Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от pink floyd »

Обстоятелството, че са в един ден, е някаква недомислица, но не е болка за умиране. Рядко се случва на някого сериозно да се явява на няколко национални олимпиади, въпреки че това не пречеше на Borderline от моята група да се яви на три. 8)
Обаче тук не си прав:
ники написа:трябва да си се сцепил от зубрене
Със зубрене се взимат редовните изпити, на олимпиада не става.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Абе, прави или не, няма значение. Ако можеш да изкараш Отличен на националния кръг на олимпиадата, значи можеш и на изпита и то 200%. Иначе това с олимпиадите не може да ви е голяма надежда. В смисъл, че за да станеш лауреат, трябва да си от киборг(айде, да не е зубар) нагоре и писането наистина да ти върви.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Можеш ли да се оправиш на олимпиадата, на изпита си 101%, нали затова олимпиадата те освобождава от последния. Иначе надежда - не, обаче си е един шанс. :roll:
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

Не съм съвсем съгласна с това, че справиш ли се на олимпиадата, задължително ще се справиш и с изпита. Госпожата, при която ходя на уроци ми разказа, че пред 5-6 години една нейна ученичка е изкарала 5.25 на Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ и е била сред 10те най-добри за страната, но на редовния изпит в СУ - 3. :scratch: Просто нещата са супер субективни, а пък и зависи кой автор ще ти се падне, може на олимпиадата да се падне някой, който ти е мега ясен, а на изпита някой, за който не си подготвен достатъчно.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

На това му казват късмет. Ако знаеш само един автор и той ти се падне на олимпиадата - ето ти добра оценка, която не може да се очаква на изпита. Добре подготвеният за олимпиада е отлично подготвен за изпит. Не казвам че оценката върху една тема е симптоматична, но нали затова и олимпиадата има три кръга.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

iliyana_blg написа:Не съм съвсем съгласна с това, че справиш ли се на олимпиадата, задължително ще се справиш и с изпита. Госпожата, при която ходя на уроци ми разказа, че пред 5-6 години една нейна ученичка е изкарала 5.25 на Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ и е била сред 10те най-добри за страната, но на редовния изпит в СУ - 3. :scratch: Просто нещата са супер субективни, а пък и зависи кой автор ще ти се падне, може на олимпиадата да се падне някой, който ти е мега ясен, а на изпита някой, за който не си подготвен достатъчно.
И как по-точно може да ти се падне автор, за който не си подготвен, при положение, че имаш два изпита, на които можеш да избираш от две теми? Нещата изобщо не са толкова субективни. Ако си учиш нормално, няма да имаш 3. Естествено трябва и акъл де.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Всичко си е до това кой ти проверява и оценява работата:)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
gabi..gabi
В началото бе словото

Мнение от gabi..gabi »

Pisobella написа:Всичко си е до това кой ти проверява и оценява работата:)

Всичко е до това как ще си я защитиш - каква теза ще изложиш и с какви аргументи ще я подкрепиш.
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

ники написа:
iliyana_blg написа:Не съм съвсем съгласна с това, че справиш ли се на олимпиадата, задължително ще се справиш и с изпита. Госпожата, при която ходя на уроци ми разказа, че пред 5-6 години една нейна ученичка е изкарала 5.25 на Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ и е била сред 10те най-добри за страната, но на редовния изпит в СУ - 3. :scratch: Просто нещата са супер субективни, а пък и зависи кой автор ще ти се падне, може на олимпиадата да се падне някой, който ти е мега ясен, а на изпита някой, за който не си подготвен достатъчно.
И как по-точно може да ти се падне автор, за който не си подготвен, при положение, че имаш два изпита, на които можеш да избираш от две теми? Нещата изобщо не са толкова субективни. Ако си учиш нормално, няма да имаш 3. Естествено трябва и акъл де.
Имаме 2 изпита от тази година, до миналата се явяваха само на един ;)
А и са пълни глупости мненията ви, че оценяването е напълно обективно. Най-малкото, това е литература, няма как оценяването да е 100% обективно. Напълно подкрепям мнението на Pisobella, че зависи от оценяващия. Е, разбира се, не може да напишеш някакви простотии и да искаш 5.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ако се оценява обективно наистина е от значение най-вече как напишете работата си и как си защитавате твърденията. Обаче ако имате различно мнение и го защитавате, но то не съответства с представите на проверяващия, съвсем спокойно може да си получите незадоволителната оценка :)
Голямо значение има какъв е проверяващия, доколко е склонен да приема различно мнение, различни стилове на писане и всякакви такива неща. И доколко е обективен. Иииии какво ли още не.
Критериите на всеки проверяващ са малко или много различни :)

Мен иначе ме е яд, че на олимпиадата в 12ти клас едната от учителките в училище, която проверяваше, ми писа 5-ца (другата ми беше писала 5.50 ако не се лъжа) и не продължих във втори кръг :) А имах голямо желание да видя до къде ще стигна, като така или иначе кандидатствам с литература - това си е втори шанс, както и една прекрасна тренировка.

Аз ви пожелавам да попаднете на хора, които ще ви оценяват по това как защитавате тезата си и как сте си конструирали темата, а не по това дали мислите еди-как-си и всичко различно от това не върви :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

pink floyd написа:Обстоятелството, че са в един ден, е някаква недомислица, но не е болка за умиране. Рядко се случва на някого сериозно да се явява на няколко национални олимпиади, въпреки че това не пречеше на Borderline от моята група да се яви на три. 8)
Да ве. Това съвпадение беше адски коментирано в учителската стая на АЕГ-то. Без да съм вътре в нещата просто ме въвлякоха. И да, има такива, които са искали да отидат на повече от една. Учителките коментираха неосъществимите желания на такива ученици поради създалите се обстоятелства.

А как се натискаха за квестори... не е истина. Пардон... за 10-те кинта. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Tordis Ahriman
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Tordis Ahriman »

пффф....
и при нас обявиха резултатите от 2. кръг на олимпиадата :(
имам 5.25 (много е гадно много много много :viannen_57: :xsunx_01:
)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Ех, само при нас ли още не са ги обявили...и някои хора от инспектората са решили да си вземат отпуск! :roll: ;/
Мда, кофти оценка си е 5,25...
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

И при нас излязоха разултатите, но учителката ми по БЕЛ не знаеше точно колко имам, утре ще се знае със сигурност, но не съм се класирала за 3ти кръг. Каза ми, че оценката ми е около 5, което според мен е нелоша оценка. Вярно не е достатъчна за втори кръг, но това не е най-важното. По-важно е да видиш какво точно можеш и как се справяш в изпитна ситуация, а пък аз на самия изпит, ако имам 5 :compress: :lol: :lol:
Не мога да разбера как може да кажете, че 5.25 е лоша оценка :scratch:
^^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^^Mimmy^ »

Класирана съм!!!! 5.50 - много съм щастлива! :lol: :cheers: :wink: :cheers: :cheers: :cheers: :compress: :) :) :) :lol: 8) :P
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”