Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Re: Комунизмът-чумата на човечеството

Мнение от Baggins »

Защитавал бил страната от чужди шпиони. :lol: :lol: :lol: Toва и сам не си го повярва май. Много Джеймс Бонд си гледал. Утрепвали са се английските и американски шпиони да душат из България, но нашите смели поданици на ДС са защитавали народната република, така ли? :geek:

Основната задача на военното контраразузнаване е до осигурява политическата лоялност на армията спрямо комунистическия режим. По тази причина то остава обособено от структурите на Българската армия, като тази организация цели независимост и взаимен контрол между силовите ведомства в страната
от статия в уикипедия, чийто източници (на статията) едва ли са зле проверени :wink:
Изображение
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

happyswift написа:Напротив, не е.По тази логика, всеки трябва да бъде лишен от пенсия, защото е работил за страна,марионетка на Москва - частен сектор е нямало, така че всички са работили за държавата, нали така?
....ама тя тая логика се случва в момента. Хората имат кофти пенсии, защото са работили в кофти режим...и на практика си получават възмездието за поддържането на крайно идиотски режим...
:JC_spliff:
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Не браня режима, някои хора просто са си вършели работата, това е

Прави разлика между военно контра-разузване и контра-разузнаване

"Контраразузнаването е дейност осъществявана обикновено от държавите за защита на държавността и нацията от външни интервенции срещу суверенитета им. Защитата и противодействието са насочени срещу множество и различни потенциални и реални заплахи за сигурността на държавното управление и гражданите. За целта контраразузнавателните служби извършват разузнавателна дейност на територията на страната и извън нея. Контраразузнаването е отделна дейност от разузнаването.

Контраразузнавателната дейност включва идентифициране, диверсификация и оценка на потенциални заплахи и е комплексна и сложна дейност и задача. В отделните страни по различен начин е организирана контраразузнавателната дейност и службите които я осъществяват, като обикновено в повечето от случаите дейността и службите са отделени от полицейските. Контраразузнаването противодейства на шпионажа в полза на други държави, подсигурявайки държавната и национална сигурност, включително срещу външния и вътрешен тероризъм.
" Ето ти уикипедиа като искаш

Не, не съм гледал много Джеймс Бонд.Бонд е разузнавач, не е от контра разузнаването.Както и да е.......просто вземи да прочетеш малко повече вместо да говориш на изуст.Прочети за Трайчо Костов и виж за какво е екзекутиран и особено вземи под внимание факта кога се случват тези събития ;)
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Ама те и хората от Гестапо, от лагерите и от разузнването на Райха също са си вършели работата. Защо ли никой не защитава тях ??? Как мислиш?
И двете са били под шапката на ДС, а ти в по-редно мнение спомена и двете. Така че не ми излизай с лафчета като "прави разлика". :wink: И какво ми пускаш статията за контраразузнаване от уики. Това са нещата по принцип. И двамата знаем, че 45 години са били много далеч от, примерно "интервенции срещу суверенитета им", защото суверенитет на практика не съществува.
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Ами ние сега много ли сме "суверенни" ?Да ми се пльоска тук някакъв посланик, който да искат отчет от правителството?Че на всичкото отгоре има и чужди войскови сили на наша територия.

Хората от Райха са си вършили работата за това и на Нюрнбергския процес повечето са оправдани, въпреки че издадените присъди на другите не са обективни, а под натиска на СССР, който иска разправа с германските лидери и дейци, както става и в други страни - там няма обективно правосъдие, а саморазправа зад паравана на съдебната система
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

happyswift написа:Ние сме най-верният сателит на СССР по време на Студената война.Това си казва думата и до ден днешен.Не съм правил справка, но сигурно ние сме единствената европейска страна-сателит, която след краха на лагера избира 3 пъти да я управляват комунистите.През нашата "нежна" революция, една камара пенсионери и селяндури, домъкнали се благодарение на заводите до София, седят по централните площади, скандирайки "БКП" ;)

Тоест, при нас го няма онова "анти-соц" настроение, което го има в Полша,Унгария,Чехословакия.Една Югославия, която още '48 е изключена от Коминформбюро (имам предвид ЮКП) и поема по свой път.Още края на 70те/ нач на 80те има охлаждане на отношенията между Букурещ и Москва.Ние сме си "най-комуняги" в Лагера и сега и за това сме най-назад от всички - тази остра форма на мозъчна недостатъчност от която страдат много българи спъна прехода и вместо да тръгнем по пътя на пазарната икономика и демокрация се влачихме в блатото до '97 че да се върнем да си "топнем" краката там пак 2005...

Предполагам знаеш какви са причините за охлаждането на отношенията между Тито и Сталин. :D

Иначе си абсолютно прав за контра-разузнаването.
Baggins, мда в България е имало доста шпиони. Както и България е имала доста шпиони навън.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Baggins, мда в България е имало доста шпиони. Както и България е имала доста шпиони навън.
И ? Трябва да ги величаем, защото са били "нашите шпиони" ли ?
Изображение
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Българските шпиони - най-тайните шпиони !!!

Едит: Ама...наистина ми е малко странно при мисълта, че с моите/вашите/нашите пари се плащат пенсиите на хората, които са убили Георги Марков, записвали са хората, които са ходели на черква...
...да не говорим за тези, които са контролирали трафика на наркотици през България и са си имали практически държавни канали за контрабанда, за тези, които са планирали и организирали Възрожденския процес, политическите репресии...и тоновете безделници (те са най-гадни)...
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

WeeDichou написа:Едит: Ама...наистина ми е малко странно при мисълта, че с моите/вашите/нашите пари се плащат пенсиите на хората, които са убили Георги Марков, записвали са хората, които са ходели на черква...
...да не говорим за тези, които са контролирали трафика на наркотици през България и са си имали практически държавни канали за контрабанда, за тези, които са планирали и организирали Възрожденския процес, политическите репресии...и тоновете безделници (те са най-гадни)...
Е тяхната теза е, че тези, които ти описа са лошите, а пък онези който са гонели Джеймс Бондовци по полетата са добрите. Което си е абсурд. :lol:
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

WeeDichou написа:Българските шпиони - най-тайните шпиони !!!

Едит: Ама...наистина ми е малко странно при мисълта, че с моите/вашите/нашите пари се плащат пенсиите на хората, които са убили Георги Марков, записвали са хората, които са ходели на черква...
Четеш ли поствете?Аз говоря за разузнаване и контра-разузнаване, хора, които нямат нищо общо с процесите, които ти описа
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Разузнаване и контра-разузнаване, които не са на демократичен режим...сиреч не са на легитимна власт, избрана свободно от народа...
...затова ми е трудно да намеря логика именно този народ да им плаща пенсиите.
Иначе казано:
Комунистическият режим в България може да бъде наречен по много начини, но не и демократичен... ...демократичен в смисъл на народовластнически...сиреч избран от народа, което гарантира в най-пълен смисъл защитаването на неговите интереси...
Именно затова казах, че ми е малко странно, хора да са натоварени със солидарното задължение да плащат месечна издръжка, на хора, които са работили за разузнаване и контра-разузнаване, НО НЕ В ИНТЕРЕС на първите...
По същата логика може би трябва да плащам пенсия на наследниците на Брежнев, Хрушчов, Сталин, Ленин и т.н., защото те са били реалната власт в Комунистическа България...
За мен е нормално, щом тогава "партията е била държавата и държавата е била партията"...същата тази партия да плати пенсиите на своите чада...
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Хората, които са работели това не са виновни, че са израстнали в такова време. Искаш или не за да успееш трябва да бъдеш част от режима. Тези хора са работели за България. Просто България тогава е била различна и е имала други приоритети. Това, че има промяна не означава, че тези хора трябва да умрат от глад и да не им се дават пенсии.

Baggins, които са заслужили да бъдат величани трябва, да. А останалите нека си изкарат спокойни старини.

Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Zahariev написа:Хората, които са работели това не са виновни, че са израстнали в такова време. Искаш или не за да успееш трябва да бъдеш част от режима. Тези хора са работели за България. Просто България тогава е била различна и е имала други приоритети. Това, че има промяна не означава, че тези хора трябва да умрат от глад и да не им се дават пенсии.
Но...реално погледнато вината за сегашното положение на страната и това, че няма пари за пенсии...си е тяхна, А НЕ МОЯ...
...защо обаче аз трябва да я понасям, плащайки им високи пенсии ?!
..и...според мен всеки си е виновен за времето, в което живее. Не аз правя тяхното време, те са си го направили...не евреите, извънземните и световния заговор...Бай Минчо, Пенчо и Тошко са си виновни, че не са направили това, което е трябвало, когато е трябвало...
Това е сбърканото според мен. Убеден съм, че и нашето поколение...и аз...и ти и останалите ще направим много грешки...но в никакъв случай не искам да натоварвам синовете и внуците си с тях...
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Zahariev написа:Baggins, които са заслужили да бъдат величани трябва, да. А останалите нека си изкарат спокойни старини.
Хубаво де, кой е заслужил служител на ДС според теб?
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Не зная каква ви е идеята за ДС, но там били и голяма част от хората, които обществото в момента възвеличава. Предполагам, че то си е дало оценката и ти отговаря вместо аз да го правя. А колко е правилно и колко не е това вече въпрос на възприятия.

А "агенти" на ДС са били и доста хора, които фактически само са членували там без да правят нещо кой знае какво. Много се спекулира с това ДС. Изкарват ги едва ли не изверги, а аз лично познавам хора, които дори и едно включване към системата нямат, но са вербувани.

Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”