Или най-вече зависи от това дали имаш богат речник и дали знаеш най-употребяваните collocationsLoli написа: Някой беше питал за резултатите на другите от cloze test-a. Аз съм изкарвала и 6/10 и 10/10, така че доста зависи от концетрацията, това дали си се наспал, дали се чувстваш добре и тн.
Подготовка за изпита по Английски език
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Elämää täytyy rakastaa ^^
Начи според тебе аз казах,че не трява да учиш, а само да спиш, така ли?!? Много ясно,че трябва да се учи, но концентрацията също е много важна. Като си изморен или мислиш за нещо друго, много по-трудно ще се сетиш за правилния отговор дори да го знаеш.
- arthaz
- Драскач
- Обратна връзка:
права си
И двете неща вървят ръка за ръка. Съвестно учене + oтпочиване преди изпита и добра концентрация =добра оценка на изпита (supposedly)
- Mr Vatev
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: mrvatev
- Обратна връзка:
Точно така - особено за изпита по английски много от нещата са на късмет . Не искам да кажа , че трябва да се разчита на късмет , просто много зависи от това какъв е Reading-а и темите за есето например . А и това , което каза Loli , също е много вярно - има значение психическата нагласа , това до колко си отпочинал и колко грешки допуснеш на диктовката в началото - защото ако се притесниш и осъзнаеш , че си направил 5-6 грешки още на диктовката , по-нататък със сигурност няма да ти стане по-лесно и спокойно . Също така времето е фактор , с който с добра подготовка може да се свикнеш , но никога не можеш да си сигурен колко ще изкараш . Аз не съм ходил на курсове , имам по 1 урок всяка седмица - в началото , като започнах по първата книжка на СУ , та до третата още "влизах в час" . На 4 и 5 вече ми беше доста по-лесно , защото разбрах какви уловки слагат , типовете грешки и свикнах с това , че времето се засича . И въпреки че съм доволен от това , което постигнах накрая , пак не мога да кажа , че със сигурност ще изкарам и на изпита толкова . Просто лятоска ще отида да дам най - доброто от себе си , да покажа какво знам , пък каквото сабя покаже
Sorry за големия пост 
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
- arthaz
- Драскач
- Обратна връзка:
За изпита съм съгласен, но за есето мога да поспоря. Ако си трениран достатъчно да пишеш есета, темата не е от огромно значение. Всеки си има позиция по въпросите, които дават. Без значение дали те карат да пишеш за заплахите от атомните централи или за извънземните, все ще измислиш 2-3 аргумента, ще си построиш план... а останалото е разтягане на локуми. Никой проверяващ няма да ти намали оценката, защото твоето мнение не съвпада с неговото. Важно е езика , които използваш( като лексика, пунктуация), логическа последователност... и всички други неща. А и не забравяйте, че можете да избирате между 2 теми . Това много рядко го дават на изпити... така че е в наш плюс 
Искам да питам нещо, в плана за английски пише, че времето на изпита е 4 часа, а защо е толкова след като за всеки компонент си има определено време и като се събере общо времето излиза около 2 часа и половина? 
Внимавай какво си пожелаваш...
- arthaz
- Драскач
- Обратна връзка:
Добър въпрос
Погледнах в справочника и там пише : "...времетраенето му е общо 4 часа. Чистото време, необходимо за провеждане на изпита, е 2 часа и 30 минути."
Може би през оставащият час и половина ще си говорим за нещата от живота
.
Някой, който вече се е явявал, би направил едно добро дело, ако ни светне по въпроса.
Може би през оставащият час и половина ще си говорим за нещата от живота
Някой, който вече се е явявал, би направил едно добро дело, ако ни светне по въпроса.
освен да ни дават почивки
което пък не вярвам, ма какво друго?
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Започне ли - почивка няма, няма и тоалетна даже. 
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
баси концлагера...

I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
-
dreamwalker
- В началото бе словото
http://www.vbox7.com/play:f1c882d7
за всички редовни посетители, които наистина знаят КАКВО искат ...
за всички редовни посетители, които наистина знаят КАКВО искат ...
не ми се обяснявай за тва,то е ясно, ми кажи защо тогава е 4 часа?KRSOne написа:Започне ли - почивка няма, няма и тоалетна даже.
agree + ударна доза въглехидрати (шоколад)arthaz написа: Съвестно учене + oтпочиване преди изпита и добра концентрация =добра оценка на изпита (supposedly)
Ps Не бих отказала още малко време за есето, за да ми е по-спокойно
Ps 2 Поздрава не е лош
Сериозно ли не може да се ходи до тоалетната?? Може да ви се струва глупав въпрос, ма на мен си ми е важно :р
А пък за времето, вероятно трябва да сме си заели местата 1 час по-рано, а пък хубавата ни родна организация като я знаем каква е, започването за изпита ще бъде с минимум половин час закъснение и ето ти 4 часа.Не знам дали е така, просто предполагам
А пък за времето, вероятно трябва да сме си заели местата 1 час по-рано, а пък хубавата ни родна организация като я знаем каква е, започването за изпита ще бъде с минимум половин час закъснение и ето ти 4 часа.Не знам дали е така, просто предполагам
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Как да не може да се ходи ?
На изпита онзи ден през 1-2 минути излизаха то тоалетната заедно с квесторките.
На изпита онзи ден през 1-2 минути излизаха то тоалетната заедно с квесторките.