[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
SAB-f
В началото бе словото

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от SAB-f »

Някой може ли да ми каже, след като съм записала в картона, който се попълва при записването англ. език в полето за чужд език, а той реално не се изучава във факултета, това може ли да се яви като някакъв проблем или въобще няма да го забележат?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Спокойно, това не е никакъв проблем! : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
queen.sani
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Мнение от queen.sani »

Добре, мерси за разяснението. :wink: :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Kristo написа:Има логика, ако държавата иска делата да се водят по-бързо и по повече наведнъж, логично - трябват им повече юристи. Днеска по новините - съдийка бавила дело 8г. Което си е направо шокиращо, защото ако не знаете - най-честосрещаната давност е 5г. Т.е. вече няма смисъл от това дело, особено ако е било някаква сделка (но не за имот).
Викаш спиране/прекъсване на давността - такива работи не се учат в ЮФ :geek:
Dplayer написа:
MidwinterSun написа:Всевъзможните административни дейности ги поема отговорникът на групата. По определения от факултета график той заверява книжките в началото на всеки семестър, контактува с администрацията и преподавателите, има грижата да разпространява важната информация и прочее, прочее.
А отговорникът получава ли нещо в замяна ? Все пак това си е голяма отговорност и не вярвам много да са навити да я поемат безвъзмездно :lol: .
Всъщност отговорникът не върши почти нищо - някои групи въобще не си избират такива. Няма и задължение за групите да си изберат отговорник. Удобството даже не е толкова за самата администрация, колкото за самата група. Никой няма да тръгне да го търси лично от деканата за делата на групата. Но пък преподавателите са свикнали, че има такива отговорници и като каже някой на лекция "моля отговорниците на групите да дойдат да им раздам по един конспект/да съберат книжките", не се чудите пет минути кой да я свърши тая работа, а човекът си знае и всичко става по-бързо.
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Давността тече за други права, които не се защитават в конкретния процес, но са обвързани. Примерно съдиш приятел, че ти дължи 20 000, но ти трябват защото изплащаш студентски заем от 15000лв - за него давността не спира, нали? Ако те мотаят 3-4год за тия 20хил, дали ще успееш да си платиш заема, по който могат да те съдят много по-скоро?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Даже ще си на кяр, Христо, понеже ако ти влачат дело за 20 000 лв. 8 години, накрая ще вземеш лихва почти колкото самото вземане, а другия като те осъди за 1 месец, няма да му дължиш почти никаква лихва. Така дори и да ти се наложи да вземеш заем, за да погасиш по-рано дълга си, със сигурност ще си доста на печалба :D

Иначе съм съгласен с теб, че делата трябва да се приключват в срок :)
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А какво правиш, ако нямаш 15хил след 1 месец? И коя банка ще ти отпусне кредит, ако вече си задлъжнял и няма с какво да го обезпечиш? По принцип това не влияе на богатите хора, но се случва редовно на по-бедните.

Отделно и при наказателни дела човек може да не доживее да види края на процеса, в който получава справедливост.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не само банките дават заеми :wink: Има си кредитини фирми: Пизи Кредит; Вайспрофи Кредит и др. Има също лихвари. Има едно нещо, наречено заем по ЗЗД. Ако не можеш да вземеш кредит - продаваш нещо - нива, къща, овца. Ако нямаш нищо, някой роднина/приятел продава нещо. Ако толкова на никого не му дреме за теб и всички банките те мислят за най-жалкото подобие на клиент - просто не правиш нищо и не си плащаш дълга. Те ще ти пратят съдебен изпълнител, който само ще констатира, че действително нямаш имущество, което да разпродаде, и кредиторът ще си трае докато събереш онова си вземане за 20 000 лв. главница и 20 000 лв. лихви. :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Или ще ти го удържат от заплатата н-години.
elinkabs
В началото бе словото

Мнение от elinkabs »

Имам един въпрос свързан с второ класиране.Аз съм приета право,редовно както бях писала ,но имам приятелка,която участва за второ класиране и може би и трето.Не намерих нищо за минималния бал за право на второ класиране и не знам дали изобщо има свободни места за тази специалност,та ако някой е намерил повече информация с колко пада балът нека да сподели.На приятелката ми балът и е с една единица по-малък от минималния,но все пак се надява.. и аз с нея :shock:
anesthesia
В началото бе словото

Мнение от anesthesia »

Още не е излязло второ класиране. Утре ще се разбере :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Единица за право? Много нереално ми се вижда. Но то малко остана, утре ще се знае. Не вярвам да има каквито и да е места, останали за трето класиране, така че приятелката ти утре ще има представа. Щом е издържала изпитите успешно, догодина може да се прехвърли, дори и сега балът да не й стигне.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

elinkabs написа:Имам един въпрос свързан с второ класиране.Аз съм приета право,редовно както бях писала ,но имам приятелка,която участва за второ класиране и може би и трето.Не намерих нищо за минималния бал за право на второ класиране и не знам дали изобщо има свободни места за тази специалност,та ако някой е намерил повече информация с колко пада балът нека да сподели.На приятелката ми балът и е с една единица по-малък от минималния,но все пак се надява.. и аз с нея :shock:
Миналата година на второ и трето балът не е паднал с нито стотна. По-добре приятелката ти да запише нещо друго, а после да се прехвърли, или направо да пропусне година :roll: .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

И според мен няма такъв шанс.
Facebook
Изображение
liliqmit
В началото бе словото

Мнение от liliqmit »

Здравейте, има ли резултати от второ класиране? При мен още си стои информацията от първо класиране и се притесних.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”