КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от stonesoul »

Високият бал на КН се дължи не на броя места, а на това, че се учи сравнително новата дискретна (прекъсната) математика, която има най-голямото приложение в компютърните науки.
Да бе, 100% е заради това :lol:
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Хората искат да учат компютри, а КН е по-компютърна специалност от И, ако мога така да се изразя.
2) |KН + СИ| = | И |
Aйде кажи тогава защо пак остава по-висок балът от двете?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

КН и СИ - по-нови, по-лъскави имена. Както и тука стана дума, пголежда се балът от миналата година: "у - а, колко е висок, страшна работа, много са елитни тия специалности значи, аре и ние там". Разликата между двете и Информатиката не е толкова осезаема, че разликата в баловете да е толкова убийствено голяма, колкото беше миналата година.
КН>СИ, защото като отвориш плана на СИ и като видиш разните комуникативни умения, икономики и някви евроинтеграции се мъдреха по едно време като избираеми и не оставаш много очарован.

Със сигурност си има хора, които си проучват добе нещата и си преценяват по обективни за тях критерии, ама не можеш да ме убедиш, че повечето не го карат на примависта.
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Може би си прав всъщност. Аз говорех от свое име - иначе сигурно има и доста такива, които си подреждат желанията според статистиката.
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

До колкото съм гледала аз плановете (долу горе единственото, по което мога да преценя) нещата доста се припокриват. После всички работят всичко. Имам предвид завършилите КН могат да работят същото, което могат и завършилите Информатика :roll:
летя
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Нещата не са до това какво ще работиш а какво ще знаеш.
Ти с бакалавър ще си пишеш код за някоя фирма и толкоз. Не е ясно дали и висше ти трябва за тая работа.
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

Аз искам да уча това програмиране, за да работя това :oops:
Знания искам по математика май повече :roll:
летя
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Ми ти можеш да си учиш за програмиране от книжките ....
Както каза Methuselah не ти трябва висше за тая работа , но може ако искаш в по-престижна фирма с повече екстри ти искат висше ( макар че пак не е нужно ).
Моя съвет е да обмислиш добре "какво точно искаш", през оставащия 1 месец да седнеш здраво по математика и приемат ли те купуваш 2-3 книжки за да се запознеш преди това с материята която ще изучаваш в университета и тогава ще разбереш дали си сбъркала професиите :roll: . И като влезеш ще има добри , но ще има и такива които хал хабер си нямат , така че не всички работят всичко :lol: .
0x00000000
viper
В началото бе словото

Мнение от viper »

ам искам да попитам защо всички студенти в форума така оплювате СИ-то ??? Кво лошо има в това да учиш неща от по-широк спектър а не само математика като кон с капаци ??? Икономическите и другите там знания които би трябвало да придобием между другото в СИ ще са от полза ако не сме цял живот писари на код :D

та обяснете ми малко по-подробно кво й е лошото на СИ
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Аз такова нещо не съм казал...просто не ми допада на мен учебния план...
Разни хора-Разни идеали....
:wink:
0x00000000
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

СИ си е класа бе.
Аватар
sto_yan
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от sto_yan »

Я си кажете мнението за ПМ -нещо от учебния план ли е отблъснало хората през последните години или просто е изместена от компютърните специалности?
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Просто е изместена. Иначе много хубава специалност, според мен.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Същото мога да кажа и за специалност Математика, добра във всяко отношение; само да отговаря на това, което търсите.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

A мен ме тревожи нещо малко по-напред в бъдещето...общежитията. Миналата година гледам, че ФМИ е бил един от факултетите с най-висок успех за класиране- 5.52, която оценка ме е страх да пожелая дори. Не че не може да ми дойде музата и да се получи, амаааа... не се надявам много. И запитването ми е дали това 5.52 е от първото класиране или от последното? Или най-добре така-какъв е бил горе-долу минималния бал за общежитие миналата година? Ба*ти, защо не съм богаташко дете и това да ми е последната грижа, а то е първата...

Edit: Охх...мааааааалко ми поолекна, това не е оценка явно, а средно аритметично от бала и се получава с 5.20 на изпита, което ми звучи много по-реално :) Вече си разработих стратегия-чакам първо класиране, сравнявам бала с миналата година, ако е по-висок, най-позорно се оттеглям в ТУ на сигурничко, ако е по-нисък или същия, сключвам 4--годишен съюз със СУ... така де, ако не се класирам на първо, отиде коню у реката :D Изпускам и момента да имам повече от 5.20...но да не мечтаем :D Сега ме овикайте къде съм тръгнала като не се боря за 6... :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”