КСК 2009 - История
- Shawty
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: КСК 2009 - История
Прав си. Аз понеже гледам заглавието на темата, а там периодът, който е посочен, е доста по-късен.. . Затова не съм обърнала внимание на пояснението. Мерси и на теб
.
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Някой знае ли кога ще излезе разпределението по зали и дали може да се провери през интернет 
Изпитът е едва след 3 седмици, така че ще трябва да изчакаш за разпределението. А то най-вероятно ще излезе непосредствено преди самия изпит и ще бъде качено в сайта на СУ.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Абе хора, какъв е шансът според вас да дадат Борис и Славянска писменост като една тема, имайки предвид продължшителността на изпита и обема на двете теми?
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- Anna-Molly
- Пишеща машина
- Курс: първи
аз си мисля че е доста малъкmareto написа:Абе хора, какъв е шансът според вас да дадат Борис и Славянска писменост като една тема, имайки предвид продължшителността на изпита и обема на двете теми?
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Християнизация и политическо развитие на България (втората половина на IX - първите три десетилетия на X в.)
Покръстване на българите и основаване на Българската църква. Дейност на Кирило-Методиевите ученици в България. Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон.
Къде видяхте въпроса за славянската писменост? Има само евентуално точка в темата за Борис за делото на Кирило-Методиевите ученици в България. И на курса на СУ така го преподават.
Покръстване на българите и основаване на Българската църква. Дейност на Кирило-Методиевите ученици в България. Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон.
Къде видяхте въпроса за славянската писменост? Има само евентуално точка в темата за Борис за делото на Кирило-Методиевите ученици в България. И на курса на СУ така го преподават.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Shawty
- От дъжд на вятър
Аз пак срещам някакви затруднения
: може ли някой да ми каже темите по история от миналата година (предв. + редовен) и така и така съм тръгнала направо и темата от редовния по литература
. Не ми върви нещо да откривам каквото ми трябва тия дни..
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Предварителен история:
Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел
Априлското въстание
Редовен:
Обществено-политическа дейност на Георги Раковски
Външна политика на България 1939-1944
Литература:
Подвиг и памет в "Епопея на забравените"
Съпоставете цитатите и осмислете заложените в тях проблеми: "Но стига ми тая награда да каже нявга народа" - от "На прощаване" на Христо Ботев.
"Ако загина на война, жал никого не ще попари" - от "Сиротна песен" на Димчо Дебелянов.
Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел
Априлското въстание
Редовен:
Обществено-политическа дейност на Георги Раковски
Външна политика на България 1939-1944
Литература:
Подвиг и памет в "Епопея на забравените"
Съпоставете цитатите и осмислете заложените в тях проблеми: "Но стига ми тая награда да каже нявга народа" - от "На прощаване" на Христо Ботев.
"Ако загина на война, жал никого не ще попари" - от "Сиротна песен" на Димчо Дебелянов.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
На олимпиадата тази година се падна Кирило-Методиеви ученици и на мен ми беше много весело при положение,че от цялото Средновековие само за това си нямах никаква представаScorpion написа:Християнизация и политическо развитие на България (втората половина на IX - първите три десетилетия на X в.)
- Shawty
- От дъжд на вятър
Мерси, златен си
.
Аз така като гледам.. през 2-3 години се повтарят нещата..
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Да наистина нещата,които се падат са доста предсказуеми...чак нелогично...Shawty написа:Мерси, златен си.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Shawty, check this out
Scorpion написа:Аз като кандидатствах миналата година, забелязах една интересна закономерност:
2003 редовен - "Цъковно-национално движение през възраждането" ; същото на предварителен 2006
2004 редовен - Левски и Каравелов ; същото на предварителен 2007
И си рекох: "Тая година ще има избор от 2 теми на изпита. За предварителния трябва задължително да знам перфектно Априлското въстание, което се падна на редовен 2005 и Аспарух и Тервел, които бяха на редовен 2006." Така и стана - паднаха се тези двете теми.
- Anna-Molly
- Пишеща машина
- Курс: първи
Квото ще да се пада, само да не са славяните, Аспарух и Тервел и Раковски. Всичко друго е ок 
Life's a game but it's not fair... I break the rules so I don't care...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
На мен това ми бяха едни от най-приятните теми. Раковски за Възраждане си беше оферта в моите очи.Anna-Molly написа:Квото ще да се пада, само да не са славяните, Аспарух и Тервел и Раковски. Всичко друго е ок
Но всеки си има свои предпочитания, затова ниски и високи оценки се намират при всяка тема.
Раковски си беше като трън в моите незнаещи очи, но беше малък в сравнение с Външната политика през ВСВ. Най-благодатната за мен тема си беше Руско-турска война. Който я харесва-да не я чака

Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.