Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
Не че му е много тук мястото но друга тема не успях да намеря - за унгарската филология какво ще ми кажете? Някой, някви впечатления да има?
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Унгарският език е много хубав, а Унгарската култура е много интересна.Това е една много-добра специалност 
Аз имам няколко въпроса:
1)В колко часа излизат резултатите или поне кога излязоха миналата година?На обяд или по-рано?
2)Ако се плати таксата онлайн през ebg после се носи разпечатката, когато се записване така ли?
3)Какво се плаща за студентската книжка при записване?
4)Записва се във факултета, нали така?
Аз имам няколко въпроса:
1)В колко часа излизат резултатите или поне кога излязоха миналата година?На обяд или по-рано?
2)Ако се плати таксата онлайн през ebg после се носи разпечатката, когато се записване така ли?
3)Какво се плаща за студентската книжка при записване?
4)Записва се във факултета, нали така?
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Поне по английски, и миналата, и тази година, резултатите излязоха около 18h. И се записваш във факултета, в който са те приели.
За другото не знам.
За другото не знам.
Водата също би могла да се измие.
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Не за всички специалности записването е във факултетите. За ФФ например записването си беше при секретарките на ФФ, в ректората.
Иначе комплект книжка, лична карта, и някакви формуляри, които ти трябват при записването, се продаваха за 7 лв. навсякъде около университета.
Иначе комплект книжка, лична карта, и някакви формуляри, които ти трябват при записването, се продаваха за 7 лв. навсякъде около университета.
I speak sarcasm as a second language.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Първо класиране
Имам въпрос: Ако съм приет на пъро класиране със специалност номер 1, но не искам да се запиша, а да участвам във второ класиране, въпреки че ми е яно, че няма какво да се промени, мога ли да го направя, или съм длъжен да се запиша или да се откажа? Изчетох подробно правилника за прием, но не намерих информация какво става, ако не се запишеш, при положение че си приет по първо желание.
-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
Re: Първо класиране
Или се записваш или се отказваш от специалността и следователно от университета.svetlio.varna написа:Имам въпрос: Ако съм приет на пъро класиране със специалност номер 1, но не искам да се запиша, а да участвам във второ класиране, въпреки че ми е яно, че няма какво да се промени, мога ли да го направя, или съм длъжен да се запиша или да се откажа? Изчетох подробно правилника за прием, но не намерих информация какво става, ако не се запишеш, при положение че си приет по първо желание.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Мхм, точно така. Защото смисълът на класиранията е да вървиш нагоре, когато вече са те приели в първото ти желание, опцията "нагоре" вече не съществува, защото няма накъде повече. А не е възможно да се придвижиш надолу в списъка си с желания.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Piwe bez Zewe
- В началото бе словото
- Специалност: МО
А в тоя комплект влизат ли и документи за кандидатстване за общежитие или те отделно се взимат. Ако да откъде и къде се подават?wtf написа:Иначе комплект книжка, лична карта, и някакви формуляри, които ти трябват при записването, се продаваха за 7 лв. навсякъде около университета.
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
-
ssslavena
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А таксите,които са в сайта семестриални или годишни са ?
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Годишниssslavena написа:А таксите,които са в сайта семестриални или годишни са ?
Компютърни науки 1 курс
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
имам един въпрос:
*на 1 кл. ме приемат примерно 4 желание-> отивам да се запиша, плащам семестриалната такса, нося и снимки за документите И ПОДАВАМ ЗАЯВЛЕНИЕ за 2 кл.
* на 2 класиране ме приемат 2 желание-> отивам да се отпиша от първото място и се записвам във специалността от 2 класиране, подавам документи за 3 класиране..
Така .. пак ли трябва да плашам такса или ми се връща таксата, платена още на 1 класиране???? И нали се пази мястото от едно класиране за друго..все пак сме се записали????
*на 1 кл. ме приемат примерно 4 желание-> отивам да се запиша, плащам семестриалната такса, нося и снимки за документите И ПОДАВАМ ЗАЯВЛЕНИЕ за 2 кл.
* на 2 класиране ме приемат 2 желание-> отивам да се отпиша от първото място и се записвам във специалността от 2 класиране, подавам документи за 3 класиране..
Така .. пак ли трябва да плашам такса или ми се връща таксата, платена още на 1 класиране???? И нали се пази мястото от едно класиране за друго..все пак сме се записали????
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Мм, не съм сигурен дали трябва да плащаш такса щом ще чакаш следващо класиране. 

- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Не.La_Contessa написа:имам един въпрос:
1. На първо класиране те приемат 4 желание. Ако ИСКАШ него и не искаш по-напред - записваш се, плащаш си таксата и не участваш във второ класиране. Ако искаш да участваш във второ класиране - отиваш и подаваш заявление, че ще участваш, като освен това мисля, че трябва да си оставиш и дипломата. Не се записваш на това (примерно 4-то) място, не плащаш таксата за него.
2. Излиза второ класиране. Мястото от първо класиране ти се пази, в най-лошия случай не си мръднал(а) напред и трябва да се запишеш на него. Тогава вече си плащаш таксата и официално се записваш. В по-добрия случай си мръднал(а) напред - тогава отиваш на по-предното си желание и се записваш в него.
Местата от едно класиране в друго при кандидатстване за бакалавър се пазят, спокойно.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
leia_loves_cats , много ти благодаря
Значи на 5.08 ще се разходя само за да подам заявление за 2 класиране и да си оставя дипломата..
поне по мои сметки
ПС- в женски род съм
Значи на 5.08 ще се разходя само за да подам заявление за 2 класиране и да си оставя дипломата..
поне по мои сметки
ПС- в женски род съм
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
-
ssslavena
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Някой ще кандидатства ли с оценката от матура по език ? Ако да , колко имате ?