2 курс Право (2010-2011)
- iodine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Re: 2 курс Право (2010-2011)
Ползвам кирилизатор, извинете:
1. Примерите са - устави за кадровата служба и за караулната служба.
2. На околната среда, виж и лекцията в ЛТ.
3. И аз не можах да разбера, вероятно го пропусна в навхалото, в закон си е след останалите, а лекцията на другия поток си е с тях също.
4. Виж в закона, там го пише, мисля Че за парковете трябва държавен орган, а задугите може всяко лоце И организация дори, не се сещам точно сега.
5. Научно-констативен орган, дава преценка за вкличване на територия в защитените зани.
6. Не разбирям, да не е приоритетно включванена КОРИНЕ, рамсареки И орнитологични места?
И аз имам въпрос, какво правим със самоуправството при прокуратурата, спиред учебник, тя се занимава с него, също и спорес лекцията на проф. Хрусanov на упражнения обаче ни казаха Че това вече го няма. Миналата година по ОПИ учихме, Че присъства. Е, как е?
1. Примерите са - устави за кадровата служба и за караулната служба.
2. На околната среда, виж и лекцията в ЛТ.
3. И аз не можах да разбера, вероятно го пропусна в навхалото, в закон си е след останалите, а лекцията на другия поток си е с тях също.
4. Виж в закона, там го пише, мисля Че за парковете трябва държавен орган, а задугите може всяко лоце И организация дори, не се сещам точно сега.
5. Научно-констативен орган, дава преценка за вкличване на територия в защитените зани.
6. Не разбирям, да не е приоритетно включванена КОРИНЕ, рамсареки И орнитологични места?
И аз имам въпрос, какво правим със самоуправството при прокуратурата, спиред учебник, тя се занимава с него, също и спорес лекцията на проф. Хрусanov на упражнения обаче ни казаха Че това вече го няма. Миналата година по ОПИ учихме, Че присъства. Е, как е?
Последно промяна от iodine на 20 Яну 2011, 17:31, променено общо 1 път.
В името на потока! Втория!
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Аз лично бих го включила, ако ми се падне този въпрос. В крайна сметка те изпитва професорът, който го е споменал и на лекция 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
В новия ЗСВ не е предвидено подобно правомощие на прокуратурата - ако те интересува истината, това е. Как е добре да се каже на изпита, за да не се обиди съответният професор, предал неактуални знания, е въпрос на конюнктура.iodine написа: И аз имам въпрос, какво правим със самоуправството при прокуратурата, спиред учебник, тя се занимава с него, също и спорес лекцията на проф. Хрусънов, на упражнения обаче ни казаха Че това вече го няма. Миналата година по ОПИ учихме, Че присъства. Е, как е?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
Marto'o
- В началото бе словото
- Специалност: право
Е тежко е 4 въпрос по АП е много дълъг това което е в legal за него дали е достатъчно ?
-
MikeCannon
- В началото бе словото
Никой не очаква от теб да си изчел цялата литература и да знаеш всичко в процеса на обучение...
Просто чети съвестно и гледай нещо да ти остане в тиквата, защото една част, макар и малка, да, после ще ти е от голяма полза за евентуалната практика, като цяло.
Ако питаш мен, стига да си чел веднъж това в учебника - инфото в LT е достатъчно.
Ако питаш мен, стига да си чел веднъж това в учебника - инфото в LT е достатъчно.
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
Въпросът Управление на правораздаването включва ли се в материала за изпита? И ако да, вие от къде четете за него от ЗСВ?
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Влиза, четен е на лекция въпросът, от там се учи и от Закона за съдебната власт. Ако си ходила на ОПИ миналата година, няма да имаш особени проблеми.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Понеже тази лекция я пропуснах, аз чета от тук - http://legaltheory-forums.org/phpBB3/vi ... =38&t=2009
Общо взето разработката е добра и разбираема
Общо взето разработката е добра и разбираема
- _sonrisa_
- Флъдзила
Напълно е достатъчноMarto'o написа:Е тежко е 4 въпрос по АП е много дълъг това което е в legal за него дали е достатъчно ?
Някой може ли да ми обясни в какво точно се състой двойното подчинение ( във връзка с въпроса за Контрол в системата на местното управление) и по точно не ми е ясно за подчинението по хоризонтална линия..
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
въпросът ми е към първите групи-какъв е редът на явяване на 24.Аз бях на последната лекция на Костов и той каза, че изпитът е от 8 в 255,но не каза реда на явяване.Дали ние ще го определяме или те ще кажат по ред на групите.Някой има ли идея,защото аз съм втора група и не мисля да идвам в 7 да не кажа ,че не мисля и в 8 да идвам да вися като скумрия.Но ако кажат по ред на групите явно ще се наложи да отида по рано...
та...некой? нещо?
та...некой? нещо?
May I eat your eyes?
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Отиваш и си влизаш когато поискаш.Няма групи, няма ред...Jack Skull написа:въпросът ми е към първите групи-какъв е редът на явяване на 24.Аз бях на последната лекция на Костов и той каза, че изпитът е от 8 в 255,но не каза реда на явяване.Дали ние ще го определяме или те ще кажат по ред на групите.Някой има ли идея,защото аз съм втора група и не мисля да идвам в 7 да не кажа ,че не мисля и в 8 да идвам да вися като скумрия.Но ако кажат по ред на групите явно ще се наложи да отида по рано...
та...некой? нещо?
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
- Liona
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
"Инспекторат към Висшия Съдебен Съвет: той извършва проверки относно административната дейност на съдебната власт – дали се пишат дела ...и може да премахва несменяемостта."
Горкият многострадален ЗСВ...
Горкият многострадален ЗСВ...
Und über uns im schönen Sommerhimmel
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
War eine Wolke, die ich lange sah
Sie war sehr weiß und ungeheuer oben
Und als ich aufsah, war sie nimmer da.
Aspirat primo Fortuna labori.Me duce tutus eris. Ad infinitum.
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
"..всякой гледа само да бъде напред"joruuu написа:Отиваш и си влизаш когато поискаш.Няма групи, няма ред...Jack Skull написа:въпросът ми е към първите групи-какъв е редът на явяване на 24.Аз бях на последната лекция на Костов и той каза, че изпитът е от 8 в 255,но не каза реда на явяване.Дали ние ще го определяме или те ще кажат по ред на групите.Някой има ли идея,защото аз съм втора група и не мисля да идвам в 7 да не кажа ,че не мисля и в 8 да идвам да вися като скумрия.Но ако кажат по ред на групите явно ще се наложи да отида по рано...
та...некой? нещо?
May I eat your eyes?
- _sonrisa_
- Флъдзила
255 ли? На таблото пише 224
Това дали означава, че двата потока сме в различна аудитория?
И за реда - първият по време е първи по право - или иначе казано " кой превари, той завари"
Това дали означава, че двата потока сме в различна аудитория?
И за реда - първият по време е първи по право - или иначе казано " кой превари, той завари"