кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от Loli »

Ами аз поне, искам да уча психология, защото човешкото съзнание и мозък са ми изключително интересни. А химия разбирам по-малко от петокласник, така че не мога да стана невролог ;) Пък го има и момента, че страшно много хора имат прекалено забързано ежедневие за да споделят проблемите си с приятели и роднини и да могат да очакват адекватна помощ. А с времето проблемите и притесненията се натрупват и човек може да се докара до много неприятни състояния. В този аспект психолозите могат да помогнат много, според мен. За това и искам консултативна психология ;) Другото което според мен е важно, е че на запад в момента добрите психолози получават доста солидни суми. Би следвало след няколко години и тук нещата да станат така, въпреки че българинът е упорито животно, като стане дума за ходене на психолог :р
Честно казано самото следване ми е малко трудно да си го представя. Наясно съм, че ще се налага да учим безкрайно отегчителни неща, но си мисля,че като цяло ще е доста интересно. Ако може някой да даде повече инфо за упражнения, практики и проекти ще е чудесно :)
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

И аз съм се устремил към психологията с голямо желание, само че не знам ако ме приемат дали ще съм на същото мнение като се сблъскъм с реалният живот на студента. Както вече четох някаде тук, доста хора кандидатстват за специалности, от които после остават разочаровани. Аз лично се интересувам доста от психология и за мен това е единственето което искам като реализация в живота. Както казах вече, аз ще кандидатствам единствено това(естествено не само в СУ). Съгласен съм с Лоли, че след известно време завършилите психология ще могат да си намерят работа, тъй като работните места ще се увеличат. Но честно казано, никога съм си представял професионалното ми развитие в България. Смятам след като завърша висше, да продължа образованието си в чужбина. Вече дори имам и някои идеи. Но ще видим, както се казва да не слагам каруцата пред коня. Това е от мен.

П.П: м/у другото, си реших проблема с диктовките. Мерси на всички за предложенията :roll:
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Аз лично се интересувам от начина на мислене на хората, какво ги кара да правят своите решения и как постъпват в различни ситуации... Също така откъде идват неврозите и болестите и как хората могат да преодолеят стесът в живота?

В този смисъл психологията е привлекателна наука за мен.
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от debauchee »

абсолютно :alien:
Психологията е наука,единствена по рода си,която те впуска в дебрите на човешкото съзнание и се разиграва борба между самия теб и другите,един вид надрастваш и надмогваш себе си и според мен това е ключът към разбирането и на останалите.(и тва й е чарът и най-голямото предимство 8) )
I've always been an introvert,happily bleeding!
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

arthaz написа:
П.П: м/у другото, си реших проблема с диктовките. Мерси на всички за предложенията :roll:
Дори на мен? :compress:

Причината за моето желание да следвам Психология не е много по-различна от вашата.
Винаги съм усещала, че умея много добре да анализирам хората, да ги усещам, да откривам скритото и да отделям "маската" от дълбоката същност.
Желая да съм полезна с тази своя дарба, да я развия, а дори се надявам в бъдеще да допринеса с нещо новаторско за самата Психология.
Ще се разбере какво ще надробим.
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Brizeida написа:
Разбира се :clown: Явно и не си хванала тънката ирония от по-предният ми пост :) Както и да е :mrgreen:
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

arthaz написа:
Brizeida написа:
Разбира се :clown: Явно и не си хванала тънката ирония от по-предният ми пост :) Както и да е :mrgreen:

Напроооотив, схванах я, затова се майтапя :rr:
Всеки с майтапа си /лудостта си :D
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

знам че се шегуваше, затова и аз реших да вкарам малко майтап( не мога да се сетя за българския еквивалент на outsmart :lol: )
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

arthaz написа:знам че се шегуваше, затова и аз реших да вкарам малко майтап( не мога да се сетя за българския еквивалент на outsmart :lol: )

:rr: Стига флъд и спам, поне се подсетих за една забавна песен. The Hives- Outsmarted :D :D :D :D
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Скъпи колеги кандидат-студенти,

Нещо настъпи тишина.Доколкото разбрах от студентите, не е проблем да посетим някоя тяхна лекция и да видим за какво става въпрос в нашата желана специалност.
Някой възползвал ли се е от тази възможност?
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Хм, за първи път чувам за това. Може би бих го направил, ако живеех в София... макар че едва ли човек би могъл да придобие кой знае каква представа от една лекция. :roll:
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Все пак е възможност .
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Аз бих се възползвала и ще ми е адски приятно, но когато отида в София ;) Което няма да е скоро :D
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Спокойно бе :) ако ни приемат, 4 години ще се наслушаме на лекции. :lol:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Редица преподаватели (като Павел Александров - История на психологията) преподават в няколко ВУЗ - а: СУ, НБУ, ВСУ, ПУ и т. н., така че може да се възползвате :) .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”