата са достатъчно либерални, без да създават предпоставки за хаос... „Каквото не е забранено...“ А нападката ти, снизходителното ти отношение и насмешливостта в последното цитирано горе изречение са доста некоректни... Някак си неуважително ми се струва... Което винаги е контрапродуктивно...
Хм... Кажи на кой курс за врачки си ходил, че така сигурно и уверено се изказваш за което и да е потенциално събитие... Аз, се имам за редовен форумен, пък има неща за другите редовни форумци, които бих искал да науча и не са вътрешни лафове... И...„обикновени неща“?!? Ъм... Можеш ли да го дефинираш това словосъчетание? И допускаш ли, така - съвсем случайно, че е възможно всеки да си има собствени критерии за „обикновни“ и „необикновени“ „неща“? Като не ти е интересно - просто не чети/пиши/участвай... Много е лесно, всъщност...
1. Няма да го пожелая, не влизай в размишления.1. Ти не би искал да игнорират снизходително една твоя потенциална (бъдеща?) молба за възвратен бан, нали? Искрено се надявам да ти се обърне сериозно внимание, ако/когато го пожелаеш...
2. Всъщност съм бил на всички лекции и упражнения, но щом искаш - злобей, в твоя стил си е...
Хах, какво общо имам аз с целия казус, че пак някакви интриги пускаш, ако искаш тема за мен, пиши си там, това не ти е по темата.Ами... Как да ти обясня, адекватно е да се отнасяме към първите мнения на новите потребители сериозно... Тако се изсипе много „простотия“ наведнъж в първите мнения, логично е да не бъде харесан потребителят. Ти даде чудесен пример със себе си (защо ли никой не е изненадан?): първоначално, мненията ти бяха...разтоварващи и на една неутрална позиция по почти всеки въпрос; след това, малко му отпусна края и започна една тривиална откриваща градация, която обаче се развива(/ше) с темпове, при които всички останали могат да се адаптират и (при желание) да придобият резистентност към това, което не им се нрави...
1. Защо тези потребители не се докоснаха до темата и да спомена, че са се оплакали и с това са предизвикали банването и'? ЛС-тата са си лична информация между 2ма души, която не може да се ползва за бан. Но ако може имам пример - ти също си давал нелицеприятни мнения за други потребители на ЛС, тези ЛС са ставали достояние на модератори. По тази логика, трябва ли да бамнат и теб?Навлязох в „любимата“ си поредица мнения... Сериозно. Не е нарушила правилата? Сиииигурен ли си? Защото може да е псувала потребители на ЛС, които потребители да са изплакали и, след обсъждане на ситуацията, да е била ban-ната... Не твърдя че това се е случило, само показвам, че това не можеш да го знаеш и е вариант, при който правилата биха били нарушени сериозно и би имало една напълно достатъчна причина да е ban-ната съвсем легално. „Гледано е на нея с особено мнение“ и „всички модератори са гледали на нея с лошо око“, а? Как знаеш това? Влизал си в главите на всеки един член на модераторският екип?! Как го постигаш? Научи ме, моля те - веднага зарязвам правото и отивам да завладея света... И гледам всичките твърдения, които сипеш, без да можеш да докажеш нищо, просто защото те просто са недоказуеми, защото лежат върху асумпции, презумпции и отношение... Почти съжалявам, че си се изложил да ги представиш дори... Да погледнем някои...:
Елементарно, Лонгбоу, следя форума, по повечето раздели. Говоря с много форумци и то за нея и съм слушал всевъзможни мнения за нея. И си правя изводи.Наистина ли? Кой я е нарочил? Ти откъде знеш?
Дано те удовлетворява теб, защот като цяло е лична нападка към мен, без изобщо да си се придържал към темата. Дано си я имаш запазена, защото в момента в който си пусна постна ще ти я репортна за груб език, офтопик и каквото още забележа. Забавлявай се...Надявам се, досегашната ми разработка те удовлетворява... Пък „справедливост“ е доста аморфно понятие... И никой не е длъжен да се съобразява с твоето виждане за него, колкото и да ти е неприятно да го прочетеш...
<тук следват извадени от контекста и злобно коментирани цитати, които нямат връзка с темата>
... и докъде стигнахме?
Ако си си играл цял ден да пишеш това мнение, за да ми противостоиш, явно си се прецакал. Темата не е за мен, и какво искаш да ми кажеш за мненията, а за банването на Антоанета - можеше да си кажеш мислите с кратък пост от 2-3 изречения, или изобщо да не пишеш. Щом държиш да има заяждане, е редно да помислиш кой се държи като дете...Според мен, Kristo само си раздухва огъня (не знам защо - ОТП е далече и още не го грее?), словоблудства си полуприкрито, разрежда малко житото с плява и си се забавлява... Без значение как и кому би навредило това... Деца - какво да ги правиш...
Но стига с глупостите, аз също като Плазмодии, съм издразнено от цялостното негативно и широкопоказвано мнение за Антоанета. Не мога да твърдя, че Роджър го е правил или че е някой друг. Просто това съм усетил.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
Re: НЕ-казусът "Antoaneta"
Като цяло, ще гледам това ми мнение да е възможно най-кратко и само и единствено с цел елементарна и незадълбочена лична защита, защото едно добро количество Личности ме помолиха да се въздържа от продължаване на този тип разговор...
И чак да ми се изтрие мнението, заради груб език...
Ами ок - ако има някакъв проблем, нека компетентен потребител да ме уведоми и/или санкционира. Нямам против.
2. Объркан съм - хем не ти дължи обяснения, хем ги искаш?
(Ако не ги искаше, нямаше да задаваш въпросите публично, ами щеше да драснеш едно ЛС на всички модератори от сорта на: „Така-и-така, загрижен съм за вашата съвест и дали знаете какво правите - само да ви кажа, че е хубаво да си тговорите на този-и-този въпрос, ако искате...“)А какво изкарваш на показ, си е лично твоя грижа и не виждам, как засяга мен и защо да отговарям на този въпрос пред когото и да е.
(Сериозно - поздравления: ти си първият, който ми приписа това качество...)
Колкото до личното съобщение, към което правиш референция, няколко пъти ти предоставих възможността да не го получиш. Изпратих ти го, написано откровено, учтиво и без следа от грубост. Не знам, защо се засягаш...
2. Обвиненията не са отречени, защото са толкова безпочвени, че не го заслучават...според мен. Това, че не са отречени, не ги прави и потвърдени.
Прави там, каквото пожелаеш... Но не беше лична нападка... Вкратце, показах несъстоятелността на твоите аргументи, безпочвеността на твоите твърдения и липсата на какъвто и да е „казус“... Уязвих методиката ти на водене на спора, която изместваше фокуса от темата от ban-а на потребителя към недоволството ти от медераторският екип (или поне от техните действия) и показах отношението си към цялата история...
Ето едно съвсем директно изказване:
Antoaneta/Jenna ме дразнеше, но бях способен да игнорирам мненията й без да бива ban-ната... Не ми беше интересна. Дали пише, или не пише в този форум, на този етап, ми е напълно безразлично. Защо е ban-ната, също не представлява особен интерес за мен. Мислех да пропусна темата изобщо, докато не видях референция към себе си в едно мнение, което беше в ущърб на достойнството на други хора... Толкова.
Единствената причина да не отговоря на цялото ти мнение, Kristo, бяха съветите и молбите на Хора, на които държа. Спи спокойно тази нощ, че и занапред - повече по темата няма да пиша... А кой - крив и кой - прав... Нека всеки решава за себе си, според личните си разбирания...
Ангел
1. Ако се върнеш и прочетеш внимателно цялото ми мнение, неизбежно ще забележиш, че приписах на „нормалните“ хора качества, способности и умения като рационално и логично поведение. В цитираното от теб, твърдя че не си ненормален. Не виждам, защо това би те засегнало, и защо го възприемаш като крайно твърдение, на което приписваш негативен смисъл...1. "ненормален" е доста крайно твърдение, готов ли си да защитиш думите си и да си понесеш съответни последствия (изтриване на поста, заради груб език)?Longbow написа:Хубаво е, че продължаваш да следваш една и съща линия на поведение - показва че не си ненормален... Сега, точно тази линия на поведение не е от най-адекватните, но едно-по-едно...
2. Объркан съм - хем не ти дължи обяснения, хем ги искаш?
Добре... Щом така нареждаш...2. Всъщност съм бил на всички лекции и упражнения, но щом искаш - злобей, в твоя стил си е...![]()
1. Виждаш ли колко хора и как се ангажираха с това положение? Кой би се осмелил да каже, че е станал причина за ban-а на съответният потребител, след като има добра вероятност да бъде заринат от тонове критика? И защо да не може да се ползва за ban съответното изпращане на обидни ЛС-та? Ако е на повече от един човек, това би вредило на форума като микрообщество... На мен ми се струва оправдано, но какво ли разбирам...1. Защо тези потребители не се докоснаха до темата и да спомена, че са се оплакали и с това са предизвикали банването и'? ЛС-тата са си лична информация между 2ма души, която не може да се ползва за бан. Но ако може имам пример - ти също си давал нелицеприятни мнения за други потребители на ЛС, тези ЛС са ставали достояние на модератори. По тази логика, трябва ли да бамнат и теб?
2. Обвиненията не са отречени, защото са толкова безпочвени, че не го заслучават...според мен. Това, че не са отречени, не ги прави и потвърдени.
Тъй ли? Много хубаво!Дано те удовлетворява теб, защот като цяло е лична нападка към мен, без изобщо да си се придържал към темата. Дано си я имаш запазена, защото в момента в който си пусна постна ще ти я репортна за груб език, офтопик и каквото още забележа. Забавлявай се...
Ето едно съвсем директно изказване:
Antoaneta/Jenna ме дразнеше, но бях способен да игнорирам мненията й без да бива ban-ната... Не ми беше интересна. Дали пише, или не пише в този форум, на този етап, ми е напълно безразлично. Защо е ban-ната, също не представлява особен интерес за мен. Мислех да пропусна темата изобщо, докато не видях референция към себе си в едно мнение, което беше в ущърб на достойнството на други хора... Толкова.
Единствената причина да не отговоря на цялото ти мнение, Kristo, бяха съветите и молбите на Хора, на които държа. Спи спокойно тази нощ, че и занапред - повече по темата няма да пиша... А кой - крив и кой - прав... Нека всеки решава за себе си, според личните си разбирания...
Ангел

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Хора, вие наред ли сте? Пишете съдържателно, не количествено! Тия чаршафи ще трябва цяла седмица да ги чета. Тъй като темата е деликатна и по нея са изписани мноооооооооооооого редове, все още непрочетени от мен, а има и един доклад, ще я заключа, докато я изчета и ако се наложи редактирам.
Успокойте малко страстите и вземете пример от лаконичната спартанска жена, която, докато подавала щита на мъжа си, който отивал на война, му казала кратко и ясно: "с него или върху него".
Ключ до изриването на Авгиевите обори. Затварям временно кутията на Пандора.
Успокойте малко страстите и вземете пример от лаконичната спартанска жена, която, докато подавала щита на мъжа си, който отивал на война, му казала кратко и ясно: "с него или върху него".
Ключ до изриването на Авгиевите обори. Затварям временно кутията на Пандора.