[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Christine_Di »

Някой да се е записал на курсовете, втора сесия?? Във ФЖМК?
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Тия дни ще свърша и тая работа. Да знам,че съм го приключил преди боядисването на яйца и май месец се занимавам само с матурите. :mrgreen:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
nedelcho_jelezchev
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от nedelcho_jelezchev »

Здравейте :wink:
Знам , че вече има зададен такъв въпрос, но все пак някой може ли да се обоснови по темата "Как да се подготвим за устен изпит ? " :?:
Всички знаем, че трябва да следим за случващото се , тоест да гледаме новини и да бдим над вестниците :) .
Но ще е добре да знаем - какво още се изисква и на къде да насочим вниманието си ? :scratch:
Поздрави
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Никакви насоки не могат да се дадат. Просто си знай материала и не се притеснявай. Обичайно се задават два задължителни въпроса на всеки кандидат - един от живота в България и един от международен план. Плюс някой друг допълнителен въпрос по усмотрение на изпитващите. Ако мислиш,че можеш да се подготвиш някак за това...то трябва да си доста изобретателна личност.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Christine_Di
Пишете, о, братя

Мнение от Christine_Di »

Въпросите са 3:
1.Вътрешнополитически
2. Международен
3. Медиен

Това е за устния.
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не е задължително да са така, а и май миналата година въпросите бяха само 2.
Аз като кандидатствах пък бяха медиен, международен и... де да знам как да го определя, по-скоро личен: относно мотивацията ми да уча във ФЖМК (и това беше общ въпрос за всички кандидати). Плюс допълнителни и уточняващи.

И подкрепям Безнадеждния - няма как да знаеш какво точно ще те питат, та да се подготвиш. Молиш се дар словото и общата ти култура да стигнат, следиш качествени медии и това е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
nedelcho_jelezchev
В началото бе словото

Благодаря ! :wink:
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Търговецът на кристал написа:следиш качествени медии и това е.
Кои медии са качествени? :)
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз мога да ви дам ориентировъчен отговор, но ми е любопитно вие как ще ги подредите.
А то и в нашата медийна реалност човек никога не може да бъде сигурен, но това е друг въпрос.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Повечето канидати за ФЖМК ще кажат Капитал.. щото някой (преподавателите от курса) така им е казал. Вестникът наистина е 6, качествен и сериозен.. но е твърде специализиран - колкото пъти съм си го купувала, съм чела някъде 1/3 от статиите.
Аз лично харесвам онлайн медиите Дневник и DeutscheWelle.
А за подготовката за изпита и следеното на "качествени" медии - не съм много съгласна. Следете си всички медии и няма нужда да се бойкотират Нова и бТВ, защото били контролирани и т.н. Да, може би е хубаво наистина да сте по-навътре в нещата и да имате по-реална и адекватна представа за тях => следете "сериозните" медии. Обаче Нова, бТВ, днес.бг, вести.бг и подобни също вършат добра работа, когато искате да сте запознати със събитията. А как ще ги интерпретирате, е въпрос все пак и на лични разбирания и размисли, а не на това какво сме прочели в сп. Тема например (друга медия, която много се лансира :D)
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
silvinka
В началото бе словото
Специалност: Журналистика и Връзки с обществеността

Мнение от silvinka »

Здравейте бъдещи колеги :roll: ... Подготвяте ли се вече за писменния на 8-ми ? Каква ли тема ще се падне този път ? :?
"Такъв е животът:можеш да се превърнеш в ангел, глупак или престъпник -и никой няма разбере това.Но ако ти липсва едно копче,всички ще забележат."
trichkova
От дъжд на вятър

Мнение от trichkova »

silvinka написа:Здравейте бъдещи колеги :roll: ... Подготвяте ли се вече за писменния на 8-ми ? Каква ли тема ще се падне този път ? :?
Даа. С вестници и книги в ръка. А за темата.... сигурна съм, че ще бъде още по-благодатна от тази на редовния. А и пак няма да е свързана с политическата ситуация в страната, така че може да е абсолютно всичко - от "Шише" до "Чорап" :) :) :)
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

Аз съм за "Чорапогащник"- любимата ми българска дума..толкова красиво звучи!
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
morwen
В началото бе словото

Мнение от morwen »

Здравейте всички :-) .
Аз също съм се насочила да кандидатствам журналистика и малко съм притеснена за изпита, който предстои, но "каквото сабя покаже". Темата на предварителния не беше никак зле, поне според мен, но се надявам с есето този път да се справя по-добре, защото конкуренцията си е сериозна, а местата са си малко. ;d Устният изпит също ме тревожи, големи късметлии сме випуск 2013, изминалите месеци изобилстват от събития и теми за коментар.
Както и да е, пожелавам успех на всички и дано да станем колеги :D!
"Съществувaт толковa пътищa, колкото отделни души "
nedelcho_jelezchev
В началото бе словото

Здравейте ,
случайно да има някой от Бургас , който ще пътува на 07.06.2013 с вечерния влак за София ?
Благодаря за вниманието ! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”