Право първи курс 2009-2010г

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
iodine
Драскач
Специалност: Право
Курс: първи

Re: Право първи курс 2009-2010г

Мнение от iodine »

В учебника си Милкова гради невероятни изречения... просто нямам думи... неща които могат да се кажат с едно изречения, поради разводняване на текста или използване на изрази, които не са нужни, стават с дължина половин страница, отне ми почти час да дешифрирам първи параграф от първа глава (който Кьосев предаде в не повече от половин страница ръкопис на лекцията)... просто се чудя, дали ще чете така и лекциите, дано там да е по-разбираема. А и определено смятам да надникна и в учебника на Ташев скоро.

А за нечулите, втори поток имаме лекция при доц. Вълев вече всеки петък (вклчително и утре) по ОТД в 272 (от 3 до 6 следобед). Дачев остава по ППУ. Първи поток са си по старата програма и няма никаква промяна.
В името на потока! Втория!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Дам... и аз се сблъсках с учебника на Милкова.. Т'ва нещо мисля, че мога да го използвам доста успешно и за синонимен речник :) Може ли да слага по минимум три синонима на всяка дума?! :mrgreen: не стига, че целият учебник е няма и 300 стр. пък тя си е писала, писалааа... :)

А иначе - как можаха така да ни прецакат хубавата програма на втори поток!? :( Вчера обикалях да говоря с няколко човека дали евентуално може да се направи разместване в понеделник м/у двете лекции на Дачев и първо да се проведе ППУ, а после ОТД, но явно ще се наложи да говоря лично с Дачев в понеделник, понеже само тогава има занятия. А ако не успея да го убедя.. приятна ни 4-часова дупка.. ( която лично аз не смятам да чакам)
:)
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Биби, и аз се включвам в говоренето с проф. Дачев. Идеята за изместване на ППУ е страшно добра, а и в крайна сметка на никого не би попречила тази промяна.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Ни нам дали е добра идеята да говорим много хора накуп с него :roll: Мисля, че така или иначе вече поех иниацитивата, та да си я довърша сама, но от името на всички естествено!
Ще се постарая да съм максимално убедителна, но.. по-добре да не се надяваме много много, защото не е голяма вероятността да се промени програмата. Аз вече говорих с жената, която ни обяви промяната вчера и тя ( освен, че беше грубичка), каза че не можела да променя програмата на проф. Дачев, понеже той искал първо да си изчете лекцията по задължителната дисциплина, а след това по избираемата, понеже не е задължителна за всички. Мисля, че обаче всички забелязахме, че бяха единици тези, които си тръгнаха от ППУ в понеделник. А ако остане сегашната програма с дупката от 4 часа за целия второ поток... малцина ще са дошлите..
Та стискайте палци за понеделник :mrgreen: Дано успеем :mrgreen:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

_sonrisa_ написа: Та стискайте палци за понеделник :mrgreen: Дано успеем :mrgreen:
Ти мани тия работи със стискане на палци, моления и надежди - облечи си къса поличка, едни дълги ботушки, и блуза с дъъъълбоко деколте и котешки грим, съчетан с леко примигване.Това определено ще има въздействие към по-голяма убедителност отколкото нещо друго... :lol: :lol: :lol:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

хахаха ще имам предвид съвета ти :lol: В понеделник ставам в 5 и почвам да се глася :lol:
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

Да, има логика, макар че ако сме отговорниците на групите, може би малко повечко ще се замисли, преди да ни откаже :lol: Нищо, де, дано се съгласи. Въпреки всичко според мен са обмислили този вариант и естествено са го отхвърлили..
Бтв спомням си след съвета, когато асистентът дойде за упражнение, каза, че "имало мноого караници и спорове" :Р

Нашата група пък има друг проблем - по МО никой не идва за упражненията ни. Къде се намираше кабинетът, където можехме да им съобщим?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

WickedWitch написа:Да, има логика, макар че ако сме отговорниците на групите, може би малко повечко ще се замисли, преди да ни откаже :lol: Нищо, де, дано се съгласи. Въпреки всичко според мен са обмислили този вариант и естествено са го отхвърлили..
Бтв спомням си след съвета, когато асистентът дойде за упражнение, каза, че "имало мноого караници и спорове" :Р

Нашата група пък има друг проблем - по МО никой не идва за упражненията ни. Къде се намираше кабинетът, където можехме да им съобщим?
ние имаме упражнение по отп във втоник от 7ч сутринта и от началото на годината никой не е идвал,както не сме имали и упражнения по МО-направо чудесно.
Право,3 курс,13гр
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Може да пробавате в Методическия кабинет - 4 етаж, коридора срещу стълбите, първият кабинет от дясната страна :)
П.П. Знаете ли въобще кой се предполага, че трябва да ви води упражненията по МО?
Аватар
Ues
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ues »

_sonrisa_ написа:Може да пробавате в Методическия кабинет - 4 етаж, коридора срещу стълбите, първият кабинет от дясната страна :)
П.П. Знаете ли въобще кой се предполага, че трябва да ви води упражненията по МО?
Вие също ли още не сте карали ? :shock:
Годо?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

О, не- ние вече два пъти имахме и съм много доволна от асистентката :)
Предложих варианта с методическия кабинет, защото се предполага, че той е връзката ни с преподавателите, пък и вече няколко пъти ходих там по различни въпроси :)
Иначе е много неприятно така.. може ли да сте станали в 5 сутринта и никой да не дойде!? Елементарно уважение няма.. поне да ви предупредят!
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

_sonrisa_ написа:Дам... и аз се сблъсках с учебника на Милкова..
Чак след изпита седнах сериозно да чета странична литература по ОТП и видях, че все пак има смисъл в учебника и, но с толкова странички нищо не може да се обясни като хората и въпросите се превръщат в една каша от общи обяснения. Иначе на едно място пишеше, че "лошият закон е нелегален", което все още не мога да си го обясня :roll:
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

WickedWitch написа:
:lol: И при нас още никой не се е появил
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

хммм ходете поне да питате кои трябва да ви преподава и дали Знае, че трябва да ви преподава въобще :mrgreen:
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Когато ходите да разговаряте относно лекциите на Дачев по ППУ в понеделник, МОЛЯ ВИ опитайте да поговорите и за латинския да е в по-приемливо време, ако ще и в друг ден (примерно петък покрай новия час за ОТД?). Латинският ще е полезен за Римско пък и е интересен, обаче трябва да се седи в Ректората до 21:00, което е кощунство...
В името на потока! Втория!
Заключено

Обратно към “Други”