English

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
pure poison
В началото бе словото

Мнение от pure poison »

cannavaro написа:На мен СУ ми е малко по-близо все пак, а и там евентуално ще е по-евтино ;) Но пак онтопик - някой да каже точно как се казва книжката ;)
е аз ти казах Просвета не случайно-тестовете на СУ са от издателство Просвета-казват се five real tests with key and explanatory answers-пище го с жълти големи букви и са 5 книвки с по 5 теста всяка
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

е..то не е ли малко късно сега да ги почва?
Аватар
pure poison
В началото бе словото

Мнение от pure poison »

ааа не знам...и на мен ми се вижда късно, ама не е моя работа :D Аз сега ще правя последния тест, който ми е останал, че съвсем съм го забравила тоя англйски...
blue-sky
В началото бе словото

Мнение от blue-sky »

Аз почнах с тестовете вчера 8) :lol: Изреших петата книжка, пък да видим...
Обаче имам два въпроса - 1. Миналата година минах CPE без особени проблеми, по тестовете, които направих, не виждам да е чак толкова сложен изпитът в СУ...защо тогава имам толкова много познати с добро владеене на езика, които получават чисти двойки? :shock:
2. За философия петица по английски стига ли, малко ли е? Жена се пиша... :lol:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

blue-sky написа:Аз почнах с тестовете вчера 8) :lol: Изреших петата книжка, пък да видим...
Обаче имам два въпроса - 1. Миналата година минах CPE без особени проблеми, по тестовете, които направих, не виждам да е чак толкова сложен изпитът в СУ...защо тогава имам толкова много познати с добро владеене на езика, които получават чисти двойки? :shock:
2. За философия петица по английски стига ли, малко ли е? Жена се пиша... :lol:
Много просто защо - изпитът по АЕ на СУ е с типични за него упражнения, и това че някой е взел друг изпит с 6 не означава, че ще вземе и този на СУ с 6. Дори е напълно нормално даже и да знаеш езика, ако не си се готвил специално за този изпит, да не се представиш добре. Е, разбира се, че трябва да си добър по английски, но трябва и да изрешиш всички онези готини книжки (поне според мен). Успех!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Е особено тестовата част си е баш като частите в тойфел, кое му е раличното ?
Изображение Изображение
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

Аз сега започвам с тестовете :> Правих вчера разни диктовки.
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

Хора изпита в СУ по английски е много относителен...дори и да знаеш езика може да получиш 2-ка там ти намалят от оценката за доста незначителни неща, просто трябва да имаш късмет.Казвам го от опит :wink:
Incapable of any emotions...
Аватар
chehulche
В началото бе словото

Мнение от chehulche »

Ужасно гаден е....Мен поне така яко ме кастрят на тия диктовки,а и аз с моето невнимание(изяждам по някоя буква от бързина) не знам утре как ще стане номера :D А иначе СУ си е СУ няма никакво значение кой какъв сертификат има.Ако имаше щяхме да влизаме с тях,а не с изпита по английски :? Една приятелка имаше и FCE и CAE , но на изпита в СУ имаше 3
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Е само диктовката могат да ти я направят по-трудно. Другите неща ако си ги тренирал... :roll:
Изображение Изображение
blue-sky
В началото бе словото

Мнение от blue-sky »

chehulche написа:Ужасно гаден е....Мен поне така яко ме кастрят на тия диктовки,а и аз с моето невнимание(изяждам по някоя буква от бързина) не знам утре как ще стане номера :D А иначе СУ си е СУ няма никакво значение кой какъв сертификат има.Ако имаше щяхме да влизаме с тях,а не с изпита по английски :? Една приятелка имаше и FCE и CAE , но на изпита в СУ имаше 3
Хубаво, не отричам :) Идеята ми е, че прегледах какъв е форматът на изпита и някои неща са доста подобни на Proficiency, малко тренинг да свикнеш със спецификата и не ми се струва сложно...разбира се, ако сложността е такава, каквато я представят в книжките...Нямам представа какво ще изкарам и не бързам със заключенията, но ми се вижда леко абсурдно да се дават такива изпитни критерии, при които хора с доказани високи познания по езика да не минават :)
cannavaro
В началото бе словото

Мнение от cannavaro »

pure poison написа:
cannavaro написа:На мен СУ ми е малко по-близо все пак, а и там евентуално ще е по-евтино ;) Но пак онтопик - някой да каже точно как се казва книжката ;)
е аз ти казах Просвета не случайно-тестовете на СУ са от издателство Просвета-казват се five real tests with key and explanatory answers-пище го с жълти големи букви и са 5 книвки с по 5 теста всяка
Мерси много, току-що се връщам и си взех петата книжка ;) Сега ще почна да решавам, дано поне три да направя до довечера :) Успех утре :!:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не е сложно, просто е малко по-различно. Форматът може да прилича на TOEFL, съгласен съм, даже има много сходни неща, има обаче и специфични. Не казвам трудни, просто специфични и затова трябва да си се занимавал с книжките. В никакъв случай обаче не е задължително подготовката ви да се изчерпва само с книжките. Ние на уроците по английски си ги правихме тези тестове, но заедно с това работихме и по други - от Cambridge например.
Аватар
slacker``
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от slacker`` »

Някой знае ли какви са били темите за есето миналата година?
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Едната тема беше за реалити шоутата, дали ги одобряваме, дали бихме участвали, някви такива работи. А другата беше нещо такова: "Защо в днешно време хората предпочитат да излизат с приятели на кафе, отколкото да ги канят вкъщи?" (или беше като въпрос, или беше като твърдение с agree or disagree, не помня вече).
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”