Парламентарни избори 2009 г.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: Парламентарни избори 2009 г.
Цитирам:
Яне Янев (по адрес на независимия депутат Георги Георгиев): Трябва да се сложи дрегер на входа на залата.
Георги Георгиев : Г-н председател, помогнете.
Любен Корнезов: Аз не съм психиатър.
Георги Георгиев: Яне Янев като идва в парламента, трябва да си слага ламарина на гъза.
Любен Корнезов: Ама моля ви се, това е парламент, за какви тенекии говорите.
Борислав Китов ("Напред"): Това е върхът на 40-тото Народно събрание – единият за психиатър, другият за психолог.
Яне Янев: Навсякъде в България цари политически разврат.
Мирослав Мурджов ("Напред"): Прав сте, г-н Янев, наистина има политически разврат и вие сте негова рожба.
Яне Янев (към Мурджов): Снощи, като спахте с Ковачки, той ли ви каза да я направите тая реплика?
Яне Янев (по адрес на независимия депутат Георги Георгиев): Трябва да се сложи дрегер на входа на залата.
Георги Георгиев : Г-н председател, помогнете.
Любен Корнезов: Аз не съм психиатър.
Георги Георгиев: Яне Янев като идва в парламента, трябва да си слага ламарина на гъза.
Любен Корнезов: Ама моля ви се, това е парламент, за какви тенекии говорите.
Борислав Китов ("Напред"): Това е върхът на 40-тото Народно събрание – единият за психиатър, другият за психолог.
Яне Янев: Навсякъде в България цари политически разврат.
Мирослав Мурджов ("Напред"): Прав сте, г-н Янев, наистина има политически разврат и вие сте негова рожба.
Яне Янев (към Мурджов): Снощи, като спахте с Ковачки, той ли ви каза да я направите тая реплика?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Чеки, чеки...
това наистина ли се е случило? щото бие дори и люк скайуокър ако е така..
това наистина ли се е случило? щото бие дори и люк скайуокър ако е така..
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Добре дошли в Страната на чудесата. 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ОМГ, ОМГ, ОМГ
А това за Люк Скайуокър какво е било?
А това за Люк Скайуокър какво е било?
МНОГО добре го каза, човече!Moriarty написа:бяха гласувани от "червеното мнозинство"... но нали сега ние ще гласуваме и можем да обезсмислим всичко каквото надробиха днес!!!...но пак ще гласуват само твърдите електорати(по малката част от народа) и нищо няма да се промени...ще изкочат лумпенчетата повтарящи заучени анархистични фрази и ще рекат, че няма за кой да се гласува...гласувайте така, че тези които са сгафили повече да не видят парламента(а не да влизат с -10 мандата) та следващите да имат не 1, а 100 на ум...нека най-накрая завъртим скапания демократичен механизъм, а не да продължаваме да чакаме да дойдат хората "за които си заслужава да гласуваме"(такива не съществуват по простата причина, че всеки народ си заслужава политиците) ...гадната ирония е, че тези които не гласуват могат да вкарат в парламента над 200 депутати!!! още по гадната ирония е че по стария(вече) избирателен закон можехме да вкараме 240! мажоритарно избрани депутати, ха плювайте политиците повече от народа, аз немога...
~ Кътчето ~
Въпросът е и кой как схваща разбиването на червената олигархия, защото го има и нашенския (и не само) синдром, да се гласува за напълно непознати хора и партии, само защото те още не са били на власт и видяхме до какво води подобно създаване на фалшива опозиция - царят беше най-доброто засега доказателство за "пиянството на един народ".
Knights of the Cross
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето това, ако го научим, ще бъде много хубаво...Tommy написа:Въпросът е и кой как схваща разбиването на червената олигархия, защото го има и нашенския (и не само) синдром, да се гласува за напълно непознати хора и партии, само защото те още не са били на власт и видяхме до какво води подобно създаване на фалшива опозиция - царят беше най-доброто засега доказателство за "пиянството на един народ".
Според мен отговорът е в рационалното и информирано политическо мислене на средния избирател.
Knights of the Cross
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Въпросът е, че "средният избирател" е много размито понятие. Освен това той няма ни най-малко желание или намерение да се информира, всичко е на ниво таксиджия.Tommy написа:Според мен отговорът е в рационалното и информирано политическо мислене на средния избирател.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Според мен пък проблемът идва от там, че среден избирател просто няма. Тея дето си гласуват са си твърдите електорати и това е всичко...
Peace is a lie. There is only passion.
И двете са верни. Като "среден избирател" имам предвид точно това, което в България е плаващ електорат. В много други страни хората не са по-информирани, обаче по-малкото партии сами по себе си създават твърд електорат, защото когато нямаш една дясна партия и още сума ти партии-фантоми, десните гласове се концентрират сами, най-много в разделение либерали и консерватори. Съществено е, да се вметне, че и те нямат комунистичекса партия. 
Knights of the Cross
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Искам си двуполюсния модел...тогава беше най-ясно...
От едната страна....абсолютното зло...от другата - приемливото...
От едната страна....абсолютното зло...от другата - приемливото...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
И аз смятам наличието на две, или три партии за напълно достатъчно. Обаче при отявлено разделение на комунисти и десни, къде мислиш, щеше да застане вашият лидер? 
Knights of the Cross
Аз пък си мисля, че и една партия е много. Ама няма да навлизам в подробности по чисто обективни причини. 

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Boromir написа:Аз пък си мисля, че и една партия е много. Ама няма да навлизам в подробности по чисто обективни причини.

Наполеон? Не се шегувай, Иване.
Съвсем друг човек имам предвид, и съвсем друга държава.

Съвсем друг човек имам предвид, и съвсем друга държава.