Академия на МВР

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Re: Академия на МВР

Мнение от steamer »

Патетиката на пo-предходния отговор(курсанткитеИзображение),изцяло изпълнена в стил "ама разбира се,другарю партиен секретар" ми действа като умилителен порив от едни минало,което не познавам(да живеят темпоралните парадокси).За сметка на това изключително уместно подбраният розов цвят цели да покаже оразличаване от консерватизма,обаче проблемът му е,че еднозначно загатва за разни лигави/гейски характеристики,а и в двата случая не сме удовлетворени,прешъсссс.За сметка на това цялостната дълбочина на смисъла и подтекстовото послание,вложена в ника,ми вдъхва надежда,че...някои хора са прекалено тъпи(oh,teh sarcasm).

Изображение

Сега сериозно:
Гледам,че тука се изсипаха разни настоящи курсанти от АМВР,реагиращи като ощипани госпожици на всяко мнение ,отправено против драгоценната за всинца ни структура,обучаваща бъдещите бюстители на реда в България.Малоумните коментари и твърдения ще си спестя да ги коментирам-те са достатъчно унизителни сами по себе си.Много ми е интересно обаче в светлината на събитията около силовите структури в страната в последните няколко години (и в частност през последната седмица) как още може да има хора,твърдящи,че системата не е прогнила отвътре и че висшестоящите в огромното си мнозинство не са едни корумпирани нещастници,които просто не биха ставали дори за чеп за зеле в условията на свободна и честна конкуренция на пазара на труда,към които се стремим.Замислете се малко-при положение,че отдавна е ясно,че България не само се управлява,но и се притежава от босовете на престъпния контингент,налагащи волята си чрез разни марионетни политици,как по дяволите може да твърдите,че институцията,обучаваща силовите кадри на страната,си върши работата?
Humanism is death disguised as life.
the_steel
В началото бе словото

Мнение от the_steel »

По повод наличието на отделна тема за АМВР - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =3&t=10322 – искам да изразя възмущението си от това как модераторите на този форум допускат съществуването на тази тема с подобно заглавие. На първо място предполагам, че не сте били обучаеми в АМВР, за да видите каква е ситуацията там, за да бъде така гръмко описвана като пародийна. Също така ми се струва някак странно една институция, каквато е Софийският университет, да допуска на собствения си форум хуленето по една друга институция каквато е Академията. ОК, разбра се, че въпросният ivannn е недоволен от избора си и плюе по всякакъв всевъзможен начин по мястото, в което и завършил висшето си образование, но защо трябва неговото мнение да се приема като някакъв барометър и защо трябва да се допусне от модераторите на форума темата да има такова заглаваие.
Относно самото съдържание на мнението на споменатия колега мога да заявя, че въображението и фантасмагориите у някои хора са ненадминати. В момента съм обучаем в същия този факултет “Сигурност” и странно защо описаните от него ситуации са крайно, ама наистина крайно преувеличени, изкривяващи истината в неверни посоки. Когато аз кандидатствах за 10 места от специалността “Защита на националната сигурност” се бореха над 1000 човека, около две трети от сегашните ми колеги бяха приети в други университети (включително СУ) специалност право. Никъде другаде няма такъв подбор, в който за да бъдеш приет като курсант трябва да преминеш през 5 изпита и то крайният ти бал да е бомбастичен(когато аз кандидатствах балът започваше от 27.75 и стигаше до 29), но като че ли това не пречи в Академията да се промъкват и мрънкачи, които недоволни са недоволни от всеки и от всичко. Относно жалванията на колегата за сериозната дисциплина – ами първо е далече от казармените митове и легенди, а в съвсем нормални рамки, и второ не може да те обучават за бъдещ държавен служител и в същото време да не се изисква дисциплина от теб – например представете си как влизате на лекция при Ректора, като същевременно сте закъснели и в същото време си говорите по телефона и . Е, не върви предполагам. Това за строя също не видях къде е големият проблем, че веднъж на седмица ставаш 10ина минути по-рано за преглед….За терзанията, че постоянно си зает с лекции и тн и тн….Не виждам къде е това постоянно, при положение че лекциите ти са до 14ч. и след това си свободен. Не забравяйте, че в АМВР подготвят бъдещи офицери и това да се мрънка , защото имало дисциплина е смехотворно.
За “психическото натоварване”, на което въпросният ми колега ivannn, също не е могъл да издържи – първо не виждам как едни лекции и малко дисциплина ще те натоварят кой знае колко психически и второ, ако такива лигавщини ти разстройват психиката, то просто ти не си за тази работа и е трябвало да ти посочат психическите издънки още на психическия изпит, което не знам защо не е станало.
За капак искам да се замислите кой друг университет в България осигурява на обучаващите се ежемесечни стипендии в рамките на 240-270 лв, в който не се плащат семестриални такси и който ти осигурява работа две седмици след вземането на държавните ти изпити.
ashkadarma
В началото бе словото

Мнение от ashkadarma »

Въпросът ми е към учащите в АМВР.Някой от вас, не знае ли какви ще са новите специалности в академията?Нещо не се ли чува по въпроса?
stupid bastard
В началото бе словото

Мнение от stupid bastard »

Добър вечер!
Явно тука стана интересна дискусия, та мисля и аз да драсна няколко реда. Съвсем набързичко за мен: курсант съм в АМВР, ф-т "Сигурност". Да си кажа честно,съвсем удовлетворен съм от това, което академията ми предложи и мотивацията ми не е мръднала от времето,когата влязох до сега. Тъй, като гледам нещата се нажегоха от едно дълго описание на курсантския живот, което някой си ivannn беше оставил. Няма какво да се лъжем 80% от нещата са си така. Моя въпрос е: И К'ВО? Влезнал си, видял си нещо, разбрал си го по своя си начин и се жалваш и жалваш колко зле е всичко и колко ти е крив живота. Чай бе готин, кой те задържал тука 4 години? Можеш да си тръгнаш по всяко време и неустойки няма да плащаш даже, всички знаем как става номера. А ти какво направи? Стоя тука 4 години, макар че и аз съм сигурен, че не си завършил още, ама как и да е. Вместо да беше простял, псувал, пазарувал от "хит" и живял на курсантска пенсия да си беше фанал живота и да си беше набил каишите. Явно си много отворен и разбираш от всичко, едва ли ще ти е трудно да се оправиш и вън от тука. Според мен не си изкарал и 5 лв на улицата до сега, ама айде и т'ва да не го говорим. Психическо напрежение... седи не се излагай човече. Къде тука има психическо напрежение? Един правилник, който си заобикаляш всеки ден ли те натовари толкова? Мда, направо си за службите. Неам думи, само да не ми се налага да работя с теб (мисля, че сега трябва да се прекръстя :| ) Виждам и за програмата, по която учим си писал нещо. Няма да е от полза, само езиците и още 1 дисциплина и нещо от сорта. Ти сигурно си работил вече дълги години в службите и знаеш какво трябва и какво не трябва да учим? Или имаш вече и научна степен и направи пълен анализ на програмата ( одобрена от НСС ) и реши, че нищо не разбират хората? Е извинявай, ако е така. Ама не е ли малко по голям шанса да си говорил с още някой, като теб, изобщо не разбиращ чий го дири тука или назначен на работа от известно време, като преди т'ва е...как беше думата..."мишкувал" тука и сега естествено е специалист във всяка една област на сектора за сигурност. Все тая. Проблема си е твой. Имаш си живота, живей го както искаш. Тука некъв друг говори за прогнили системи, партиини секретери и ущипани госпожици. В момента не говорим за системата, за политиците и ситуацията в България. Изказваме се за мнението на потребител, както виждаш. Драгоценната ни институция е мястото, къде ние ще работим след време. Това сме решили. Не знам в системата ли си, но от това което си написал, съдя че си наблюдател на промените, които стават на всяко едно ниво. Ние гоним амбициите си и искаме наистина да работим качествено след време. Прогнила система, политици пионки... ами тва е положението в момента. Шанс, баце. Или мрънкаш колко лошо е всичко, или се спасяваш самостоятелно на някъде, или се опитваш да промениш нещо. Всеки сам прави избора си. Какъв е твоя?
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Въпросът ми е към учащите в АМВР отново Защо не образувате една петиция или нз какво за подаване оставката на министъра на вътрешните работи (за да демонстрирате отношение към проблема) ,защото тоз бонак Р.Петков много повече ви опетнява името отколкото някъв си Ванко :)

А за тези 4мата курсанта,някак много странно ми се струва как така се намерихте и как така все едно и също мнение имате хах и как така все 1ви пост :) поне да бяхте прочели горното мнение да видите,че колегата ви е писал същото ;]

И това изречение на единия не го разбрах : "АМВР подготвят бъдещи офицери "....по мое скромно мнение офицер не се става след като завършиш АМВР (а уловката може би е в думата "подготвя" , ами то и във В.Търново да учиш,пак няма гаранция,че ще станеш офицер...:D)

Един момък много се вълнуваше там че модераторите оставили темата на Иван нз си колко време и защо не я били махнали....айде няма да го коментирам това,ама да беше замълчал или просто както казва един мой даскал "вари са оплачи на папата" хах нали си ченге :)

Като цяло съм доволен,че АМВР започват КСК във форума на СУ,евала!Ама колеги като сте толкова дейни говорете там с ръковорството да го обновят това смешно сайтче,щото големи нерви....пуля се през ден...то същото.

Радвам се,че на времето се е влизало трудно...балът бил 27...спр-би било предизвикателство....ама в последните години бала пада и пада....по непотвърдена информация (posetitel каза) че мин. година е бил 21.....срам и позор.Така че като казвате нещо не го поглеждайте само от 1та страна,ами гледайте и другата.

Това е от мен...искам да подчертая /че нямам лоши чувства към Академията.А само към хората ,които не са обективни и премълчават мн неща !
бал 24 - срам несрам - толкоз
ashkadarma
В началото бе словото

Мнение от ashkadarma »

Аре някой да каже нещо за обема на темите,който трябва да се спази по време на изпит(по литература и по история)!!!
SmEXuRkA
В началото бе словото

Мнение от SmEXuRkA »

Ще си позволя да изразя мнение, въпреки че не уча в АМВР и нямам намерение да кандидатствам там, но познавам доста хора които положиха не малко усилия, за да учат точно в това висше учебно заведение!
Sharovski в този форум се коментира не системата на МВР, а самата Академия и не мисля, че тук е мястото да се обсъжда “ тоз бонак Р.Петков”..
А за тези 4мата курсанта,някак много странно ми се струва как така се намерихте и как така все едно и също мнение имате хах и как така все 1ви пост ” отговорът не ти ли е ясен – един е прочел темата и е казал на другите, от там следва всеки да си напише мнението.
по мое скромно мнение офицер не се става след като завършиш АМВР ” уловката е там, че имаш ли висше образование и влезеш в системата на МВР получаваш званието “офицер”. Ако не се лъжа вече отпаднаха тези звания, но това е друга тема..
В последните години балът падал..21 минимален бал – за отслужили,ако става дума - Да, но за другите вече се ядосвам,защото някои хора не са изкарали бал 29 и отгоре (за 2006г. ) с висене по кафетата в 12клас..
И да не се лъжем,но в кой ВУЗ в последните години баловете не са паднали драстично.. Погледнете справката за минималните балове през годините и пак ще го обсъдим..
Но да се върна на АМВР! Честно казано и аз бих нападнала този “сладур” Ivannn, ако е “учил” в университета ми и след това пише такива “ласкателства”.Извинявай Ivannn, къде ти е самоуважението към дипломата,която уж си получил?Много е грозно да плюеш в собствената си чиния.. Евала на курсантите, които знаят за какво са там и не се оплакват и лигавчат.Жертвал 4 години от живота си.. леле да го съжали човек, сигурно са го вързали там на сила да учи?!..

Обемът на темате предполагам,че не е толкова важен колкото съдържанието и почеркът, както за всеки ВУЗ!

Желая на всички приятно и ползотворно учене и мислете преди да изберете ВУЗ и специалност, а не после да хулите системата ;)
ApocalypseKnight
В началото бе словото

Мнение от ApocalypseKnight »

Интересни неща чувам напоследък в този форум. Да.. Ами първо по отноншение на казано от така наречения Иван, понеже като такъв се е регистрирал този така прословут автор на онова иначе не до там неистинно, но и преплетено с куп оплаквания характерни по-скоро за момиче в началните класове, но както и да е. Дами и господа потвърждавам - Да! Има истина, ние всички сме под ботуша на правилника за вътрешния ред.. и да потвърждавам за това тук има ред! Който си е представял, че обучението в образувателната институция на силовитени структури ще бъде някаква си пролетна ваканциика мога да му кажа само много здраве, защото, който иска да бъде полезен с нещо на народа си първо трябва да изгради собствената си култура на самоконтрол и уважение към държавата, а не виждам друг начин освен този път да му бъде посочен посредством професионални и традиционни за тези структури методи и програми. И така нямам какво да кажа освен, това че обучението като обучение си е вярно понякога като натовареност до изпушване, но нали за това всеки се стреми да влезе тук, за да се научи и за да се кали психически и физически! Наздраве Ванка.. съжалявам,че не ти харесва или харесало тук, но просто такъв е живот всеки сам избира дали да ходи бос по цветя и рози и да се развлича в някй "Мъжки" клуб (хайде признай си, че гей-баровете са те влекат и стига писа за мястото където си получил образованието си..) или да обуе кубинките и да се отдаде на нещо полезно и да се отдаде на службата. 8)
posetitel
В началото бе словото

Мнение от posetitel »

Аз - по същество! И в Академията няма яснота дали ще има нови специалности тази година, или от следващата. Всичко тук е на "слухова основа" в момента. Като се замисля - много се съмнявам тази реорганизация на цялата учебна дейност да стане тепърва и да е готова до юни.
Ама вие си зубкайте де, ние ще ви чакаме :D

Сега погледнах в сайта /не бях влизал там откакто ме приеха/- ей това ви чака в началото на изпитната кампания:
http://www.academy.mvr.bg/V_Sleda/070920073.htm
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Добре как я виждат те тая....ще обяват евентуално специалностите през май месец и за 2 месеца ти ще си избереш...Аз чорапи за бала не мога да си избера за такова време...те ще очакват кадри да влизат...цялата им работа такава.
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
LoShOtIIkA-F
От дъжд на вятър

Мнение от LoShOtIIkA-F »

Отдавна не бях влизала тук...Доста неща прочетох,които още повече ме нахъсаха да вляза и да завърша АМВР :) Определено и аз съм на мнение,че редът и дисциплината не са убили никой...А лигавите момиченца и момченца,които не издържат на "физическото и психическото натоварване",могат да отидат да учат в Благоевград..примерно...Там поне ще"усетят сладостта на живота" :)
ellahex
В началото бе словото

Мнение от ellahex »

LoShOtIIkA-F написа:Отдавна не бях влизала тук...Доста неща прочетох,които още повече ме нахъсаха да вляза и да завърша АМВР :) Определено и аз съм на мнение,че редът и дисциплината не са убили никой...А лигавите момиченца и момченца,които не издържат на "физическото и психическото натоварване",могат да отидат да учат в Благоевград..примерно...Там поне ще"усетят сладостта на живота" :)
И аз съм на твоето мнение.
What if I say I'm not like the others?
atsar
В началото бе словото

Мнение от atsar »

Мисля да отговоря на момиченцето,дето не може да си избере чорапи за бала!!!Чувал съм,че има едни много добри при манафите на "ИЛИАНЦИ",а ако си вземеш розовки на цветенца сигурно най-ще ти отиват на заядливата,неориентирана душа.
По същество,образователната дейност в АМВР няма никакво отношение с политиката.Първо не ние, а народът като цяло и като суверен на властта избира своите управляващи, а оттам индиректно и министрите.Второ,ние сме АМВР за да учим и да се развиваме,мога да те уверя, че преподавателският състав е на страхотно ниво.И нищо в дейността на Министъра не може да промени този факт. Най-важното за нас е да усвоим дадени знания, а именно тези хора правят това възможно.
Ще ти поясня и за всеобщото мнение на курсантите.Сам казваш, че балът спада - ДА,има такова нещо,но не в посочените от теб размери.Аз влязох във факултет "Сигурност" с бал около 28 и съм почти последен по бал.Балът спада от такива тапаци като теб и ivannn, които дали поради педерастко-комплексарските си характери,дали по други причини, плюят по АМВР.Това води до липса на желаещи, ниска конкуренция, незапълване на места и понижаване на бала.Въпреки всичко балът и сега не е нисък,а за да минеш през всичките 5 изпита трябва и нещо повече,на първо място-да не си мрънкаща п..ка,каквато ти явно си!!!Много ясно, че всички курсанти ще реагират на глупостите ви.Вие петните името на място,за което нищо не знаете,обиждате всички в него и сваляте доверието на хората не само в АМВР, а и в цялото МВР.Относно това, че АМВР подготва офицери.Мацката дето се изказа по-горе е права, че званията бяха променени,но това се дължи на факта,че цялата система беше девойнизирана.Сега не излизаш офицер, а мл.инспектор, ако не се лъжа.(Не всички с висше са офицери!!!) За темите - обемът няма значение ,почеркът също.Пишете всичко, което знаете и толкова!
За финал искам да кажа на sharovski въобще да не гледа "сайтчето" на АМВР,тебе никога няма да те вземат пичага.Тука не е за мамини гейчета, дето си слагат снимки на гейове на аватара( иначе Аткинсон е добър актьор ).Като не ти харесва АМВР и не те кефи сайта "ври се оплачи на Папата",щото никога няма да станеш ченге!!!
Пали този,който сам гори!!!
ashkadarma
В началото бе словото

Мнение от ashkadarma »

Има ли трето класиране или последното е второто?
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Мисля да отговоря на момиченцето,дето не може да си избере чорапи за бала!!!Чувал съм,че има едни много добри при манафите на "ИЛИАНЦИ",а ако си вземеш розовки на цветенца сигурно най-ще ти отиват на заядливата,неориентирана душа.
Първо си пий хапчетата и се успокой-нервната криза е пагубна за организма,дори когато той се състои само от хименИзображение
За финал искам да кажа на sharovski въобще да не гледа "сайтчето" на АМВР,тебе никога няма да те вземат пичага.Тука не е за мамини гейчета, дето си слагат снимки на гейове на аватара
Но явно е подходящо място за илитерати:
девойнизирана
тапаци
Изображение
Humanism is death disguised as life.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”