Kristo написа:Търговецът на кристал написа:Но в момента, в който някой ми каже, че слуша "фолк" (ааахахаха), червената лампичка светва и пищи - "Бягай, бягай, бягай!".
Това беше най-обидното, дискриминационно и глупаво изказване в целия форум...
Честито!
обяснения?
ок - тъпо е да делиш хората според вкусовете им, това показва че не зачиташ чуждото право да се кефи на такава музика, каквато му харесва. Спокойно половината страна може да те осъди... /това последното е малко вероятно, но все пак.../
Разочарован съм, Търговец, не съм очаквал такова изказване... то те принизява до нивото на тези, които мразиш... че даже и по-надолу....
Ех, Кристо, те твоите изказвания шото са най-умните във форума и това автоматично те прави институция.
Нищо лошо не е казала! Упражнява своето гарантирано от чл. 39 ал.1 от Конституцията на Република България право на мнение.
Офтопик - да, ще намеся малко правни идиотизми, защото като бивш възпитаник на ЮФ и мен не ме беше подминал смехотворният ентусиазъм да се изживявам като меродавен тълкувател на правото, както и да казвам с авторитет кой може и кой не може да бъде съден в дадена ситуация. И всичко това само след 2-3 лекции при декана Колев

И за да те предпазя от неминуемите конфузни ситуации, ще те посъветвам да не бързаш с препратките към настоящата си материя.
А защо тя не е нарушила алинея 2 от същия този член 39, ще попиташ съвсем без право ти, защото в ЮФ, освен всички други високополезни предмети се преподава и Теория на Нахалството и Практическото Му Приложение в Ежедневното Общуване (много добър предмет, в който и до днес съм прилежен)...
Защото тя не казва, че слушащите фолк или уотевър е името на този стил музика трябва да бъдат натикани в БИАД и сградата - запалена. Нито че трябва да се забранява или цензурира. Нито че правата на слушащите тази музика трябва да бъдат ограничавани.
А просто че не намира общуването с почитатели на този стил за обогатяващо. По същия начин стои и моето мнение за слушащите рап. Любимата музика казва много за характера на човека - сетете се това как действа, ако никак не обичаш дадена музика.
И тя признава твоето твърдение, че има и свестни елементи сред контингента от фолк-фенове. С което и аз съм в унисон - сигурно има страхотни хора сред феновете на Фифти Сент. Не ми пука.
Изисква се смелост да кажеш просто и ясно - "Ако слуша фолк, няма да се сприятеляваме. Може да е злато-човек, може да загубя безценен приятел - това е положението! Сори." И аз акламирам подобна смелост да имаш, изкажеш и браниш мнение и гледна точка, ако и на други хора да им се струва странно или неподходящо.
Защо изписах толкова много? Тези, които са стигнали дотук, сигурно се чудят. А и да не се, аз пак ще го напиша.
Търговецът на кристал е едно чудесно момиче и аз считам за чест да я подкрепя в нейната гледна точка. Тя е изключително ерудирана и спазва винаги добър тон и отношение. И винаги си струва да се прочете какво е написала, ако и само за да не се съгласите с нея. Така че е меко казано несъстоятелно да бъде обвинявана в дискриминации, обиди или глупости.