По повод наличието на отделна тема за АМВР -
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =3&t=10322 – искам да изразя възмущението си от това как модераторите на този форум допускат съществуването на тази тема с подобно заглавие. На първо място предполагам, че не сте били обучаеми в АМВР, за да видите каква е ситуацията там, за да бъде така гръмко описвана като пародийна. Също така ми се струва някак странно една институция, каквато е Софийският университет, да допуска на собствения си форум хуленето по една друга институция каквато е Академията. ОК, разбра се, че въпросният ivannn е недоволен от избора си и плюе по всякакъв всевъзможен начин по мястото, в което и завършил висшето си образование, но защо трябва неговото мнение да се приема като някакъв барометър и защо трябва да се допусне от модераторите на форума темата да има такова заглаваие.
Относно самото съдържание на мнението на споменатия колега мога да заявя, че въображението и фантасмагориите у някои хора са ненадминати. В момента съм обучаем в същия този факултет “Сигурност” и странно защо описаните от него ситуации са крайно, ама наистина крайно преувеличени, изкривяващи истината в неверни посоки. Когато аз кандидатствах за 10 места от специалността “Защита на националната сигурност” се бореха над 1000 човека, около две трети от сегашните ми колеги бяха приети в други университети (включително СУ) специалност право. Никъде другаде няма такъв подбор, в който за да бъдеш приет като курсант трябва да преминеш през 5 изпита и то крайният ти бал да е бомбастичен(когато аз кандидатствах балът започваше от 27.75 и стигаше до 29), но като че ли това не пречи в Академията да се промъкват и мрънкачи, които недоволни са недоволни от всеки и от всичко. Относно жалванията на колегата за сериозната дисциплина – ами първо е далече от казармените митове и легенди, а в съвсем нормални рамки, и второ не може да те обучават за бъдещ държавен служител и в същото време да не се изисква дисциплина от теб – например представете си как влизате на лекция при Ректора, като същевременно сте закъснели и в същото време си говорите по телефона и . Е, не върви предполагам. Това за строя също не видях къде е големият проблем, че веднъж на седмица ставаш 10ина минути по-рано за преглед….За терзанията, че постоянно си зает с лекции и тн и тн….Не виждам къде е това постоянно, при положение че лекциите ти са до 14ч. и след това си свободен. Не забравяйте, че в АМВР подготвят бъдещи офицери и това да се мрънка , защото имало дисциплина е смехотворно.
За “психическото натоварване”, на което въпросният ми колега ivannn, също не е могъл да издържи – първо не виждам как едни лекции и малко дисциплина ще те натоварят кой знае колко психически и второ, ако такива лигавщини ти разстройват психиката, то просто ти не си за тази работа и е трябвало да ти посочат психическите издънки още на психическия изпит, което не знам защо не е станало.
За капак искам да се замислите кой друг университет в България осигурява на обучаващите се ежемесечни стипендии в рамките на 240-270 лв, в който не се плащат семестриални такси и който ти осигурява работа две седмици след вземането на държавните ти изпити.