Франкофони,появете се!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Франкофони,появете се!

Мнение от DanaO »

ахаха по принцип,да!Остана ми от времето,в което бях новопристигнала във Франция и когато някой учтив френски "з****к" ме попиташе нещо и ми се налагаше да отговоря "Pouvez-vous repeter svp?" :D ...Когато си търсехме квартира и естествено попадахме почти и само на расисти,които изпитваха душевен оргазъм,когато след като чуеха акцент и моментално започваха да говорят изключително бързо и със завъртяни до полуда думи.... :| ахаха не,че сега положението с граматиката не е същото...но се оправя!Бавно,но славно!Да стискаме жабешки бутчета,че ще е перфектно за 22 юли! :mrgreen:
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Acho »

Здравейте момичета, :) реших да се присъединя към темичката, все пак нали и аз съм франкофон :D :D :D и ще се пробвам и аз тази година с Френски да кандидатствам, пък ще видим до къде ще я докараме :lol: . Вие в кои специалности искате да влезнете най-много?
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Арабистикааааааааа....арабите са ми страст хихихи :mrgreen:

Между другото,здравей единствено момче! :alien:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Ахахаха, да, привет на Ачо. :D
Дана0, и аз точно за арабистика си мислех, до последния момент. Но после видях "икономика с френски" и се влюбих. :drunken: :love5: :lol:
Иначе имам няколко познати в арабистиката, казват, че е трудно, но много интересно. Като цяло май няма да съжаляваш. :)
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

а ти...с какво кандидатства?френски и математика?уф би...съвсем не се разбирам с икономиката...ако има право с френски-ок там съм!Имаш статистика нали?!?!!??!!? ...Трудно ще е .. и аз това си мисля...но нека да ме приемат,после ще му мислим как ще се справяме! :mrgreen:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Да, точно с френски и математика. А иначе даже още първият семестър имахме статистика; до година - пак. Направо не ми говори, 2/3 от групата ни ще си я преговарят до семптември. :?
Трудничко е, обаче на мен ми е интересно... още... :lol: А за право с френски не съм чула, предполагам няма и да чуя. Иначе пък и ние ги учим някои от правата. :alien:
Изображение
V o r b e i
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

Привет отново :wink: . Абе какво сте ги харесали всички тия араби, и една моя съученичка иска арабистика.........
Иначе икономиката си интересна, наисина, още повече и на фреснки..Ама и двамата ми родители са завършили икономика, и аз реших да не продължа семейната традиция... Аз искам, естествено ако си взема изпитита, френска филология :albino:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Право с френски,си беше чиста шегичка...надеждата умира последна! (и най-болезнено.... :? ) Няма да сме колежки,Бети...то се е разбрало още 2002 :mrgreen:
Ако знаете от къде ми дойде идеята за арабистика,ще се смеете като луди...така че...няма да я споделям! :mrgreen: И на френска филология няма да се разсърдя...в никакъв случай даже!Може би тя ще ми е второ желание...но знае ли човек,какво ще измисля в последния момент... :drunken:
Ачо,евала ти казвам!ОТ 13 момчета,в нашия клас...да не излъжа...но май 2-3 кандидатстваха с френски,а още повече, че ти искаш филология!Ще те издиря на изпита,за да ти стисна ръката!
Crematory
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

О, моите наследници :mrgreen:
Успех, деца.
И да не кажете, че не съм ви казала - по-далеч от ФКНФ. :lol:
Или айде да не е толкова общо, нека е по-далеч от катедра Романистика :mrgreen:
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

Crematory написа:О, моите наследници :mrgreen:
Успех, деца.
И да не кажете, че не съм ви казала - по-далеч от ФКНФ. :lol:
Или айде да не е толкова общо, нека е по-далеч от катедра Романистика :mrgreen:
хихихихихихи :albino: :albino: :albino:
Здравей Crematory :)
Мерси за съвета, ама една от причините да избера като първо желание (ако се стигне до избор де :lol: ) френска филология, е благодарение на темите ви "Френска фалология" :)))). Като ги четох си викам това е място за мен :))).
А иначе DanaO и аз много ще се радвам да се запознаем, с повечко късмет може и да сме в една зала :wink: .
Crematory
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

O, Ачо, наченки на мазохизъм усещам :lol:
Успех и здрави нерви ти желая при това положение.
А аз мислех, че ако някой ни чете, хептен ще се отчая :lol:
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

Еми може и леки мазохистични изблици да имам :lol:
Иначе темите ви са много образователни. :wink: Защото все пак получих някаква обща представа какво представлява филологията и за преподавателите които преподават в нея :))), по този начин ако влезна ще бъда малко или много подготвен психически :albino: . Което е много по-добре отколкото да отида някъде където нямам почти никава информация освен тази в Справочника, и да се отчая или разочаровам напълно :).
А и от написаното останах с впечатление, че вольо или невольо за да се завърши трябва да се научи нещо, а не като в някои други специалности в които, единственото което се научават по време на следването е как да пият в космически количества алкохол без да се натравят :lol: .
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Аууу, кой ти го е казал това за напиването, в СУ няма такива хора... :lol: :lol: :lol:
Иначе - това със сигурност не е единствената специланост, в която трябва да учиш; аз съм икономика и също много зор ни дават. :blackeye: Но филологията е чудесен избор ако си решил, че с това искаш да се занимаваш. Успех! :alien:
Изображение
V o r b e i
tutmanika
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tutmanika »

опа :) изкарах 4.35 по математика на предварителния и си викам за6то да не пробвам и изпита по френски да се бутна стопанско или икономика но ни6то не знам по френски ... :) у4ил сьм преди 3 год хахах 1 срок и полойението е много зле и мисля да се ява и да се пробвам да препи6а имам ли някакьв 6анс да препи6а за не6то от сорта на 3.30 3.50 колкото да ми стигне за тия специалности..самия формат на изпита 6те позволи ли да препи6а ... есета,диктовки ако има гора.... ако
:)
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Моето лично мнение е, че не може да се преписва. Аз бях в една малка стая, доста на рядко ни бяха сложили и имаше двама квестори, просто не виждам как можеше да стане. Но не знам при всички ли е било така. :roll:

Тутманик, ако можеш поне малко да си прегледаш граматиката... или всъщност знам ли и аз какво. За един срок може и нищо, и много да си научил. Имай предвид, че не е някакъв супер глупав и лесен изпит и само като се явиш ще имаш 3. Но ако ги поназнайваш, си ок. :)
Изображение
V o r b e i
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”