Уличните кучета?
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
- Специалност: Биотехнологии
Re: Уличните кучета?
Виж, това е въможно също
и не, няма да викна смърт за кучетата, нито за което и да е животно, защото човека е виновен за това негово поведение.
и не, няма да викна смърт за кучетата, нито за което и да е животно, защото човека е виновен за това негово поведение.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
- HighHopes
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: втори
Смърт не, но кучкарници!
Не е нужно да те нападнат улични кучета, за да си кажеш "не искам песове по улиците". Те са преносители на бълхи и болести. На мен и това само ми стига, за да не ги искам.
Не е нужно да те нападнат улични кучета, за да си кажеш "не искам песове по улиците". Те са преносители на бълхи и болести. На мен и това само ми стига, за да не ги искам.

-
Malka veshtica
- Драскач
По една асфалтирана улица в софийски квартал, отстрани - къщи, една до друга. Точно в тоя момент нямаше хора, нито по дворовете наоколо, нито на улицата. Както си ходех мернах помиярищата отстрани , на около 30-40 метра от нас, не се уплаших, те си душеха нещо, но здравият разум ми каза по-добре да се връщаме. И така, вече се бяхме обърнали и си тръгвахме, когато долетяха тия гадини, нищо не премълчавам, няма защо. Ако ни бяха нападнали, естесвено, щех да крещя за помощ и сигурно някой щеше да излезе от къщите, беше между 6 и 7 вечерта. Оттам е ясно - почнах да им викам и те постепенно се отказаха да ни прескледват. Не знам, сигурно нещо, свързано с територии може да е, защото беше към края на тая улица, където почват поляни. Каквато и да е причината, НЕ Е ДОПУСТИМО хора да бъдат травмирани заради песове.Dark Harvest написа:Леле, ти голямо приключение си имала. На мен такива неща обаче никога не сами се случвали. Разхождам се сам, по малки улички, из паркове, нищо такова. Срещна ли куче, го подминавам като телефонен стълб и то прави същото.
Не може да казваш СМЪРТ за каквото и да е. Не е правилно така да се разсъждава. Причината е ясна, заслепена си от омразата и не виждаш ясно. Не може само да избиваш, а трябва и да мислиш.
За твоя случай може ли да питам нещо-къде си се разхождала, че да налетиш на цели два едри, което е доста рядко, песа, без никакви хора около теб, които евентуално да ти помогнат? Това едно, а второто е, че мисля че премълчаваш нещо относно тази среща, какво е?
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Абе, вие дето искате да изчезнат уличните кучета: да ви кажа, че само се излагате колко много ви е страх от едни кучета... Баси страхливците. 
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Защо обиждаш хората, с пълно право се страхуват от уличните кучета. Животните са напълно непредвидими, което ги прави опасни, особено през зимата, когато са освирепели от глад и студ. И не ми казвай, че няма нищо страшно в това няколко песа, едри колкото овце, да се въртят около теб. Въобще не е вярно, че кучетата не нападат, ако не ги предизвикаш.Elitsa Abstract написа:Абе, вие дето искате да изчезнат уличните кучета: да ви кажа, че само се излагате колко много ви е страх от едни кучета... Баси страхливците.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Абе ей... Ние избиваме хлебарки само защото не ни харесва как изглеждат, вие говорите как не трябвало да вкарваме кучета по кучкарници. Тва са кучета, егати! Нормално е хората да се стресират, а още по-нормално е да не искаме да се шляят наляво-надясно.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Elitsa Abstract,
Остро не ти пожелавам когато имаш дете да ти се случват инциденти с уличните кучета, от които се боят само страхливците.
Остро не ти пожелавам когато имаш дете да ти се случват инциденти с уличните кучета, от които се боят само страхливците.
Humanism is death disguised as life.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Айде айде - тази година имаше толкова оплаквания и толкова трагедии за нападения от кучета над деца. И само да ви светна че кучетата НЕ бяха бездомни, бяха некви озлобени пазачи на тлъсти мутри - а въпросните мутри се криеха от камерите и бягаха от отговорност като казваха че тяхното мило "малко" ротвайлерче /питбулче или немска овчарка/ не е агресивно и че такива неща никога не правило!
Така че не са ви виновни безмоните кучета- хората са виновни.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
Кучето, особено уличното, е просто същество, да ме прощават любителите на кучетата. То не прави нищо без подбуда-дали ще е страх от твоя страна, рязко движение, изнервеност в тяхно присъствие, кучетата усещат подобни емоции и самите те се нерват. Обаче те като се изнерват започват да бучат, да се зъбят. Това те стресира тебе още повече и се получава каскада.
Vaiper, подкрепям те изцялоThe_Viper написа:Айде айде - тази година имаше толкова оплаквания и толкова трагедии за нападения от кучета над деца. И само да ви светна че кучетата НЕ бяха бездомни, бяха некви озлобени пазачи на тлъсти мутри - а въпросните мутри се криеха от камерите и бягаха от отговорност като казваха че тяхното мило "малко" ротвайлерче /питбулче или немска овчарка/ не е агресивно и че такива неща никога не правило!

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Обидените, кажете ми как да не ви нарека страхливци, при положение че вие сами си казвате как се стресирате, травмирате и пр. от нещо, на което аз дори не обръщам внимание?
Е, кажете вие какво мислите за мен (и за всички 27 човека тук, които не ни е страх от кучета) ?
П.П.: Целта ми не е да се заяждам или да си разменяме обиди, просто ми е любопитно какво бихте казали при така погледнат въпроса за "хората и кучетата".
П.П.: Целта ми не е да се заяждам или да си разменяме обиди, просто ми е любопитно какво бихте казали при така погледнат въпроса за "хората и кучетата".
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Това, че теб или другите 27 човека не ви е страх от уличните кучета, да не би да ги прави напълно безопасни? Честно казано, и мен не ме е страх, поне не особено, но доста мои познати и приятели са имали инциденти с помияри, при това без да ги закачат или застрашават по някакъв начин. Както казах, животните са непредвидими и никога не можеш да знаеш дали няма да възприемат нещо като заплаха, дори такава да липсва.Elitsa Abstract написа:Обидените, кажете ми как да не ви нарека страхливци, при положение че вие сами си казвате как се стресирате, травмирате и пр. от нещо, на което аз дори не обръщам внимание?Е, кажете вие какво мислите за мен (и за всички 27 човека тук, които не ни е страх от кучета) ?
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
Не може куче да ти обърне внимание, без ти да го подбудиш. Пример-едни момичета бяха решили да вържат една матерница на врата на улично куче. Те имаха много добри намерения, но песът явно не беше от общителните, беше се свил, настръхнал, устната леко му се вдигаше нагоре, абе готов да хапе. Онез две пикли обаче продължаваха да му навлизат в пространството, за щастие един човек им каза да се откажат, защото като ги ухапе песа, ще има-Ама, ние нищо не направихме, то ни ухапа без причина.
ЗА това се научете да се държите спокойно и без страх, така кучето ще ви игнорира.
ЗА това се научете да се държите спокойно и без страх, така кучето ще ви игнорира.

-
Malka veshtica
- Драскач
еййй, много "философи", много нещо; аз пък ти казвам - не само МОЖЕ, но и СЕ СЛУЧВА "куче да ти обърне внимание, без ти да го подбудиш". Няма невъзможни неща, още повече с тия гадини - псетата!!!Dark Harvest написа:Не може куче да ти обърне внимание, без ти да го подбудиш. Пример-едни момичета бяха решили да вържат една матерница на врата на улично куче. Те имаха много добри намерения, но песът явно не беше от общителните, беше се свил, настръхнал, устната леко му се вдигаше нагоре, абе готов да хапе. Онез две пикли обаче продължаваха да му навлизат в пространството, за щастие един човек им каза да се откажат, защото като ги ухапе песа, ще има-Ама, ние нищо не направихме, то ни ухапа без причина.
- Dark Harvest
- Пишете, о, братя
Не позволявай на чувствата да ти размътят разсъдъка!! Мисли трезво, не мисли защо го направи животното. Животното работи на инстинкти. Мисли какво направих аз.